Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
28 Şubat davası sanıkları affedildi
28 Şubat davası sanıkları affedildi
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
24 Nisan 2023 Pazartesi - 10:39

14 yaşındaki kardeşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

ERZURUM'un Palandöken ilçesinde kardeşi Yahya Ağdaş'ı (14) av tüfeği ile vurup, bıçaklayarak öldüren, annesi Esragül Acıçimen'i de yaralayan Mustafa Ağdaş (23), ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

14 yaşındaki kardeşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 18 Şubat 2022'de Müftü Solakzade Mahallesi'nde meydana geldi. Mustafa Ağdaş, dini nikahla birlikte yaşadığı kadını kıskandığı kardeşi Yahya Ağdaş ile annesi Esragül Acıçimen’i tüfekle yaraladı. Uyuşturucu bağımlısı iddia edilen Mustafa Ağdaş, ardından kardeşine bıçakla saldırdı. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Yahya Ağdaş hayatını kaybetti, annesi Acıçimen ise tedavisi sonrası taburcu oldu. Gözaltına alınan Mustafa Ağdaş, çıkarıldığı mahkemece 'kasten öldürme' ve 'kasten yaralama' suçlarından tutuklandı. 

'BIÇAK, 4 KERE KARDEŞİMİN VÜCUDUNA NASIL GİRDİ BİLMİYORUM'

Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, üzerine atılı suçları kabul etmeyen Mustafa Ağdaş, olayın kazara yaşandığını iddia etti. Kardeşi ile annesini öne sürüldüğü gibi kıskançlık yüzünden vurmadığını belirten Ağdaş, "Olay günü arkadaşlarım ile evin bahçesinde av tüfeğiyle ateş ettik. Komşular rahatsız olup, şikayet ederler diye tüfeği eve getirdim. Annem görünce, 'Yine mi silahı çıkardın. Birileri görüp, şikayet ederse ne yaparız' diye bağırdı. Kendisinden özür dileyip, tüfeği tezgah ile birleşik çekmecelerin üstündeki fayansa bıraktım. Eşim A.'dan su istedim. Tüfek o sırada kazara yere düştü. Çıkan saçmalar kardeşim ve anneme isabet etmiş. Kardeşim yere düştü. Gözlerini kapatınca kendisine sarıldım. Üzerimdeki şişme yeleğimin içinde bir bıçak vardı. Bu bıçağı eşimi rahatsız eden bir kişi olması nedeniyle yanımda taşıyordum. Bıçak yeleğimin içinde, kabındaydı. 4 kere kardeşimin vücuduna nasıl girdi, bilmiyorum. Bilerek böyle bir şey yapmadım. Annem ile kardeşim yaralanınca binayı ayağa kaldırıp, yardım istedim. Kardeşimin göğsüne tampon yaptım. Olaydan sonra kendimi yiyip, bitiriyorum. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" dedi.

'EŞİNİ HEPİMİZDEN KISKANIRDI'

Mahkemede tanık olarak dinlenen kız kardeşi K.A., ağabeyi Mustafa Ağdaş'ın uyuşturucu kullandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bazen kafası iyi oluyor ve ister istemez tartışmalar yaşanıyordu. Biz de bu sebepten kendisi hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştık. Mustafa ağabeyim, eşini ben de dahil hepimizden kıskanırdı. Olay günü 20.30 sıralarında dışarıdan eve geldim. Mustafa evde yoktu, annem, kardeşim Yahya ve A. salonda çay içiyorlardı. Ben de odama gittim, ardından Mustafa geldi. Evden 1 el silah sesi geldi. Çıktığımda ilk önce kardeşim Yahya'yı gördüm. Annem dizleri üstüne düşmüştü. Annem de Yahya da yaralanmıştı. Mustafa ise telaşla Yahya'yı kucağına alıp duruyordu. Mustafa'nın Yahya'yı bıçakladığını görmedim."

OĞLUNDAN ŞİKAYETÇİ OLMADI

Anne Esragül Acıçimen ise oğlundan şikayetçi olmadığını belirterek, "Oğlumun tüfeği, mutfağa dikine doğru koyduğunu gördüm. O sırada küt diye bir ses duydum ve kulaklarım çınladı. Karnımı tutarak koltuğa doğru yürümeye çalışıyordum. Mustafa, yaralanan Yahya'ya sarılmış. 'Yahya, bunu bana yaşatma' diye bağırıyordu. Banyodan kazak alıp Yahya'nın yarasına tampon yaptı. Sonra beni gördü ve 'Sen de mi vuruldun?' dedi. Gelen ambulansa bindiğimizde de 'Tüfek kaza ile patladı' dedim. Oğlum katil olsa bunu söyler ve onun yanına bırakmazdım. Kendisinden şikayetçi değilim" dedi.

MAHKEME, İNDİRİM UYGULAMADI

Mahkeme heyeti ise olayın 'kıskançlık' nedeniyle yaşandığına kanaat getirip, bilirkişi raporu ile tanık beyanlarının uyumlu olduğunu belirtti. Heyet, sanık Ağdaş'a 'kardeşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, annesi Esragül Acıçimen'i yaraladığı gerekçesiyle de 'kasten yaralama' suçundan 6 yıl hapis cezası verdi. Heyet ayrıca geçmişi ve duruşmadaki olumsuz halleri nedeniyle sanık hakkında takdiri indirimi uygulamadı. 

YAHYA AGDAS (FOTOGRAFTAKI) ABISINE AIT TUFEKTEN CIKARAK VUCUDUNA ISABET EDEN 7 SACMA VE 4 BICAK DARBESIYLE YASAMINI YITIRDI. (FOTO: DHA / OKTAY POLAT / ERZURUM)

ABISINE AIT TUFEKTEN CIKAN SACMALARIN ISABET ETTIGI YAHYA AGDAS AMBULANSLA ATATURK UNIVERSITESI ARASTIMA HASTANESINE KALDIRILDI.YAPILAN TUM MUDAHALELERE RAGMEN KURTARILAMAYARAK YASAMINI YITIRDI. (FOTO: DHA / OKTAY POLAT / ERZURUM)

MUSTAFA AGDAS'A AIT TUFEKTEN CIKAN SACMALAR KARDESI YAHYA AGAS VE ANNESI ESRAGUL ACICIMEN'E ISABET ETTI. (FOTO: DHA / OKTAY POLAT / ERZURUM)

ABISINE AIT TUFEKTEN CIKAN SACMALARLA HAYATINI KAYBEDEN YAHYA AGDAS NARMANLI CAMIINDE KILINAN CENAZE NAMAZININ ARDINDAN ABDURRAHMANGAZI MEZARLIGINDA TOPRAGA VERILDI.(FOTO: DHA / OKTAY POLAT / ERZURUM)

Oktay POLAT/ERZURUM, (DHA)

 
Antalya'da 23 Nisan Golf Turnuvası heyecanı yaşandı
 
Antalya'da Yüksek Teknoloji ile Dövme Silme İşlemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şeyma Subaşı'ndan ablasıyla ilgili yeni açıklama
Geçtiğimiz günlerde ablasını düğüne davet etmediği iddia edilen Şeyma ...
Berdan Mardini sahnede aşka geldi
Berdan Mardini, bayramın ikinci günü Kıbrıs'ta bir otelde sahne aldı. ...
CHP'li Ulaş Karasu, trafik kazası geçirdi
CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas’a giderken Yozgat’ın Akdağmağdeni ...
 
Masterchef yarışmacısı ölümden döndü!
Düzce’de bariyerlere çarparak ağır hasar alan otomobilden yaralı kurtulan ...
Milyonları ilgilendiren Kredi kartı aidatı kararı
Kredi kartından tahsil edilen 189 TL’lik yıllık kart aidat bedelinin iadesi ...
İstanbul'da trafik yoğunluğu başladı
OKULLARDA ikinci ara tatilin Ramazan Bayramı'yla birleşmesiyle başlayan ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan üç ismi görevden aldı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de bayram öncesi ...
Zincirleme kaza; karı- koca öldü, 8 yaralı
AMASYA'nın Merzifon ilçesinde, 3 aracın karıştığı zincirleme kazada Recep ...
Bariyerlere çarpan otomobil sürücüsünün ayağı koptu
Bayrampaşa O-3 Tem Bağlantı Yolu'nda seyir halindeki bir otomobil sürücüsünün ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva