MİT'ten nokta operasyon
MİT'ten nokta operasyon
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na Şentürk seçildi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na Şentürk seçildi
Ayhan Bora Kaplan soruşturması... 1'i polis 4 gözaltı
Ayhan Bora Kaplan soruşturması... 1'i polis 4 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
1 Ağustos 2023 Salı - 10:06

AK Parti'de hedef Antalya Büyükşehir ve 19 ilçe

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, büyükşehir başta olmak üzere 19 ilçeyi yerel seçimlerde kazanacak şekilde çalıştıklarını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi söylemlerle yönetiliyor, maalesef eylem ortaya koyamıyor. Seçimi kesinlikle alacağız" dedi.

AK Parti de hedef Antalya Büyükşehir ve 19 ilçe
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, kentteki ulaşım sorunundan yatırımlara, seçim çalışmalarından projelere birçok konuda açıklama yaptı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 4,5 yıllık süreçte ulaşımla ilgili bir sorunu çözemediğini aktaran Ali Çetin, hem ulaşım esnafının hem de vatandaşın sorunlarına kulak asmadığını belirterek, hep söylem aşamasında kaldığını, uygulama eyleminde bulunmadığını vurguladı. 

'ÇÖZÜM ÜRETMEYEN BÜYÜKŞEHİR VAR'

Ali Çetin, Başkan Böcek'in ulaşım sorunu için otobüs sayısını artırmaktan, plakaları siyaha dönüştürmekten bahsettiğini belirterek, “'Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı herhangi bir yol yapmadı, bir şey hazırlamadı, daha önceden yapıyordu' diyor, ama Büyükşehir Belediyesi de daha önce kendi üzerine düşeni yapıyordu. Biz daha önce 13-14 alt geçit yaparken Antalya'nın genelinde 33-34 tane de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 'Sen ne yapıp ortaya koydun?' diye sorarlar. 1 tane yaptığın alt geçit yok ortada. Türkiye'nin en çok göç alan üç ilinden birinin Antalya olduğu, yerli ve yabancı turistin rağbet gösterdiği, nüfusun yazın arttığı yıllardır ortada. Ulaşım çalışmalarına özen göstermezseniz şehir bir noktada tıkanır. Antalya tıkanmış bir hale geldi. Antalya'nın içinden çıkmak da, içinden bir yere gidip gelmek de dert haline geldi. Çözüm üretemeyen, çözüm üretmekten yoksun, dertlere kulaklarını kapatmış, sıkıntılara gözünü yummuş bir büyükşehir var. Böyle de Antalya yönetilmiyor, yönetmeleri de mümkün değil. Antalya büyüyor. Yatırım yapma zihniyetinde bir büyükşehir göremiyoruz" dedi.

'BAŞKAN BÖCEK'İN 8 AYI KALDI'

AK Parti'nin Büyükşehir Belediyesi döneminde, kentte ilk defa toplu taşıma amaçlı raylı sistemi getirdiklerini aktaran Ali Çetin, “Projelerinde yeni bir şey yok. Daha önce belirlenmiş yapılan çalışmaların devamını yapma niteliğinde proje lansmanı yaptılar. Bizim hazırladığımız projeyi kullanıyor diye yüksünmüş değiliz. Faydalı bir iş varsa, bizden önceki belediye başkanı faydalı proje koyduysa, seçilip geldiysek projeyi devam ettirmek inancındayız. Muhittin Başkan da bizim raylı sistemle alakalı yarım kalan projemizi tamamladı. 4,5 yıldır attığı adım yok. Antalya Büyükşehir Belediyesi söylemlerle yönetiliyor, maalesef eylem ortaya koyamıyor. Keşke 4'üncü etabı yapabilse ama yapamayacak. Başkan Böcek'in 8 ayı kaldı" diye konuştu.

TEŞKİLATIN YÜZDE 50'Sİ YENİLENECEK

2024 yılında yapılacak yerel seçimlerle ilgili çalışmalara genel seçimlerin ardından başladıklarını vurgulayan Başkan Ali Çetin, “Seçim sonuçlarını iyi analiz etmek gerekiyor. 'Vatandaş nerede, hangi ilçede, hangi mahallede, hangi mesajı verdi, hangi yaptığımız şeyle hangi mahallede oyunu artırdı. Hangi mahalle hangi sorundan serzenişte bulundu' gibi analizleri yapıyoruz. 19 ilçenin tamamından seçim analiz raporlarını topladık. Teşkilatlarımızın yenilenmesi için teşkilat mensuplarımızın yardımcı olmalarını istedik. Bunların çalışmalarını tamamladık. Yerel seçimlere daha dinamik girme, daha hazır olma, daha yenilenerek en yüksek sayıda ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesini alma konusunda irade koymak üzere hazırlığımızı yapıyoruz. Yüzde 40-50 civarında teşkilatlarımızda yenilenme düşüncemiz var" şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİRİ ALAN PARTİ OLARAK UYANACAĞIZ

Halk arasında yerel seçimlerde partisinden Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Milletvekili ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Mustafa Köse, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı ve MKYK üyesi Menderes Türel'in Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na isminin geçtiğini belirten Başkan Çetin, “Teşkilatta, Genel Merkezi'mizin ortaya koyduğu prensiplere göre hareket ediliyor. 7 Ekim'de büyük kongremiz var. Konuşulan bu isimler, vatandaşın gönlünden geçiyor olabilir ama nihai karar aday adaylığı süreçleri Ekim'de kongreden sonra ortaya konulacak. Seçimi kesinlikle alacağız. Saha çalışmamızda gördüğümüz kadarıyla vatandaşımızın memnuniyetsizliği had safhada. Bu güne kadar hiçbir sonuç bizi yanıltmadı. Şimdi de gördüğümüz tablo AK Parti en fazla ilçe belediye başkanlığını almış ve Büyükşehir Belediyesi başkanlığını almış seçim sabahına uyanacağız. 19 ilçeye de talibiz. Kendimize özgüvenimiz tam. 19'un 19'unu alacak şekilde çalışma yürütüyoruz" dedi.

EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİMİZDEN BİRİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un son günlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterileceği yönündeki kulis bilgilerinin sorulması üzerine Ali Çetin, “Cumhurbaşkanımızla sürekli görüşen Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy var. Antalya'ya ilgi duyan ve Antalya'yı da sürekli takip eden bir Cumhurbaşkanımız var. Bakana 'Antalya nasıl gidiyor, ne yapıyorsunuz. Burayı takip et, ilgilen' demesi kadar, olağan dışı bir durum yok diye düşünüyoruz. Turizm bakanımız seçim öncesi de gelip destek verdi. O süreçteki diyaloğumuz yeni süreçte de devam ediyor. Bu süreçte en büyük destekçilerimizden biri de kendisi olacaktır. İlçe ve büyükşehir belediyelerini alma hususunda" değerlendirmesini yaptı.

'YENİ PLANLARI YAPMADILAR'

Kentin kanayan sorunu Kırcami ile ilgili konuşan Ali Çetin, Kırcami'nin imar planıyla ilgili Antalya 2. İdare Mahkemesinin verdiği iptal ve yürütmeyi durdurma kararına ilişkin Muratpaşa Belediyesi'nin yeni bir plan yapması gerektiğini vurguladı. Ali Çetin, “Ne hikmetse sürekli hükümete, üzerlerinden suçu atmaya çalışır bir vaziyet var. Meclisten geçirdikleri plan zaten mahkemece iptal edilmiş plan. 3,5- 4 yıl boyunca dilimizde tüy bitti. Kırcami'yle ilgili yeni planları getirmediler. Eski planı meclisten geçirdiler. Böyle siyaset olmaz. Orada birçok insan mağdur" diye konuştu.

'ANTALYA SAHİPSİZ KALDI'

Ali Çetin, 19 ilçenin tamamının büyükşehirden şikayetçi olduğunu belirterek, "Hiçbir şekilde Büyükşehir Belediyesi üzerine düşen hizmeti veremiyor. Merkezde üzerine düşen hizmeti yerine getiremediği gibi ilçelerde bile çok basit hizmetleri veremiyorlar. Zaten Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i Antalya'da göremiyoruz ama ilçelerde de Büyükşehir Belediyesi gözükmüyor. Üzülüyoruz. Bu şehir böyle sahipsiz kalmamalı, bu kadar kendini yalnız hissetmemeli. Antalya hiç olmadığı kadar, 4,5 yıldır kendini yalnız ve sahipsiz hisseder vaziyette" dedi.

AK PARTI IL BASKANI ALI CETIN, KENTTEKI ULASIM SORUNUNDAN YATIRIMLARA, SECIM CALISMALARINDAN PROJELERE BIRCOK KONUDA ACIKLAMA YAPTI.(FOTO: ANTALYA-DHA) (ARSIV)

AK PARTI IL BASKANI ALI CETIN, KENTTEKI ULASIM SORUNUNDAN YATIRIMLARA, SECIM CALISMALARINDAN PROJELERE BIRCOK KONUDA ACIKLAMA YAPTI.(FOTO: ANTALYA-DHA)

AK PARTI IL BASKANI ALI CETIN, KENTTEKI ULASIM SORUNUNDAN YATIRIMLARA, SECIM CALISMALARINDAN PROJELERE BIRCOK KONUDA ACIKLAMA YAPTI.(FOTO: ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Depremde kaybedilen rehberler fotoğraflarıyla Ağrı Dağı zirvesinde
 
Başkan Bahar: Antalya OSB Teknopark, kentimize hediyemizdir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Depremde kaybedilen rehberler fotoğraflarıyla Ağrı Dağı zirvesinde
GÜNEYDOĞU'daki eğitim gezisi sırasında Adıyaman'da yıkılan otelin enkazında ...
Antalya'nın iki ilçesinde orman yangını
ANTALYA'nın Aksu ilçesi ile Demre ilçesinde orman yangını çıktı. Ekipler, ...
Antalya'da bitkin düşen leyleği jandarma kurtardı
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde ormanda bitkin düşmüş, uçamaz haldeki leylek, ...
 
Antalya'da ressam Oksana'dan 'Mavi'nin Yolculuğu'
ANTALYA'da yaşamını sürdüren Rus ressam Oksana Muraveva'nın fırçasından ...
Antalya polisinden günübirlik kiralanan evlere sıkı denetim
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü ekipleri il merkezinde günübirlik kiralanan ...
Antalya'da nitelikli dolandırıcılıktan 2 tutuklama
ANTALYA'da nitelikli dolandırıcılık suçundan yakalanan 2 kişi tutuklandı.
 
Antalya'da silahlı kavgaya karışan 5 şüpheliden 1'i tutuklandı
ANTALYA'da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi acil girişinde meydana gelen ...
Başkan Topaloğlu Kuzdere'de çalışmaları inceledi
KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu Kuzdere'de Fen İşleri Müdürlüğü ...
Antalya Dokuma Park’ta gözlem şenliği
Antalya Bilim Merkezi’nin düzenlediği gözlem şenliğine katılanlar, Antares, ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva