Antalyalı esnaftan öğrenciye bedava döner
Antalyalı esnaftan öğrenciye bedava döner
Egeli genç modacıların tasarımları
Egeli genç modacıların tasarımları
İranlı kadınların mücadelesi heykele dönüştü
İranlı kadınların mücadelesi heykele dönüştü
Akdeniz Üniversitesi'nden İsrail'e kınama
Akdeniz Üniversitesi'nden İsrail'e kınama
11 Kasım 2022 Cuma - 17:47

2 çocuğunu öldüren Navrotsky: Fakir yaşamalarını istemedim

ANTALYA'nın Alanya ilçesinde kaldıkları apart otelde 2 çocuğunu öldürüp, eşini de yaralayan Oleksiy Oleksiyovych Navrotsky (38) yargılandığı davanın ilk duruşmasında, cinayeti çocuklarına ve ailesine iyi bir hayat sağlayamayacağı için işlediğini iddia etti.

2 çocuğunu öldüren Navrotsky: Fakir yaşamalarını istemedim
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ukrayna'daki savaştan kaçan Oleksiy Oleksiyovych Navrotsky ile eşi Yulia Navrotska arasında 21 Mayıs günü saat 08.00 sıralarında, kaldıkları Alanya ilçesi Saray Mahallesi Güzelyalı Caddesi'nde bulunan apart otelin odasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Oleksiy Oleksiyovych Navrotsky, bıçakla eşi Yulia Navrotska ile kızı T.N. (6) ve oğlu K.N.'ye (4) saldırdı. Saldırıda Yulia Navrotska kolundan yaralanırken, kızı ve oğlu ise yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan Oleksiy Oleksiyovych Navrotsky, 'kasten öldürme' suçundan tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu. İki kardeşin cenazesi uçakla ülkelerine gönderilirken, anne Yulia Navrotska ise tedavisinin ardından hastaneden ayrıldı. Oleksiy Oleksiyovych Navrotsky'nin, Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasıyla önce İtalya'ya ardından bu yıl mart ayında ailesiyle Alanya'ya gelerek aparta yerleştiği öğrenildi. Navrotsky'nin, eski Harkiv milletvekili olduğu, savaş öncesinde Harkiv şehrinde bir üniversitede öğretim üyeliği yaptığı ve ekonomi dersi verdiği belirtildi.

'HALA KENDİMDE DEĞİLİM'

Olayla ilgili yürütülen soruşturmanın ardından açılan dava Alanya Adliyesi 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Davanın ilk duruşmasına müşteki konumundaki Yulia Navrotska katılmazken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları ile sanık avukatı Nükte Yaprak Buyurgan duruşma salonunda hazır bulundu. Tutuklu sanık Oleksiy Oleksiyovych Navrotsky ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Mahkemede olay günü sorulan sanık Oleksiy Oleksiyovych Navrotsky, depresyon halinin halen devam ettiğini ileri sürerek, olayı tam hatırlamadığını söyledi. Oleksiy Oleksiyovych Navrotsky, "Psikolojik olarak çok kötü durumdayım. Bu konuda çok fazla diyeceğim bir şey yok. O gün ve hala kendimde değilim" dedi.

'İNTİHARI DÜŞÜNDÜM'

Ardından duruşmada Oleksiy Oleksiyovych Navrotsky'nin avukatı aracılığıyla savcılıkta 21 Mayıs 2022'de verdiği ilk ifadesi okundu. Navrotsky'nin ifadesinde, "Savaş çıkınca önce İtalya'ya sonra Türkiye'ye geçtim. Alanya'ya geldikten sonra psikolojim bozuldu. İntihar etmeyi düşündüm. Özel bir hastaneye gittim. Ayrıca AIDS olduğumu öğrenince psikolojim daha da bozuldu. Hatta intihar notu da yazdım. Eski hayatıma dönerim diye bunalıma girdim. Olay günü uyandıktan sonra mutfağa gittim, bıçağı aldım. Eşim duştaydı. Önce kızımın boğazını kestim. Sonra bıçağı oğluma soktum. Eşim duştan çıkınca üzerime geldi. Ona da saldırdım ama o yaralı olarak kaçmayı başardı. Çocuklarıma ve aileme iyi bir hayat sağlayamayacağım için yaptım. Fakir yaşamalarını istemedim. Ayrıca oğlumun gelişimini engelleyen hastalığı vardı. İleride engelli olması beni üzerdi" sözlerine yer verildi.

RAPOR TALEP EDİLDİ

Sanık avukatı Nükte Yaprak Buyurgan, akıl sağlığı yerinde bir babanın bunu gerçekleştirmesinin beklenilmeyeceğini savunarak Oleksiy Oleksiyovych Navrotsky'nin psikolojik sorunları olduğuna dair ciddi raporların mevcut olduğunu söyleyerek; adli tıp raporunun beklenilmesi gerektiğini belirtti.

EN AĞIR CEZA TALEBİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatlarından Ayşe Doğan ise sanığın savunmalarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu belirterek, "Sanığın en ağır şekilde yargılanmasını talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti, müşteki anne Yulia Navrotska'nın ifadesinin alınması, sanığın akıl sağlığıyla ilgili raporun beklenilmesine karar vererek duruşmayı 3 Şubat 2023 tarihine erteledi.

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE KALDIKLARI APART OTELDE 2 COCUGUNU OLDURUP, ESINI DE YARALAYAN OLEKSIY OLEKSIYOVYCH NAVROTSKY'NIN (38) YARGILANDIGI DAVA BASLADI.(FOTO:ALANYA-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE KALDIKLARI APART OTELDE 2 COCUGUNU OLDURUP, ESINI DE YARALAYAN OLEKSIY OLEKSIYOVYCH NAVROTSKY'NIN (38) YARGILANDIGI DAVA BASLADI.(FOTO:ALANYA-DHA)

Engin ANAK/ANTALYA, (DHA)

 
Posterior Üretral Valv Nedir?
 
FETÖ sanığı eski korgeneral İyidil'e 15 yıl hapis
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Yazıcı: Bugün bir orman sahibi olduk
VALİ Ersin Yazıcı, gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için ...
Kumluca'da fidan dikim etkinliği
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla ...
Korkuteli fidan dikti
MİLLİ Ağaçlandırma Günü kapsamında Korkuteli'de fidan dikildi.
 
Büyük Manavgat yangınından sonra 1,5 milyon fidan dikildi
MİLLİ Ağaçlandırma Günü kapsamında, geçen yıl Manavgat'ta yaşanan büyük ...
Demre'de 2 bin fidan toprakla buluşturuldu
ANTALYA'nın Demre ilçesinde 'Geleceğe Bir Nefes' projesi kapsamında 2 ...
Vali Yazıcı: Bütün çocuklarımızın spor yapmasını istiyoruz
VALİ Ersin Yazıcı, Antalya'da Sağlık İçin Spora Teşvik (ASİST) Projesi ...
 
1,8 milyon TL'lik tazminat davasında 'temyiz süresi' tepkisi
ANTALYA'da 6 yıl önce Gökhan Pusat'ın, kullandığı özel halk otobüsüyle ...
Rus turist balkondan düşüp öldü
ANTALYA'nın Serik ilçesinde tatil yaptığı otelde balkondan düşen Rus Aleksandr ...
Serik'te fidan dikimi
ANTALYA'nın Serik ilçesinde 'Geleceğe nefes' projesi kapsamında fidan dikimi gerçekleştirildi.
 
Dursun Gündoğdu
Erdoğan gitti vantilatör geldi
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAY
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Nereye kadar?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva