Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Alanya Atatürk Evi ve Müzesi ziyarete açıldı
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
Fransız turistler gemiyle Alanya'ya geldi
Eşi boşanma davası açtı
Eşi boşanma davası açtı
Antalya'da tayinde torpil iddiası
Antalya'da tayinde torpil iddiası
17 Nisan 2012 Salı - 12:07

'Erbakan talimatlarını uyguladım'

28 Şubat döneminin Genelkurmay 2’nci Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir, Emniyet’teki ifadesinde. kendisine yöneltilen belgeleri ve suçlamaları kabul etmedi.

 Erbakan talimatlarını uyguladım
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bir, savcılıkta ise 1 belge dışında kendisine gösterilen diğer belgeleri kabul etmediğini, bunların düzmece belgeler olduğunu söyledi. Batı Çalışma Grubu’nun (BÇG) MGK kararının ardından irticai faaliyetleri takip amaçlı kurulduğunu söyleyen Bir, yine savcının kendisine gösterdiği fişleme katalogları için “İlk kez burada gördüm, kabul etmiyorum” dedi.Çevik Bir’e savcı, diğer şüphelilere yöneltilen BÇG hakkında sorulan katalog soruların yanı sıra evinde bulunan 2 el yazısı not ile bir cemaat CD’sini sordu. İfadesinde kendisine isnat edilen suçlamaları kabul etmeyen Bir, özetle şunları söyledi:

DÜZMECE BELGELER
“Gölcük Donanma Komutanlığı’nda bulunduğu iddia edilen ve bana gösterilen belgeler, Genelkurmay Başkanlığı’nı yıpratmak için amatörce ve düzmece hazırlanmış belgeler. Genelkurmay Başkanı’nın imzası olan bir belgeye 2’nci Başkan paraf atmaz, böyle bir şey olamaz. Bu askeri teamüllere aykırıdır. Bu belgeleri kimler hazırladıysa çok amatörce hazırlamış.

MGK'NIN TALİMATLARI
Yine bana göstermiş olduğunuz fişleme kataloglarını ilk kez burada görüyorum, kesinlikle kabul etmiyorum. Hükümetin, MGK’nın ve zamanın Başbakanı’nın emir ve talimatlarını uyguladım. Yasadışı hiçbir faaliyette bulunmadım ve yapmadım.

CD BANA AİT DEĞİL
Evimde bulunduğu iddia edilen, içinde bazı cemaat liderlerinin konuşması ve vaazları bulunan CD bana ait değildir. Genelkurmay Başkanlığı’nda düzenlenen İrticai Faaliyetler Bilgilendirme toplantılarından sadece 2’sine katıldım. Göstermiş olduğunuz belgede imzası bulunan kişi İdris Koralp. Bu sorunun muhatabı kendisidir. Göstermiş olduğunuz 4 Nisan 1997 tarihli yazının, o yazı olup olmadığını hatırlamıyorum.”

KAÇMA ŞÜPHESİ
Emekli Orgeneral Bir, tutuklanma talebiyle sevk edildiği nöbetçi mahkemede de suçlamaları kabul etmedi. Bir, “Suçsuzum, şayet yargılanacaksam, sabit ikametgâhım olması nedeniyle tutuksuz yargılanmak istiyorum” dedi. Ancak mahkeme, “Hakkındaki kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir olguların bulunması, sevk maddelerindeki eylemler için öngörülen cezanın alt ve üst haddi bu miktarların kaçma kuşkusu doğurması, eylemlerinin niteliği gereği adli kontrol kararı verilmesinin yetersiz kalacak olması” gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.

Moralinin iyi olduğu kaydedilen Çevik Bir’in Sincan Cezaevi’nde üç kişilik koğuşta emekli generaller Ünal Akbulut ve İdris Koralp ile birlikte kaldığı bildirildi. Çevik Bir’in avukatı Vahap Bozkurt’un bu hafta içinde itiraz dilekçesi vereceği kaydedildi.

AVUKATI
BÇG, MGK KARARIYLA KURULDU

EMEKLİ Orgeneral Çevik Bir’e mahkemede yöneltilen soruları yanıtlayan avukatı Vahap Bozkurt, özetle şunları söyledi: “28 Şubat 1997 tarihli MGK kararlarından sonra, 13 Mart 1997’de Bakanlar Kurulu, MGK kararlarını uygulama kararı almıştır. MGK Anayasal bir kurumdur. 14 Mart 1997’de dönemin Başbakanı merhum Necmettin Erbakan, gerekli düzenlemelerin yapılmasını istemiştir. Mahkemenize sunduğumuz belgelerle BÇG’nin MGK kararları ek-A’sı, Başbakan’ın talimat yazısı, İçişleri Bakanı Meral Akşener’in kendi alt birimlerine MGK kararları uyarınca verdiği talimatlar bulunmaktadır. İrticai unsurlara destek sağlayan ülkelerdeki rejimlerin kontrolü, MGK kararları ve ek A-10’uncu maddesi gereğidir. Belediyelerle ilgili suçlamalar ise yine ek?A’nın 10’uncu maddesi ve ek A’nın 12’nci maddesi gereği yapılan çalışma ve raporlamalardır. BÇG, MGK kararları ve Bakanlar Kurulu kararları uyarınca irticaya karşı tedbir alınması amacıyla oluşturulmuştur.

DEMİREL'İN KARARI HÜKÜMETİ DEĞİŞTİRDİ
Erbakan, kendi isteğiyle istifa etmiş ve protokol gereği görevi Tansu Çiller’e bırakmak üzere istifa ettiğini belirtmiştir. Ancak dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman’ın hükümeti kurma görevini Mesut Yılmaz’a vermesi nedeniyle hükümet değişikliği olmuştur. Sayın Tansu Çiller Başbakan olsaydı, mevcut hükümet görevine devam edecekti.

KARARLAR,HÜKÜMETİ KORUMAK İÇİNDİ
BÇG’nin, MGK kararları doğrultusunda yaptığı tüm çalışmalar, mevcut hükümeti ve devleti, bölücü ve irticai teröre karşı korumak amaçlıdır. Yukarıda arz edilen nedenler ve toplanmasını talep ettiğimiz belge ve deliller, isnat edilen suçun somut olayda hiçbir surette oluşmadığını, bizzat hükümet tarafından alınan karar ve talimatların yerine getirildiğini, delillerin toplanmasına müteakip suçun vasıf ve mahiyetinin tamamen değişeceğini ve isnat edilen suçun maddi ve manevi unsurlarının bulunmadığını gösterecektir.”
(Gazeteport)

 
Bedensel engelli sürücü otomobille denize uçtu
 
'Yurt dışı kazançlar vergiye tabii olmayacaktır'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Ankara İl Kongresi'nde yumruklar konuştu
CHP 9. Olağan Ankara İl Kongresi'nde seçimlerin blok listeyle mi çarşaf ...
Akaydın: Anayasalar kanla yazılır
CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yaptığı açılış ...
AKP'nin medya raporunu Türel hazırlayacak
Ak Parti Sivil Toplum ve Medya Grubu çalışmalarına başladı...
 
Akaydın'ı rahatlatan gelişme
CHP Büyükşehir Meclisi’ndeki parçalanma yüzünden, Akaydın dün kendisini ...
Neye güldükleri ortaya çıktı
Tartışmalara neden olan Haberal'ın annesinin cenazesindeki fotoğrafın ...
28 Şubat operasyonu
Beş ilde 31 adreste arama yapılıyor. Operasyon kapsamında emekli Orgeneral ...
 
MHP Antalya’da görev dağılımı yapıldı
MHP Antalya İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, yeni yönetim ...
‘Esnaf seçimini esnaf kazandı’
Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet ...
Açık konuştu: Oyuna geldik
Başbakan Erdoğan, seçim süreciyle ilgili açıklama yaptı: "5'ten 4'e indirirken ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva