Yerel üretici ile tüketici Konyaaltı'nda buluştu
Yerel üretici ile tüketici Konyaaltı'nda buluştu
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
3 Mayıs 2018 Perşembe - 13:06

'Huysuz' kahkahaya boğdu

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AŞT'nin iki sezondur kapalı gişe oynayan 'Huysuz' adlı oyununu izledi. Vali Karaloğlu ve Başkan Türel, müzikleri ve esprileri ile bol kahkahalı ve keyifli bir gece yaşarken, AŞT oyuncularını ayakta alkışladı.

 Huysuz  kahkahaya boğdu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir Belediyesi Antalya Şehir Tiyatrosu (AŞT) iki sezondur kapalı gişe oynayan 'Huysuz' adlı oyunu Mall Of sahnesinde özel gösterim için perde açtı. Özel gösterimi Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de izledi. 'Huysuz'a Antalyalı tiyatro severler de yoğun ilgi gösterdi.

Antalya Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e oyun başlamadan bir sürpriz yaptı. Ünlü oyuncu Mehmet Özgür, tiyatroya ve sanata verdiği destekten dolayı Başkan Menderes Türel adına aldığı 6. Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülünü takdim etti. Mehmet Özgür, ödülün çok kıymetli olduğunu belirterek, “Ben de emanet olarak duran bu ödülü 30 Nisan'da İstanbul'da düzenlenen ödül gecesinde Başkanımız adına aldım. Bu ödüllerin tamamı akademisyenlerden oluşan seçici bir kurul tarafından seçilen başarılı insanlara ve emek sahibi insanlara veriliyor. Antalya'da belediyecilik tarihinde bir ilk gerçekleşti. Sayın Başkanım Menderes Türel'e seçici kurul bu ödülü vermeyi kararlaştırdı. Bu ödül 2017 Emek Ödülü. Tiyatroya harcanmış emek ödülü. Kentte çok ciddi yatırımlar yapılıyor tiyatroyla ilgili. Şu anda inşaatı devam eden 9'a yakın sahnemiz var. Başkanımın çok güzel bir iddiası var Türkiye'de en fazla sahneye sahip şehir tiyatrosu siz olacaksınız diyor. Bu cümleyi ödül töreninde de kurdum ve dakikalarca ayakta alkışlandım. O yüzden size çok teşekkür ediyorum ve emanetini Başkanım Menderes Türel'e teslim ediyorum" dedi.

'KAHRAMANIMIZ MEHMET ÖZGÜR'

Başkan Türel de ödülü gerçek sahiplerinden emaneten aldığını belirterek, AŞT'nin son derece başarılı oyunlarıyla Türkiye'de dikkat çektiğine vurgu yaptı. Başkan Türel, "Bizde güzel bir söz var, 'Bir mıh bir nal, bir nal bir at, bir at bir kahraman, o bir kahraman da bir savaş kurtarır' diye. Bizim de tiyatro da kahramanımız Mehmet Özgür. Şehir Tiyatrosunu kuruyorken onun bu konuya olan heyecanından dolayı biz de heyecanlanarak adım attık. Başarılı olacağını biliyorduk. Ekibiyle birlikte bizleri onurlandırıyor. 20 seneye yakın dostluğumuz var. Mehmet Özgür'le o dostluğu Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne Şehir Tiyatrosunu kazandırmak suretiyle güçlendirmiş olduk. Dolayısıyla kültür ve sanata çok önem veriyoruz. Çok daha güzel oyunlar sahnelenecek" diye konuştu.

SALONDA ALKIŞLAR, KAHKAHALAR YÜKSELDİ

Fransız yazar Moliere'nin üç eserinden Engin Alkan'ın sahneye uyarlayıp yönettiği 'Huysuz' esprileri, müzikleri ile keyifli ve neşeli dakikalar yaşattı ve salonu kahkahaya boğdu. Aşk, entrika, kahkaha, kumpas ve şamatanın bir arada sahnelendiği oyun izleyenlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Vali Karaloğlu ve Başkan Türel de bol kahkahalı ve neşeli bir gece geçirirken AŞT oyuncularını bol bol alkışladı.

VALİ'DEN TAM NOT

Moliere'in Zoraki Nikah, Cimri, Hastalık Hastası, George Dandin ve Teodor Kasap oyunlarının bir derlemesi olan Huysuz'un her sahnesi ayrı keyif verirken, oyuncuların muhteşem performansı da izleyenlerden tam not aldı. Müzikal tadında, seyirciyle iç içe, bol esprilerle iki buçuk saat süren ve her sahnesi ayrı güldüren 'Huysuz' bazen de hüzünlendirdi.

Vali Karaloğlu ve Başkan Türel, başarılı oyuncuları ayakta alkışlarken sahnede tek tek tebrik etti.

Temsilin ardından Vali Karaloğlu ve Başkan Türel, Mehmet Özgür ve diğer oyuncular izleyenleri sahneden selamladı.

'HUYSUZ' KONUSU

Moliere'in 'Huysuz'u lakabı ile anılan tiyatro oyuncusu Armağan Özcan yaşlılık günlerini bir huzurevinde geçirmektedir. İçinde bulunduğu durumdan sürekli şikayet eden eski oyuncu aksilikleri ile hayatı hem kendine hem de etrafındakilere zehir ederken eski parlak günlerini özlemle anmakta ve bir zamanlar sahnede başarı ile canlandırdığı Moliere karakterleri kafasının içinde dönüp durmaktadır. Bu durum neticesinde de sık sık gerçek dünya ile hayal dünyası arasında gidiş gelişler yaşar. Engin Alkan tarafından Moliere'in Zoraki Nikah, Cimri, Hastalık Hastası, George Dandin ve Teodor Kasap'ın yazardan Türkçe adaptasyonu olan İşkilli Memo oyunlarının bir derlemesi olarak yazılan Huysuz'da mizah ve komedi unsurları da en üst seviyede sunuluyor.

ANTALYA, (DHA)


 

Etiketler:
 
ASAT'tan Manavgat'a altyapı hizmeti
 
Fettah Tamince'nin söyledikleri üzerine...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASAT'tan Manavgat'a altyapı hizmeti
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ekipleri, Manavgat'ta ...
Dimçayı Tüneli'nde aydınlatma yenilendi
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Dimçayı'nda 12 mahalleye giden grup yolu ...
Sur Cadde'yi aylık 3 milyon kişi ziyaret edecek
ANTALYA’YA 70 bin kişinin yaşayacağı yeni bir şehir kazandıran Sur Yapı ...
 
Ve, evrakları gönderdi
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın aday adaylığı ...
'Evlilik Senedi' son kez
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), 'Evlilik Senedi' operasını bu sezon son kez sahneleyecek.
Serik'te TÜBİTAK Bilim Fuarları açıldı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde Hacı Mustafa Bankoğlu Ortaokulu ve Serik Anadolu ...
 
Muratpaşa Belediyesi üretip satıyor
MURATPAŞA Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü atölyesinde üretimini ...
'Kadınlık bizde kalsın' sahnelendi
ANTALYA'nın Finike ilçesinde 'Kadınlık bizde kalsın' tiyatro oyunu sahnelendi.
ANTGİAD'tan özel bireylere destek sözü
ANTALYA Genç İşadamları Derneği (ANTGİAD) Başkanı Mustafa Cengiz ve yönetim ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva