Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
12 Kasım 2021 Cuma - 14:08

'Dans teklifi' cinayeti sanığına, 25 yıl hapis

ANTALYA'da başka masadaki genç kıza 5 kez dans teklifinde bulunan ancak her defasında reddedilen, çıkan tartışmanın ardından eline bıçak alıp kendisine engel olmak için arkasından sarılan Gökhan Demirtaş'ı (23) bıçaklayarak öldüren Metehan Kurtulget (25), indirimle 25 yıl hapse mahkum oldu.

 Dans teklifi  cinayeti sanığına, 25 yıl hapis
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 27 Temmuz günü saat 23.00 sıralarında, Konyaaltı Caddesi Beach Park'taki eğlence merkezinde meydana geldi. Gökhan Demirtaş, arkadaşlarıyla Latin dans gecesine katıldı. Gençlerin masasına gelen Metehan Kurtulget, Osman E.'nin kız arkadaşı Gözde Y.'ye birkaç kez dans teklifinde bulundu. Gözde Y.'nin tekliflerini geri çevirdiği Metehan Kurtulget, 5'inci kez masaya geldiğinde Osman E., “Kardeşim defalarca masamıza geldin. Dans teklifinde bulundun. Ancak arkadaşımız kabul etmiyor. Neden ısrar ediyorsun" karşılığını verdi. Bunun üzerine Kurtulget, “Sen numaranı ver. Seninle yarın görüşelim" dedi. İkili arasında kısa süre itiş kakış yaşandı. Metehan Kurtulget, daha sonra 'pasta keseceği' gerekçesiyle bardan aldığı bıçakla Osman E.'nin üzerine yürüdü. Bunu gören Gökhan Demirtaş, arkadan Metehan Kurtulget'e sarılarak engellemeye çalıştı. Kurtulget ise Demirtaş'ı kolundan iki kez, ardından da göğüs bölgesinden bir kez bıçakladı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Demirtaş, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Cinayet şüphelisi Kurtulget, iş yeri çalışanlarınca koluna vurularak etkisiz hale getirildi. Olayın ardından gözaltına alınan Kurtulget, tutuklandı.

SEGBİS'TEN KATILDI

Metehan Kurtulget hakkında Antalya 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın 3'üncü duruşmasına, Metehan Kurtulget tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile katıldı. Ölen Gökhan Demirtaş'ın annesi Ümsel ve babası Hüseyin Demirtaş ile taraf avukatları salonda hazır bulundu. Demirtaş ailesi ve maktulün arkadaşları adliyeye, ilk duruşmada olduğu gibi Gökhan Demirtaş'ın fotoğrafının bulunduğu tişört ve yaka kartlarıyla geldi. Mahkeme başkanı taraflardan son savunmasını yapmalarını istedi. Ümsel ve Hüseyin Demirtaş sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Avukatları da sanığın hiçbir indirim uygulanmadan ömür boyu hapisle cezalandırılmasını talep etti.

'HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUM'

Cinayet sanığı Metehan Kurtulget, gözyaşları içinde çok acı çektiğini ve yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu belirterek, “Huzurunuzda Gökhan'ın anne ve babasından, benim annem ve babamdan tüm Türkiye'den özür diliyorum. Çok vicdan azabı çekiyorum. Ölüm korkusu ile çırpınırken bilinçsiz şekilde yaptığım eylemdir" dedi. Sanığın avukatları da müvekkillerinin olayda aşağılandığını belirterek, haksız tahrik unsurlarının uygulanmasını talep etti.

25 YIL HAPSE MAHKUM OLDU

Mahkeme başkanı, Metehan Kurtulget'i, Gökhan Demirtaş'ı 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sanığın geçmişi, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, verilecek cezanın geleceği üzerindeki olası etkisi göz önüne alan mahkeme başkanı, cezayı 25 yıla indirdiğini açıkladı.

'KRAVAT TAKIM ELBİSE İNDİRİMİ' UYGULANDI

Kararın ardından adliye önünde konuşan Gökhan Demirtaş'ın annesi Ümsel ve babası Hüseyin Demirtaş, cinayet sanığı Metehan Kurtulget'in özürlerini kabul etmediklerini belirtti. Hüseyin Demirtaş, “Duruşmada ağladığı için gözyaşı indirimi uygulanmıştır. Bizim 22 yaşındaki aslan gibi oğlumuz toprağın altında yatıyor. Karara itiraz edeceğiz" dedi.

Ailenin avukatı Okan Karakaya da sanığa 'kravat ve takım elbise indirimi' uygulandığını belirterek, “Sanığa gelecekteki olası etkileri göz önüne alınarak indirim uygulandı. Oysa 22 yaşındaki bir gencin geleceği toprağa gömüldü" diyerek, karara karşı bir üst mahkemeye itiraz edeceklerini kaydetti.

ANTALYA'DA 5'INCI KEZ DANS TEKLIFININ REDDEDILMESI UZERINE ELINE BICAK ALAN VE KENDISINE ENGEL OLMAK ICIN ARKASINDAN SARILAN GOKHAN DEMIRTAS'I (FOTODAKI) BICAKLAYARAK OLDUREN METEHAN KURTULGET, 25 YIL HAPSE MAHKUM OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 5'INCI KEZ DANS TEKLIFININ REDDEDILMESI UZERINE ELINE BICAK ALAN VE KENDISINE ENGEL OLMAK ICIN ARKASINDAN SARILAN GOKHAN DEMIRTAS'I (FOTODAKI) BICAKLAYARAK OLDUREN METEHAN KURTULGET, 25 YIL HAPSE MAHKUM OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 5'INCI KEZ DANS TEKLIFININ REDDEDILMESI UZERINE ELINE BICAK ALAN VE KENDISINE ENGEL OLMAK ICIN ARKASINDAN SARILAN GOKHAN DEMIRTAS'I BICAKLAYARAK OLDUREN METEHAN KURTULGET, 25 YIL HAPSE MAHKUM OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 5'INCI KEZ DANS TEKLIFININ REDDEDILMESI UZERINE ELINE BICAK ALAN VE KENDISINE ENGEL OLMAK ICIN ARKASINDAN SARILAN GOKHAN DEMIRTAS'I (23) BICAKLAYARAK OLDUREN METEHAN KURTULGET (25), 25 YIL HAPSE MAHKUM OLDU. KARARIN ARDINDAN ADLIYE ONUNDE GOKHAN DEMIRTAS'IN ANNESI UMSEL  VE BABASI HUSEYIN DEMIRTAS (SAGDAN IKINCI)  ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

 
Bucak'ta sürücülere ceza yerine salep
 
Semih Esen, iş insanlarıyla buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Özçelik'ten, 'Bi hareketine bakar hayat'a destek
TÜRKİYE'de vatandaşların trafik farkındalığının artırılması için başlatılan ...
Narkotim ekipleri hem yakalıyor, hem eğitiyor
ANTALYA'da uyuşturucu madde ticareti yapan kişi ve gruplara karşı çeşitli ...
Deniz dibinden araç lastikleri ve elektrik süpürgesi çıkarıldı
ANTALYA'da, Muratpaşa Belediyesi'nin düzenlediği 'İklim Çalıştayı'nın ...
 
Acı gerçek 11 yıl sonra ortaya çıktı!
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 11 yıl önce amcasının yanından denize gideceğini ...
'Doğal arıtma sistemi toprağımızı koruyalım'
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) ile Antalya Tarım Konseyi (ATAK) işbirliğinde ...
Serik'te kaza: 1 yaralı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde minibüsle çarpışan motosiklet sürücüsü Bekir Yılmaz, yaralandı.
 
MATSO'da devlet destekleri ve teşviklerine yoğun ilgi
MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Manavgat Ziraat Odası ve Antalya ...
Minik ellerden lezzetli pizzalar
KONYAALTI Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi'nin minik öğrencileri, yaşayarak ...
'Sevgi İzi' ile kaybolmayacaklar
TÜRKİYE'nin dört bir yanında zihinsel engelli bireyler ile Alzheimer hastalarının ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva