'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
14 Ağustos 2023 Pazartesi - 08:10

'İşsizler' sosyal medyada vakit geçiriyor

2023 yılında sosyal ağlarda trendleri belirlemeye ışık tutan araştırmaya göre sosyal ağlardaki kullanım, ülkelerin işsizlik rakamları ile doğru orantıda artış gösteriyor. En uzun kullanmı Latin Amerika'da.

 İşsizler  sosyal medyada vakit geçiriyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sosyal medyada vakit geçirmek birçok kişi tarafından zararlı ve boş vakit olarak görülüyor. Özellikle sosyal medyada uzun süre vakit geçiren kişiler “işsiz” olarak nitelendiriliyor. Aslında bakılacak olursa bu nitelendirme gerçek olabilir. İşsizlik oranları ile sosyal medya kullanım süresi birbirine orantılı. İşte Bulamacı’nın konu ile ilgili haberi:

“Bu hafta içerisinde, sosyal medya kullanımı ile ilgili bir araştırma dikkatimi çekti. GWI’ın ekranların arkasındaki sosyal medya başlığı ile yaptığı araştırmada oldukça ilginç sonuçlar var. Araştırmada verilen rakamlar benim bir konuda gözüme çarptı.

İşsizlik oranları ve sosyal medya kullanım süresi. Araştırmada, bununla ilgili özel bir bölüm yok. Sosyal medya kullanımının ülkelere ve bölgelere göre 2018 ile 2023 yılı günlük kullanım süreleri karşılaştırılmış.

İşsizlik oranları ve sosyal medya kullanım süresi ile ilgili araştırma doğrultusunda benim yaptığım analize göre ise, Asya Pasifik, Kuzey Amerika ve Avrupa gibi işsizlik oranlarının düşük olduğu bölgelerde sosyal medya kullanımı günlük iki saatin biraz üzerinde. İşsizlik oranının en yüksek olduğu Latin Amerika ve Ortadoğu’da ise bu süre 3 saatin üzerine çıkıyor.

GÜNEY AFRİKADA GÜNLÜK ORTALAMA 3,5 SAAT

Brezilya, Kolombiya, Arjantin ve Güney Afrika gibi ülkelerde, işşizlik oranları son beş yılda artış gösterirken, sosyal medya kullanım oranları da yükselerek günlük ortalama 3.5 saate dayanmış. Mısır ve Meksika gibi işsizlik oranlarında iyileşme gösteren ülkelerde ise sosyal medya kullanımının azaldığı görünüyor.

Türkiye’de ise 2018 yılında günlük iki saat 53 dakika olan kullanım süresi neredeyse sabit kalarak 2023’te iki saat 56 dakika olarak gerçekleşmiş.

 Sanırım, araştırmada, benim kendi analizimin dışında altı çizilen en dikkat çekici veri, sosyal ağlarda hangisinin, ne amaçla kullanıldığına dair analiz. Facebook, TikTok, Instragram, Snapchat, Twitter (yeni adıyla X) ve Reddit kullanıcılarına iki soru sorulmuş; Platformu ne için kullanıyorsun?

Nasıl içerik görmek istiyorsun. Genelde katılımcıların belirttiği en önemli üç sebep çoğu platformda örtüşüyor. Facebook, Snapchat, Tiktok ve Instagram’da kullanıcılar kendileri gönderi yapmak için bulunurken, Twitter ve Reddit’te ise ağırlık olarak bilgi arayan insanlar bulunuyor.

Komik içerikler bulmak için ziyaret etmek ve tanıdıkları ile mesajlaşmak için kullanmak da buna dahil Reddit tüm platformlardan hem kullanım, hem içerik beklentisi olarak oldukça ayrışıyor. Reddit kullanıcıları, genelde bilgi edinmek ve dışarıdan haberleri takip etmek için bu platformu kullanıyor. Facebook ve Twitter kullanıcılarının da kullanım amacı genelde bilgi edinmek oluyor. Aranılan içeriklere gelince, komik, yaratıcı, bilgi verici, ilgili, rahatlatıcı, yararlı ve çekici içerikler bulabilmek beklentiler arasında.

AVRUPALILAR SOSYAL MEDYA REKLAMLARINA TIKLAMIYOR

 Araştırmada dikkatimi çeken bir tezat, çelişki de sosyal alışveriş başlığında. Bölgelere baktığımızda, Kuzey Amerika ve Avrupa’da sosyal alışveriş hızlı bir yükseliş trendine sahip. Sosyal alışverişin en zayıf olduğu yer ise Latin Amerika. Ancak şöyle bir tezat var. Sosyal alışverişin en düşük olduğu Latin Amerika’da, kullanıcılar önlerine çıkan reklamlara en fazla tıklayan grup. Avrupalılar ise sosyal medya reklamlarına tıklamayı tercih etmiyor.

Sosyal ağlar üzerinden, bir önceki hafta herhangi bir canlı yayın izlemiş olanların oranı Endonezya’da Yüzde 40 iken Vietnamda bu oran yüzde 35, Çin’de yüzde 33. Türkiye, Kenya ile birlikte yüzde 32’lik oran ile ilk beş arasında yer alıyor. Bu yayınları ise en başta e-spor müsabakalarına ilgi gösteren kullanıcılar izliyor. Ürün ve hizmet satın alanlar, sosyal medya uzmanları ve influencerlar, bir ürün satın almak için uzman görüşü arayanlar, oyuncular ve millenium gençleri diğer izleyici kitlesi.

(Kemalettin Bulamacı- Dünya Gazetesi)

 
Atık depolama tesisinde yangın
 
Yazılım Çeşitleri Nelerdir?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atık depolama tesisinde yangın
SARIYER'de kağıt ve plastik atıkların depolandığı atık depolama tesisinde ...
Taksiler yeni ücret tarifesine geçti
TAKSİLERDE yeni ücret tarifesi 14 Ağustos itibarıyla uygulanmaya başladı. ...
Polis ekibi, otomobille çarpıştı: 2 polis yaralı
BURSA'nın İnegöl ilçesinde kavga ihbarına giden motosikletli polis ekibi ...
 
İşçi servisi TIR’a çarptı: 1 ölü,7 yaralı
GAZİANTEP’te fabrika işçilerini taşıyan servisin park halindeki TIR’a ...
‘Vuvuzela’ çetesine ‘Safari operasyonu: 12 gözaltı
DİYARBAKIR ve İstanbul'da mağdurlara kendilerini Amerikan askeri olarak ...
'Beni uzaylılara öldürtecek' dediği annesini satırla doğradı
İZMİR'in Karşıyaka ilçesinde, uyuşturucu etkisinde olduğu iddia edilen ...
 
ATM sırasında cinayet
ÜSKÜDAR'da ATM önünde çıkan sıra kavgasında bıçaklanan Seyfi Alaca hayatını kaybetti.
Bodrum'da maki yangınında 15 dönüm alan zarar gördü
MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, makilikte çıkan yangında 15 dönüm alan zarar gördü.
Kuşadası'nda 30 kaçak göçmen kurtarıldı
AYDIN'ın Kuşadası ilçesi Tavşan Adası'nda 30 kaçak göçmen kurtarıldı.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva