Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
27 Nisan 2011 Çarşamba - 11:59

'AB kapısının maymuncuğu vize'

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Vizesiz Avrupa Araştırma Grubu Başkanı Prof.Dr. Harun Gümrükçü, Avrupa'nın vize uygulamasının Türklere maliyetinin 6 milyar euroyu bulduğunu belirterek, "Avrupa Birliği'nin tüm büyükelçiliklerini bizim finanse ettiğimiz görülüyor" dedi.

 AB kapısının maymuncuğu vize
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesini önleyebilmek için Avrupa'nın vize konusunda direnç gösterdiğini kaydeden Prof.Dr. Gümrükçü, "Bu vize bir maymuncuk gibi, onu açtığınız zaman diğer hakları da kazanacağız" dedi.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) iki haftada bir gerçekleştirdiği toplantı serisinin 8'incisi, Hillside Su Otel'de yapıldı. Toplantıya, AÜ Vizesiz Avrupa Araştırma Grubu Başkanı Prof.Dr. Harun Gümrükçü konuşmacı olarak katıldı. 'Vize ve Vize Ötesi Haklar' başlıklı konferans veren Prof.Dr. Gümrükçü, 'Avrupa Türkiye İlişkileri' adlı son kitabı hakkında bilgi verdi.

BÜYÜKELÇİLİKLERİ BİZ FİNANSE EDİYORUZ

Vizeli Avrupa'nın Türklere maliyetinin 6 milyar euroyu bulduğunu söyleyen Prof.Dr. Harun Gümrükçü, "AB'nin tüm büyükelçiliklerini bizim finanse ettiğimizi görülüyor" dedi. AB'nin Türkiye'ye vize uygulamasındaki nedenlerin başında Türkiye'nin kalkınmasının istenmemesi olduğunu belirten Prof.Dr. Gümrükçü, "Vize konusunda kazanılmış 6 mahkeme kararı olmasına rağmen, Avrupalılar bu konuda neden direniyor. Bu direnişin makul bir nedeni ve bilimsel bir anlatımı olması lazım. Sonuç olarak şunu görüyoruz. Şu anda Türkiye hizmet sektöründe dünyada 17'nci sırada. Türkiye'nin 10'uncu sıraya çıkmasını engellemek istiyorlar. Çünkü bu Türkiye adına büyük bir kalkınma demektir, milli gelirini 3-5 kat yukarıya çıkarması demektir. Sonucu ise Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne taşımaktır. Vize uygulaması ile bunun önüne geçmek istiyorlar" diye konuştu.

VİZE MAYMUNCUK


Vize konusunun Avrupa'da bir 'maymuncuk' görevi üstendiğini belirten Prof.Dr. Harun Gümrükçü, şunları söyledi:

"Vize ve vize ötesi haklardan bahsediyoruz. Yani verilmemiş, inkâr ve göz ardı edilmiş vizeden çok daha fazla haklarımız var. Bu vize bir maymuncuk gibi, onu açtığınız zaman diğer hakları da kazanacağız. Bu Türkiye'yi bir yerde Avrupa Birliği'ne taşımak anlamına gelir. Halbuki onlar Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne taşımadan önce Türkiye'den çok daha fazla tavizler almak istiyorlar. Vize konusunda direnme sebeplerinden birisi de bu."

AVRUPALI'NIN AVRUPALILIĞI SORGULANACAK

Bugüne kadar Avrupa'dan sınır dışı edilen Türklerin 400 bini bulduğuna ve bu yanlışın ortaya çıkacağına değinen Prof.Dr. Gümrükçü, "Avrupa'da bugün 27 ülkede yaşayan 5 milyondan fazla Türk var. Bu hakları ortaya çıkınca, Almanya, Fransa, Hollanda, özellikle Danimarka ve İngiltere, son 20 yılda çıkarmış oldukları yabancılar yasalarıyla Türklerin oradaki bazı haklarını geri almışlardır. Bütün bunların da yanlış olduğu ortaya çıkacak. Her sene 15-20 bin Türk sınır dışı ediliyor, bu sınır dışının da yanlış olduğu ortaya çıkacak. 20 yıldan hesaplandığında 400 bin kişi yapar. Hukukun üstünlüğü ve yapılan anlaşmalara uymayan Avrupalıların Avrupalılığı sorgulanacak. Tüm bunların ortaya çıkmasını istemedikleri için bu yalanı devam ettirmek istiyorlar" diye konuştu.

AVRUPA KAPILARI AÇILACAK

Almanya'daki ikinci derece mahkemesi olan Berlin-Brandenburg Eyalet Mahkemesi'nin Almanya'daki ailesini ziyarete giden bir Türkün açtığı davayla ilgili nisan ayı ortalarında ATAD'dan görüş sorduğunu hatırlatan Prof.Dr. Harun Gümrükçü, kararın önceki 6 karar gibi Türkler lehine çıkmasını beklediklerini, bunun da vizesiz Avrupa'nın kapılarını sonuna kadar açacağını aktardı. Prof.Dr. Gümrükçü, "Her Türkün Avrupa'ya vize almadan gidebileceği konusunu Alman mahkemesine taşıdık. Bu dava istediğimiz şekilde sonuçlanır ve objektif bir karar verilirse, elinizi, kolunuzu sallayarak istediğiniz yere gidebileceksiniz. Pasaportunuz olacak ama vize almayacaksınız" dedi.

HÜKÜMET ZARAR VERİYOR

Hükümetin 'vize' konusunda devreye girmemesi gerektiğini vurgulayan Prof.Dr. Harun Gümrükçü, "Hükümet girerse hep zarar görüyoruz. Çünkü işe siyasi tartışma giriyor. Hükümetin söyleyeceği tek bir şey var. 'Verilen mahkeme kararlarına herkes uysun.' Devam eden mahkemenin lehimize sonuçlanması halinde hükümetin bunu söylemesi yeterli olacaktır" diye konuştu.

Türkiye'nin vize konusunda bilimsel taarruza geçtiğini dile getiren Prof.Dr. Gümrükçü, tüm sivil toplum örgütlerini bu konuya sahip çıkmaya davet etti.


 
Sahiller cıvıl cıvıl
 
TV dizileri sergisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahiller cıvıl cıvıl
Antalya'nın Alanya ilçesinde havanın ısınması üzerine yerli ve yabancı ...
İtfaiye kurtardı
Antalya'da bir evde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında dumandan ...
Toprağına hoş geldin şehidim
NATO bünyesinde görevli olduğu Afganistan'da spor yaparken kalp krizi ...
 
Kıyılar midyeye emanet
Çevre ve Orman Bakanlığı, sahillerdeki kimyasal kirlilikle ilgili erken ...
Polikart’ta rozete az kaldı
Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün öğrencilerde iyi davranışlar geliştirmeyi ...
Bu da piyango hırsızı
Antalya'nın Alanya ilçesinde bir marketten çok sayıda Milli Piyango bileti ...
 
Şikayete gitti, ehliyetinden oldu
Antalya'da akaryakıt firması sorumlusu 48 yaşındaki Sedat Toğrul, şikayet ...
Turiste bıçaklı gasp
Antalya'nın Alanya ilçesinde diskoda tanıştığı 3 kişi tarafından bir akaryakıt ...
Bir memurun feryadı
Doğu’nun bir kentinden, son dönemlerde yaşanan olumsuz gelişmelerle gündeme ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva