TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
4 Nisan 2020 Cumartesi - 10:08

Antalya'da koronavirüse karşı yeni yasaklar

ANTALYA İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 20 yaşından küçüklerin sokağa çıkmasını yasakladı. İl genelinde meydan, sokak ve caddelerde vatandaşların sosyal mesafeyi gözetmeden yürüyüşüne izin verilmeyecek. İl genelindeki tüm işyerlerinde hem müşteri hem çalışanlar maske takacak.

Antalya da koronavirüse karşı yeni yasaklar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Koronavirüs salgının yayılımını engellemek amacıyla ilki 20 Mart'ta açıklanan İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu'nun 15'inci kararları da 3 Nisan gecesi alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni koronavirüs tedbirlerinin ardından Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında İl Pandemi Kurulu toplandı. Ardından da İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Antalya için yeni kararlar aldı.

15 NİSAN'A KADAR ARAÇ GİRİŞİ YASAKLANDI

Kurul, il sınırlarından kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya vb. dahil) yapılacak tüm giriş/ çıkışların 3 Nisan 2020 Cuma saat 24.00'den itibaren 15 gün süreyle geçici olarak durdurulmasını kararlaştırdı. Antalya'da yaşayan/ bulunan tüm vatandaşların belirtilen süre boyunca Antalya'da kalmaları için gerekli tedbirlerin alınmasına karar verildi.

İZİN VERİLECEK ARAÇLAR

Antalya'da yaşayan/ bulunan vatandaşların ve gelecek kişilerle ilgili izin verilecek durumlar şöyle:

“Temel ihtiyaç (gıda/ temizlik vb.) malzemeleri ile ilaç ve tıbbi malzemeler başta olmak üzere tüm ticari faaliyetlerin sürekliliği için gerekli olan ürün ve/veya malzemelerin lojistiğinin, üretimi ve naklinde yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar ve araçlara izin verilebilecek.

72 SAAT İÇİNDE AYRILACAKLAR

Malın cinsi, teslimat yeri/alıcı adresi, teslimat tarihini gösterenler, taşıma irsaliyesi, teslimat makbuz veya fatura vb. belgelerle ilimize giriş/çıkış yapabilecek. Belirtilen amaçlarla Antalya'ya giriş yapanlar en geç 72 saat içerisinde Antalya'dan ayrılarak ilk çıkış iline dönecekler. Ticari araç sürücülerine seyahatleri süresince, değişim sürelerine uyarak maske takma, temas gerektirdiği durumlarda sosyal mesafeye uyma zorunluluğu getirildi.

TRANSİT GEÇİŞLERE MOLA HAKKI

Yurt içinde ticari yük/yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapanlardan, giriş- çıkış yasağı getirilen araçların Antalya'dan transit şekilde geçişlerine müsaade edilecek. Bu şekilde transit geçişlerine izin verilen ticari yük taşıyıcıları, Antalya'da zorunlu dinlenme molaları/süreleri hariç hiçbir şekilde duraklama ya da konaklama yapamayacaklar.

ENERJİ VE GSM OPERATÖRÜ SEKTÖRLERİ

Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe enerji arz güvenliğinin ihtiyaç duyduğu malzemenin nakli ve üretiminin gerçekleşmesinde görevli olanlar ile GSM operatörlerinin baz istasyonlarının bakım ve onarımında görevli olanların ve araçları; bu sektörlerde görevli olduklarına dair ilgili şirket tarafından düzenlenecek görev belgesi ve/veya sevk irsaliyesi ile giriş/çıkış yapabilecekler.

İŞYERİNİ İSPATLAMASI GEREKİYOR

Çalışma hayatı içerisinde yer alan yönetici, çalışan ya da işyeri sahiplerinin ikamet ve işyerlerinin başka illerde bulunması durumunda, bu durumu ispatlayan (yerleşim yeri/ikamet belgesi, SGK kayıt belgesi) belgeleri ibraz etmek şartıyla Antalya'ya giriş/çıkış yapabilecekler.

GÖREVLİ OLDUKLARINA DAİR BELGE

Başta sağlık ve güvenlik olmak üzere kamu görevi ve hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında görevli olanlar ile medikal cihaz ve aletlerin bakım/ onarımını yapan özel sektör çalışanları ve araçları, görevli olduklarına dair belge veya kimliklerini ibraz etmeleri halinde Antalya'ya giriş/ çıkış yapabilecekler.

20 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Kurul, 01.01.2000 (20 yaşından küçükler) tarihinden sonra doğmuş olanların sokağa çıkmalarının 3 Nisan 2020 Cuma saat 24.00'den itibaren geçici olarak yasaklanmasına da karar verdi.

MASKE ZORUNLULUĞU

İl genelinde yaş sebze ve meyve halleri, açık ve kapalı pazar yerleri, marketler ile toplu olarak çalışılan fabrika, atölye vb. işyerlerine müşteriler ve çalışanları sadece maske ile girebilecekler. Maske takma zorunluluğu pazarlardaki satıcılar için de geçerli olacak.

MASKELERİ İŞYERLERİ SAĞLAYACAK

Yaş sebze ve meyve halleri ile açık ve kapalı pazar yerlerinin giriş noktalarında belediyelerce maske temini/ satışı/ kontrolü için gerekli tedbirler alınacak. Fabrika, atölye, yaş sebze ve meyve halleri vb. toplu olarak çalışılan işyerlerindeki çalışanların kullanacağı maskeler işyerleri tarafından sağlanacak.

TOPLU YÜRÜYÜŞ YASAK

İl genelinde meydanlarda sokak ve caddelerde, vatandaşların sosyal mesafeyi gözetmeden toplu olarak yürümelerine veya bulunmalarına izin verilmeyecek. Yan yana yürüyen vatandaşlar ise yine sosyal mesafeyi gözeterek yürümeleri için uyarılacak."

AĞIR CEZALARI VAR

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde ayrı ayrı olmak üzere, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince 3 bin 150 TL, Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi gereğince 392 TL, idari para cezası olmak üzere toplamda 3 bin 542 TL para cezası uygulanacak. Ayrıca TCK kapsamında da 'alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır' hükmü uyarınca adli makamlara sevk edilecek. İşyerleri için de kapatma ve ruhsat iptali işlemleri uygulanacak.

3 NISAN GECESI ALINDI. CUMHURBASKANI RECEP TAYYIP ERDOGAN'IN ACIKLADIGI YENI KORONAVIRUS TEDBIRLERININ ARDINDAN ANTALYA VALISI MUNIR KARALOGLU BASKANLIGINDA IL PANDEMI KURULU TOPLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

3 NISAN GECESI ALINDI. CUMHURBASKANI RECEP TAYYIP ERDOGAN'IN ACIKLADIGI YENI KORONAVIRUS TEDBIRLERININ ARDINDAN ANTALYA VALISI MUNIR KARALOGLU BASKANLIGINDA IL PANDEMI KURULU TOPLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Kadın futbolculardan 'Evde kal' çağrısı
 
Emniyet araçlarını ücretsiz dezenfektan yapıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da 12 bin 150 sahte maske ele geçirildi
ANTALYA polisi, koronavirüs salgını fırsat bilip sağlıksız koşullarda ...
'Bakkal Amca'ya sepet sarkıtma dönemi yeniden başladı
GEÇMİŞTE balkondan sepet sarkıtıp, seslenerek bakkaldan alacaklarını istemek, ...
Koronavirüse karşı 'jel kolonya'
ANTALYA'da, sabun ve şampuan üreten ve 22 ülkeye ihracat yapan bir firma, ...
 
Geçimini papayadan sağlıyor
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde çiftçi Mehmet Mercan (64), 500 metrekare ...
Antalya'ya girmek için ne olması gerekiyor?
Antalya'ya girmek isteyen 1179 araçtaki 2 bin 809 kişinin şehre girişine ...
Sevgilisi korona tedbirlerinden gelemeyince intihar etti
ANTALYA’nın Alanya ilçesinde yaşayan İran uyruklu Maryam Parandvar (35), ...
 
Koronavirüs depresyon hattı hizmette
ANTALYA İl Sağlık Müdürlüğü, koronavirüs salgını nedeniyle evde kalan ...
Başkan Yılmaz, sebze ve meyve pazarını inceledi
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde her cuma kurulan yaş sebze pazarı koronavirüs ...
Finike'de 1280 kişiye biner TL verilecek
FİNİKE Kaymakamı Ergün Baysal, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva