Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
28 Şubat davası sanıkları affedildi
28 Şubat davası sanıkları affedildi
22 Ağustos 2020 Cumartesi - 09:22

Afyonkarahisar, kamp merkezi haline geldi

TÜRKİYE'de sucuk ve kaplıca denince ilk akla gelen kentlerden Afyonkarahisar,son dönemde futbol takımlarının gözde kamp merkezi oldu. Süper Lig takımları başta olmak üzere yurt içi ve dışından profesyonel ve amatör takımların kamp için tercih ettiği Afyon, futbol destinasyonu olma yolunda ilerliyor.

Afyonkarahisar, kamp merkezi haline geldi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sucuğu ve kaplıcalarıyla ünlü, Türkiye'nin şehirlerarası ulaşımda kavşak noktası durumundaki Afyonkarahisar, son dönemde futbol takımlarının da kamp yaptığı merkez haline geldi. Aralarında başta Süper Lig takımları olmak üzere birçok profesyonel ve amatör takım, kamp merkezi için Afyonkarahisar'ı seçmeye başladı. Özellikle yaz kampında hem bölgenin havası hem de Afyonkarahisar Belediyesi tarafından işletilen Kocatepe Spor Kompleksi'nin imkanları takımları cezbediyor. Otellerin komplekse yürüyüş mesafesinde olması, pandemi sürecinde alınan önlemler ve komplekste bulunan sahaların bakımlı zeminleri de takımları Afyonkarahisar'a çekiyor. 

650 bin metrekare alana kurulu Kocatepe Spor Kompleksi'nde Zafer Stadyumu, 11 çim ve 2 sentetik olmak üzere toplamda 13 antrenman ve maç sahası bulunuyor. Afyonkarahisar'da geçen sene yerli, yabancı, profesyonel ve amatör olmak üzere 71 takım kamp yaptı. Afyonkarahisar'a bu sezon yaklaşık 10 günde 6 Süper Lig takımı gelirken, liglerin başlama tarihlerine göre 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'den ve amatörlerle birlikte toplamda 70’ten fazla takımın da gelmesi bekleniyor. Ayrıca Bolu'da antrenman sahalarındaki zemin konusunda sıkıntı yaşayıp Afyonkarahisar'ı tercih eden Gaziantep Futbol Kulübü gibi diğer illerden gelen takımlar da Afyonkarahisar'ı gördükten sonra gelecek sezon planlarını da yine buna göre yapıyor. 

'AFYONKARAHİSAR'DAKİ SAHA ZEMİNİ ÇOK İYİ'

Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Marius Sumudica, Afyonkarahisar'daki tesislerin çok güzel olduğunu belirterek, "Oyuncularım için zor bir dönem, topsuz çalışma oluyor, koşular oluyor. Oyuncularımızı hazırlamak gerekiyor. Rakipsiz güzel bir ortam, saha zemini güzel, umarım böyle çalışmalarımıza devam ederiz. Hazırlıkların ikinci etabında zaten toplu çalışmalara geçeceğiz. Bolu'da saha zemininde biraz sıkıntımız vardı. En önemli olan saha zemini. Benim için otelde veya arabada, otobüste kalmışız önemli değil, benim için saha zemini önemliydi. Afyonkarahisar'a geldik. Afyonkarahisar'daki saha zemini çok iyi, olanaklar çok iyi, o yüzden burayı seçtik" dedi.  

Futbol kulüplerinin neden Afyonkarahisar'ı tercih ettiğini anlatan termal bir otelin Genel Müdürü Mustafa Acar, "Futbol kulüplerimiz şu anda Afyonkarahisar'ı tercih ediyor. Gerek sahalar, kompleks ve tesislerle birlikte biz otelciler olarak verdiğimiz hizmetlerden dolayı şu an Afyonkarahisar, futbol kulüplerimiz tarafından tercih edilmekte ve memnun ayrılmaktalar otelimizden. Otelimizde şu an hala daha konaklamaya devam eden kulüplerimiz var" diye konuştu.

'AFYONKARAHİSAR BİR FUTBOL DESTİNASYONU'

Afyonkarahisar'ın tesislerinin geniş ve imkanların geniş olması, havasının mevsim itibarıyla çok güzel olması ve futbol kulüplerinin yararlanabileceği imkanların bol olmasının tercih sebebi olduğunu aktaran Mustafa Acar, "Burada konaklama yapan birçok hocamız böyle tesislerin Avrupa'da bile olmadığını, konaklama tesisleri olarak çok ileri seviyede olduğumuzu bize bilgi olarak dönüşlerini ve memnuniyetlerini iletmekte. Saha olarak tüm yerel makamlarımız üzerine düşen görevlerini yerine getirip, çok güzel kompleksler sağladı. Artık şunu diyebiliriz; Afyonkarahisar yaz kamplarında bir futbol destinasyonu olarak kendinden söz ettirmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

'TÜM OTELLERİMİZ GÜVENLİ OTEL SERTİFİKALARINI ALDI'

Pandemi sürecinde otellerde alınan önlemleri, misafirlerin güvenli bir şekilde konaklamalarını nasıl sağladıklarını da anlatan Mustafa Acar, şöyle konuştu:

"Afyonkarahisar'daki tüm otellerimiz Güvenli Otel Sertifikalarını aldı. Gerekli denetim süreçlerinden hepsi uygulanmaktadır. Misafirlerimizi hijyenik, güvenilir ve sağlıklı bir ortam hazırlamak için elimizden ne geliyorsa tüm işlemleri yerine getiriyoruz. Odalarımızı ULV cihazlarımızla dezenfekte ediyoruz, kapılarını kilitliyoruz, açık büfelerimize camlar yerleştirdik, artık direkt aşçılarımız servis ediyor. Hiçbir dokunma ve temas meydana gelmiyor. Pandemi nedeniyle havuz, sauna ve hamamlarda kişi kısıtlamaları var. Bunlara uyuyoruz ve misafirlerimize sağlıklı, güvenilir bir ortam oluşturmak için tüm çalışmalarımıza devam ediyoruz."

'KULÜPLERE İZOLE BİR ORTAM SAĞLIYORUZ'

Futbol kulüplerinin konaklamalarında özel uygulamalar yapıldığını vurgulayan Acar, "Kulüplerimiz zaten sürekli Covid-19 testlerini oluyor. O yüzden onlara biz izole bir ortam sağlıyoruz, ayrı büfeleri var, ayrı katları var, kullanım alanları ayrı. Buralara diğer misafirlerimizle bir iletişim olmadan izole bir ortam sağlıyoruz kendilerine. Konaklamalarına bu şekilde devam ediyorlar" diye konuştu.  

'KOMPLEKSİMİZDE TOPLAM 13 TANE FUTBOL SAHALARIMIZ VAR'

Afyonkarahisar Belediyesi Tesisler Sorumlusu İbrahim Yılmaz da Afyonkarahisar'ın kamp merkezi haline gelmeye başladığını anlattı. Kocatepe Spor Kompleksi ve kamp yapan takımlar hakkında bilgiler veren İbrahim Yılmaz, Afyonkarahisar Kocatepe Spor Kompleksi'nde 13 antrenman sahasının bulunduğunu aktardı. Yılmaz, şöyle devam etti:

"650 bin metrekare alana sahip Türkiye'nin en büyük spor kompleksindeyiz. Mart ayından itibaren Afyonkarahisar Belediyesi olarak Başkanımız Mehmet Zeybek'in katkılarıyla sahalara müdahale etmeye başladık. Spor kompleksimizde 60x90 ebatlarında 8 tane antrenman sahası var, 3 tane de 68x105 antrenman sahası var. Bunun yanında ayrıca iki tane de 60x90 doğal olmayan sentetik çim saha var. Kompleksimizde toplam 13 tane futbol sahalarımız var. Afyonkarahisar özellikle Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'den futbol takımlarımızın yaz kamp döneminde uğrak yeri haline geldi. Bir futbol takımının kamp yapabilmesi için her türlü şartlara spor kompleksimiz müsait. Hem otellerin yakınlığı hem hava şartlarının uygun olması hem de saha zeminlerimizin güzel olması nedeniyle takımların buraya gelmesi için büyük bir avantaj haline gelmiştir. Kompleksimizde yaklaşık 10 gündür Süper Lig takımlarından Antalyaspor, Göztepe, Denizlispor, Ankaragücü, Gaziantep, Altay, Bandırma gibi takımlar sahalarımızı kullanmaya başladı. Süper Lig'den 6 takımı, bunun yanında da 1. Lig'den ve 2. Lig'den de takımlar kamp halinde. Önümüzdeki günlerde de birçok profesyonel takım Kocatepe Spor Kompleksi'mizde kamplarını gerçekleştirecek. Geçen yıllarda 60 ila 80 takım Afyonkarahisar'da kamp yapmıştı. Yurt dışı dahil bu rakamlara. Bu sene pandemi süreci olduğu için daha çok Süper Lig takımları gelecek, 30-40 arasında profesyonel takımı Allah izin verirse Afyonkarahisar'da ağırlayacağız."

TURKIYE'DE SUCUK VE KAPLICA DENINCE ILK AKLA GELEN AFYONKARAHISAR, SON DONEMDE FUTBOL TAKIMLARININ GOZDE KAMP MERKEZI OLDU. SUPER LIG TAKIMLARI BASTA OLMAK UZERE YURT ICI VE DISINDAN PROFESYONEL VE AMATOR TAKIMLARIN KAMP ICIN TERCIH ETTIGI AFYONKARAHISAR, FUTBOL DESTINASYONU OLMA YOLUNDA ILERLIYOR.(FOTO:ALI FUAT GUCLUER/AFYONKARAHISAR-DHA)

TURKIYE'DE SUCUK VE KAPLICA DENINCE ILK AKLA GELEN AFYONKARAHISAR, SON DONEMDE FUTBOL TAKIMLARININ GOZDE KAMP MERKEZI OLDU. SUPER LIG TAKIMLARI BASTA OLMAK UZERE YURT ICI VE DISINDAN PROFESYONEL VE AMATOR TAKIMLARIN KAMP ICIN TERCIH ETTIGI AFYONKARAHISAR, FUTBOL DESTINASYONU OLMA YOLUNDA ILERLIYOR.(FOTO:ALI FUAT GUCLUER/AFYONKARAHISAR-DHA)

TURKIYE'DE SUCUK VE KAPLICA DENINCE ILK AKLA GELEN AFYONKARAHISAR, SON DONEMDE FUTBOL TAKIMLARININ GOZDE KAMP MERKEZI OLDU. SUPER LIG TAKIMLARI BASTA OLMAK UZERE YURT ICI VE DISINDAN PROFESYONEL VE AMATOR TAKIMLARIN KAMP ICIN TERCIH ETTIGI AFYONKARAHISAR, FUTBOL DESTINASYONU OLMA YOLUNDA ILERLIYOR. TERMAL BIR OTELIN GENEL MUDURU MUSTAFA ACAR (FOTODAKI), FUTBOL KULUPLERININ NEDEN AFYONKARAHISAR'I TERCIH ETTIGINI ANLATTI.(FOTO:ALI FUAT GUCLUER/AFYONKARAHISAR-DHA)

TURKIYE'DE SUCUK VE KAPLICA DENINCE ILK AKLA GELEN AFYONKARAHISAR, SON DONEMDE FUTBOL TAKIMLARININ GOZDE KAMP MERKEZI OLDU. SUPER LIG TAKIMLARI BASTA OLMAK UZERE YURT ICI VE DISINDAN PROFESYONEL VE AMATOR TAKIMLARIN KAMP ICIN TERCIH ETTIGI AFYONKARAHISAR, FUTBOL DESTINASYONU OLMA YOLUNDA ILERLIYOR. AFYONKARAHISAR BELEDIYESI TESISLER SORUMLUSU IBRAHIM YILMAZ DA AFYONKARAHISAR'IN KAMP MERKEZI HALINE GELMEYE BASLADIGINI ANLATTI.(FOTO:ALI FUAT GUCLUER/AFYONKARAHISAR-DHA)

Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Etiketler:
 
'Gizli cennet'te kano keyfi
 
Ağrı Dağı'nın dorukları çöplüğe döndü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamyonetin çarptığı sürüdeki 13 koyun telef oldu
AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde, Hasan C.’nin kullandığı süt toplama ...
Sahte Roma lahdini satmaya çalışan şüpheli gözaltına alındı
AFYONKARAHİSAR'ın Sultandağı ilçesinde galvaniz ve plastik malzemelerle ...
Gaziantep FK, sezonu Afyonkarahisar'da açtı
BOLU kampını iptal ederek Afyonkarahisar Kocatepe Spor Kompleksi'ne gelen ...
 
Sandıklı'da zincirleme kaza: 4 yaralı
AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde 2 traktör ve bir otomobilin karıştığı ...
Kurtarıcıyla taşınan minibüsten sahte içki çıktı
AFYONKARAHİSAR'da jandarma ekipleri üzerinde minibüs taşıyan kurtarıcıyı ...
Afyonkarahisar'da tedavi edilen 14 kuş doğaya salındı
AFYONKARAHİSAR'da yaralı halde bulunan 7 kerkenez, 6 leylek, 1 gökdoğan, ...
 
Kavgayı ayırmaya çalışırken öldürüldü
AFYONKARAHİSAR'ın Bolvadin ilçesinde iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak ...
Afyonkarahisar'da 'arabada sinema' etkinliği
AFYONKARAHİSAR'da 'Arabada sinema günleri' etkinliği kapsamında 'Türkler ...
Pazarda korona denetimi
AFYONKARAHİSAR'ın Çay ilçesinde çarşamba günleri kurulan halk pazarında ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva