Serik'te motosiklet kazası; 2 yaralı
Serik'te motosiklet kazası; 2 yaralı
Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
22 Mart 2023 Çarşamba - 08:43

45'inci 'Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 212 gözaltı

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Adana'da uyuşturucu ile mücadele kapsamında düzenlenen 45’inci 'Kökünü Kurutma Operasyonu'nu yönetti. Soylu, emniyet ve jandarma güçlerinden 2 bin 218 personelin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda 212 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

45 inci  Kökünü Kurutma Operasyonu nda 212 gözaltı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Uyuşturucu satıcıları ve imal edenlere yönelik ilki 6 ay önce Adana'da gerçekleştirilen 'Kökünü Kurutma Operasyonu'nun 45'incisi yine Adana'da yapıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yönettiği operasyonda İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'ndan 2 bin 218 personel katıldı. Operasyonda hava araçları ve özel eğitimli 30 narkotik köpeği de kullanıldı.

Operasyonun ardından İl Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) binasında açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Soylu, 224 hedef şüphelinin 212'sinin gözaltına alındığını duyurdu. Bakan Soylu, "Depremin 45'inci gününde Adana'da 45'inci Kökünü Kurutma Operasyonu'nu hem İl Emniyet Müdürlüğümüz, hem İl Jandarma Komutanlığımız, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile birlikte gerçekleştirdiler. Bundan 6 ay önce yine Adana'daydık. 4 Ekim tarihinde yine bir Kökünü Kurutma operasyonu yapmıştık. O başarılı operasyonda evlatlarımız, yine Adana'da uyuşturucu satan, uyuşturucu satışını koordine eden, imalatını, ticaretini yapan çeteleri çökertmişlerdi. Şimdi de o tarihten itibaren yine İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımız durmadılar. Tam 6 aydır yeni bir operasyonun düğmesine bastılar ve 6 ay boyunca gerek teknik takip gerek izleme gerekse diğer hukukun el verdiği unsurlar çerçevesinde uyuşturucunun kökünü kurutabilmek için ellerinden gelen gayreti ortaya koydular" dedi.

2 BİN 218 PERSONEL KATILDI

Bugün saat 05.00'te tam ezanlar okunduğu vakitte ekiplerin operasyon için harekete geçtiğini aktaran Bakan Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

"Çok zor olan bu operasyonlarda herhangi bir şekilde burunları kanamadan operasyonu başarı ile tamamladılar. Toplam 224 şüpheli hedefleri vardı. Bu 224 şüpheli hedefin 212'sini gözaltına aldılar. Toplam 2 bin 218 personel hem emniyet hem de jandarma, hava araçları, aynı zamanda 30 dedektör köpek ile birlikte gerçekleştirilen bu operasyonu başarı ile tamamladılar ve yakalanan şüphelileri adalete teslim ettiler. Zor günler yaşadığımız bu dönemlerde deprem dolayısıyla bu büyük afet ve bu büyük imtihan sürecinde devlet kamu güvenliği ve kamu düzeni açısından hiçbir görevini ihmal etmemektedir. Milletimizin bizden beklediği bu zor dönemde devletin bütün asli unsurlarını yerine getirmesini sağlamaktır. Terörle mücadeleden uyuşturucuya, kaçak göç ile mücadeleden asayişe kadar bütün görevlerini özellikle devlet aksaksız ve eksiksiz yerine getirmektedir. Milletimiz buna inansın, itimat etsin." 

‘MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK’

Gece Hatay'da, sabah Malatya'da, gece Kahramanmaraş'ta ve bu sabah da erkenden de Adana'ya geldiklerini aktaran Bakan Soylu, şöyle konuştu: 

"Uzun zamandır hazırlanan bu operasyonun da arkadaşlarla birlikte başlatılmasını sağladık. Onun için uyuşturucu ile her ne şekilde, her ne durumda olursak olalım mücadelemiz devam edecek. Kökünü kurutana kadar da bu mücadeledeki hem millete olan sorumluluğumuzu hem bu mücadeleyi başarı ile bitirme inancımızı sürdüreceğiz. Çocuklarımızı, gençlerimizi uyuşturucu illetine teslim etmeyeceğiz. Hem milletimizin Türk polis teşkilatına hem milletimizin Türk jandarma teşkilatına güvenmesini, itimat etmesini bir kez daha istiyor ve diliyoruz. Bize bu konuda destek olan gerek evlatlarını sürekli kontrol ederek gerek ihbarlarda bulunarak, gerekse de devletimizle birlikte hareket ederek, gerekse devletimize itimat ederek, inanarak ve aynı zamanda da evlatlarımıza dua ederek destek olan aziz milletimize hem teşekkür ediyoruz, hem de sorumluluklarımızı bildiğimizi bir kez daha kendilerine ifade etmek istiyoruz. İl Emniyet Müdürlüğümüzü, İl Jandarma Komutanlığımızı, Valiliğimizi ve aynı zamanda bu koordinasyonu sağlayan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nı tebrik ediyorum. İnşallah bu operasyonlar devam edecek. Bu ikinci gelişimiz. Uyuşturucunun kökünü kurutmak için 2 bin defa da olsa Adana'ya geleceğiz. Elimiz kanda da olsa, elimiz başka bir sürecin içerisinde bir uğraş ile de olsa bu mücadelemiz devam edecektir."  

ICISLERI BAKANI SULEYMAN SOYLU, ADANA'DA KOKUNU KURUTMA OPERASYONUNU YONETTI. FOTO: GOKHAN KESKINCI/ADANA, (DHA)

ICISLERI BAKANI SULEYMAN SOYLU, ADANA'DA KOKUNU KURUTMA OPERASYONUNU YONETTI. FOTO: GOKHAN KESKINCI/ADANA, (DHA)

Gökhan KESKİNCİ/ADANA, (DHA)

 
NASA, Ay'da su arayacak aracının yapımına başladı
 
FETÖ'nün gaybubet evlerine operasyon
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trafik cezaları siliniyor
Trafik cezaları da dahil vergi dairelerine olan borçlar, eğer toplamı ...
Kandilli'den 'deprem erken uyarı' sistemi açıklaması
KANDİLLİ Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, ...
Otomobil istinat duvarından düştü: 2 yaralı
ANKARA'da Ferdi Bayraktar'ın park ettiği sırada aniden hareket eden otomobil, ...
 
Rönesans Rezidans’ın yapı denetim sorumlusu tutuklandı
KAHRAMANMARAŞ merkezli 11 ili etkileyen depremlerde Hatay'da yıkılan Rönesans ...
Kaybolan balıkçının cesedi 6 ay sonra bulundu
KASTAMONU'nun Cide ilçesinde, balık tutmak için teknesiyle denize açıldıktan ...
Balkondan düşen kadın hayatını kaybetti
DENİZLİ’nin Merkezefendi ilçesinde apartmanın üçüncü katındaki balkondan ...
 
Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 sürekli işçi alacak
SAĞLIK Bakanlığı'nın 10 bin 900 sürekli işçinin alımına ilişkin ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Hande Erçel'in paylaşımı sosyal medyada gündem oldu
Ünlü oyuncu Hande Erçel'in Instagram hesabından paylaştığı fotoğraf gündem oldu.
Down sendromlu çocuklar Kuş Cenneti’ni gezdi
SAMSUN Büyükşehir Belediyesi, down sendromlu çocuklar için Kızılırmak ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva