Antalya'da market çalışanını öldüren şüpheli yakalandı
Antalya'da market çalışanını öldüren şüpheli yakalandı
Büyükşehir davasında 3 kişi tahliye oldu
Büyükşehir davasında 3 kişi tahliye oldu
Akdeniz Üniversitesi'nde Ramazan Bayramı kutlaması
Akdeniz Üniversitesi'nde Ramazan Bayramı kutlaması
Başkan Uysal belediye personeliyle bayramlaştı
Başkan Uysal belediye personeliyle bayramlaştı
18 Mart 2026 Çarşamba - 16:18

Ağaç A.Ş Genel Müdürü Ali Sukas savunma yaptı

İBB'ye yönelik ‘Yolsuzluk’ davasında aralarında Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 105'i tutuklu 402 sanık 7’nci duruşmada hakim karşısına çıktı. Ağaç A.Ş Genel Müdürü Ali Sukas savunma yaptı.

Ağaç A.Ş Genel Müdürü Ali Sukas savunma yaptı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen ‘Yolsuzluk’ soruşturması tamamlanarak 11 Kasım 2025 tarihinde 3 bin 809 sayfalık iddianame hazırlandı. İlk duruşma 9 Mart Pazartesi günü görüldü. Geçen haftaki duruşmalarda tutuklu sanık Aykut Erdoğdu, Sırrı Küçük, Ümit Polat, Bulut Aydöner savunma yaptı. 7'nci duruşmada ise Ağaç AŞ Genel Müdürü Ali Sukas da savunma yaptı.

'3G USULÜ TERCİH DEĞİL, ZORUNLULUKTUR'

Ağaç A.Ş Genel Müdürü Ali Sukas savunmasında, ‘İddianameye baktığımda yasal satın alma süreçlerinden olan 3G maddesi kapsamında yaptığımız istisna alımının iddianamede suç olarak gösterildiğini görüyorum. Oysa bazı alımlarda ve doğrudan alımlarda 3G usulü tercih değil, zorunluluktur. Ağaç A.Ş.’nin bazı hizmet ve mal alımları 3G maddesi kapsamında yapılmıştır. Savcılık, bu yöntemlerde açık ihale uygulanmadığı için her firmanın teklif veremediğini ve yalnızca davet edilen firmaların teklif sunduğunu, incelenen alımlarda ise genellikle örgüte maddi destek sağlayan firmaların davet edildiğini iddia etmektedir. İddianameye baktığımda yasal satın alma süreçlerinden olan 3G maddesi kapsamında yaptığımız istisna alımının iddianamede suç olarak gösterildiğini görüyorum. Oysa bazı alımlarda ve doğrudan alımlarda 3G usulü tercih değil, zorunluluktur. Tedarikçi firmaların özellikle belirlendiği iddiası dayanaksızdır. Savcılık, alımları incelediğini, genellikle rüşvet veren firmaları davet ettiğimi ve bu firmalara daha fazla iş verdikçe onlardan daha fazla rüşvet talep ettiğimi iddia etmektedir. Öncelikle şunu söyleyeyim: Ben gözaltına alınmadan ve tutuklanmadan önce savcılık bizden istediği bütün evrakları, dosyaları kendilerine gönderdik. İncelendi, bakıldı. Herhangi bir tespit olduğuna dair şirkete herhangi bir yazı geldiği bana bildirilmedi. Herhalde bu kadar uzun süre çalışan, bu kadar yolsuzluk yapan birisi mutlaka bir dosyada bir açık vermiş olması gerekirdi. Bin iki yüz doksanın içerisinde mutlaka rüşvet, yolsuzluk, bir şey çıkardı" dedi.

'İSNATLARIN TAMAMI YALANDIR'

Sukas "Gizli tanık Gürgen’in ifadesi dikkatle incelendiğinde, beni ağır şekilde suçlayan bazı anlatımlarıyla dahi uyumlu olduğu açıkça görülmektedir. Şimdi burada doğru olan bilgiler de var. Bu bilgiler ne? Ağaç A.Ş.’nin yürüttüğü yasal ve idari faaliyetler, bazı tedarikçi firmaların isimleri ve kurumda görev yapan personelin kimler olduğu ve hangi görevlerde olduklarına ilişkindir. Bunun dışında tarafıma yöneltilen suç isnatlarının ise tamamı yalandır; herhangi bir dayanağı da yoktur. Gizli tanık Gürgen, kurumda görev yapan personelin isimlerini ve görevlerini kısmen doğru yazmıştır. Onlarda bazı görev ve isim yanlışlıkları da var; onları dosyada anlatabiliriz. Ama bunları yaparak anlatısına görünürde bir gerçeklik kazandırmaya çalışmaktadır. Bu durum dosya kapsamındaki resmi kayıt ve belgelerle de sabittir. Ayrıca Gürgen’in bazı beyanlarının kendi içinde ve iddianamenin kurgusuyla çeliştiği görülmektedir. Gürgen, bir yandan bazı tedarikçi firmalarla gizli ya da gayriresmi ortaklık ilişkisi içerisinde olduğumu iddia ederken; savcılık, aynı firmalardan ihale karşılığında rüşvet talep ettiğimi ileri sürmektedir. Tamer Gümüş şahsıma yönelik bir iddia veya ithamda bulunmamıştır. Fakat Ümit Polat’ın kendisine seçim için genel müdüre çok ciddi para baskısı olduğu, bu konuda destek olunmadığı takdirde Ağaç AŞ ile ticari hayatının olmayacağı şeklinde söylemlerde bulunduğunu, Ümit Polat’a 30 bin euro verdiğini beyan etmiştir. Bu iddialara karşı; Tamer Gümüş ile Ümit Polat arasında ne geçtiğini bilmiyorum. Bir para alışverişi olup olmadığını da bilmiyorum. Benim Ümit Polat’a herhangi bir talimatım olmadı. “Git Tamer Gümüş’e, şu kadar para verecek, şurada teslim edecekö gibi bir talebim, bir talimatım olmadı. Yani ben kimseden para istemedim. Daha sonraki bazı iddialarda veya bunun içerisinde de var; Tamer ile ben zaten ortakmışım. Ortak olduğum bir insana müdürümü gönderiyorum, rüşvet alıyorum; ben de sanki bu kadar ahlaksız birisiyim. Onların ikisinin arasında bir para alışverişi olduysa da ben bunu bilmiyorum. Şahit olmadım, duymadım, görmedim " dedi.

'TUTTUĞUM BİR LİSTE YOK'

Sukas "Ümit Polat’ın iddiaları var. Ümit Polat, ‘Firmalardan almış oldukları işin yüzde 10’u tutarında para talep ettiğimi, bu firmaların listesini tuttuğumu ve üzerlerine notlar aldığımı, listeleri kendisine vermek istemediğimi fakat çalışırken bizzat kendisinin gördüğünü’ iddia etmiş. Ümit Polat, ‘Tamer Gümüş’ün şirketinin bu listede yer aldığını, kendisinin para alışverişine şahit olmadığını, listelerde yer alan firma sahiplerinden yüzde 10 sözleşme aşamasında yüzde on ödeme yaparken para talep ettiğimi ve teslim aldığımı duyduğunu’ beyan ve iddia etmektedir. Tarafımca tutulan bir liste yok. Eğer listeyi o getirdiyse, ben üzerine not aldıysam ona niye vermeyeyim, ondan niye saklayayım? Ben şirketin genel müdürüyüm. Şirketin bütün bilgilerini görebilecek konumdayım. Yani ay sonu kim ne kadar iş yapmış, böyle bir şeye ihtiyacımız yok. Onun bana getirmesine de ihtiyacım yok" diye konuştu. 

Ayşe GÜREL/İSTANBUL (DHA) 

 
Gazeteci Murat Keklikçi son yolculuğuna uğurlandı
 
Antalya falezlerinde işgale son çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteci Murat Keklikçi son yolculuğuna uğurlandı
BİR süredir kalp yetmezliği tedavisi gören gazeteci Murat Keklikçi(54), ...
73 ilde uyuşturucu operasyonu; 475 tutuklama
İÇİŞLERİ Bakanlığı, son 1 haftada 73 ilde düzenlenen operasyonlarda; 1,1 ...
Bakanlık: 'Bayram müjdesi' paylaşımları asılsız
AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, bazı sanal medya hesaplarında, ...
 
Testo Taylan tutuklandı
Sanal medyada 'sosyal deney' adı altında kadınlara yönelik aşağılayıcı ...
Sosyal medyadaki gayrimenkul ve taşıt ilanlarına inceleme
Ticaret Bakanlığı, uygulamaya aldığı doğrulanmış ilan düzenlemesinin ardından ...
Cezaevinden kurtulmak için 8 çocuk doğurdu
Samsun’da çocuk nedeniyle infaz ertelemesi uygulaması, bazı kişilerce ...
 
Özel kalem müdürü Murat Or savunma yaptı
İBB'ye yönelik ‘Yolsuzluk’ davasında aralarında Ekrem İmamoğlu’nun da ...
MSB: İkinci Patriot Adana'ya konuşlandırılıyor
MSB, NATO'nun Almanya'dan Adana'ya yolladığı Patriot hava savunma sisteminin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale ...
 
Dursun Gündoğdu
Üyelerine cimri dışarıya bonkör bir ATSO
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bayram mı kaldı, yoksa sadece tatil mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
İlber Ortaylı'ya sevgi ve saygı
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da otopark savaşları
İsa Altun
İsa Altun
Öfke, stres ve bağımlılık
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
İspanya 39 ölümlü bu kazayı konuşuyor
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayı sizin için hayatın hızına yetişmeye çalışmaktan ziyade, durup kendi içinizdeki savaşları sonlandırma ayıdır. ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva