RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
18 Aralık 2023 Pazartesi - 13:14

Antalya'da otel inşaatı çilesi!

ANTALYA'nın Manavgat ilçesi Sorgun Ormanı kenarında denize sıfır yapımına başlanan 400 yataklı 5 yıldızlı otel inşaatı için çam ağaçları ile makilik alan tamamen söküldü.

Antalya da otel inşaatı çilesi!
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve belediye belgeli 300 bin yatakla Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu olan Manavgat'ta, otel inşaatları sürüyor. 2022'nin Temmuz ayında yapılan ihaleyle Manavgat'ın Sorgun Ormanı kenarında denize sıfır 36 bin 496 metrekarelik alan, 0,30 emsal oranı ile 400 yataklı 5 yıldızlı otel yapılması için bir firmaya tahsis edildi. İhale şartnamesinde sunulan krokide ve 2. Etap (Side Turizm Alanı-Sorgun Bölgesi) Revizyon Uygulama İmar Planı'nda, tahsis edilen alanın kıyı kenar çizgisinin içerisinde kaldığı gösterildi. Şartnameye göre, firmanın tahsis edilen alanın sadece 10 bin 948 metrekarelik kısmında otel için inşaat çalışması yapacağı belirtildi. Firma tarafından başlanılan inşaat çalışmasında ise tahsis edilen alanın kuzey kısmında bir sıra çam haricindeki tüm ağaçlar tamamen kesilirken, tahsis edilen alanın da tamamında çalışma başlatıldığı görüldü.

ŞİKAYET OLMAYINCA RESMİ İŞLEM YAPILMADI

Firmanın, tahsis edilen alanın dışında olan kıyı kenar çizgisinin içerisinde ve tahsis şartnamesinde sunulan, uydu fotoğrafında da açıkça görülen çam ağaçlarını tamamen kestiği belirlendi. İnşaatın temel kazısı sırasında çıkan hafriyatı başka bir alana taşıması gereken firmanın, bunu yapmayarak, halkın kullanımına açık olması gereken kıyı kenar çizgisi içerisinde, denizin dalgalarının gelebileceği en son noktaya kadar dökerek, geçişleri engellediği görüldü. İşlemler sırasında verilen zarar da uydu görüntülerine yansıdı. Konuyla ilgili şikayet olmadığı için resmi bir işlemin yapılmadığı öğrenildi.

FİRMANIN ORTAĞI KONUŞTU

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı oteli yaptıran firmanın ortağı Kemal Taş, "Bizim çevre konusunda hassasiyetimiz var. Çevreye çok dikkat ediyoruz. Tahsisli alandan ağaç kesmek gibi bir durum söz konusu değil. Ağaçları Orman İşletme Müdürlüğü işaretleyip, kesti. Hatta kesilen ağaçlar için para ödedik. Projede olmasına rağmen 50- 60 kadar ağacı kestirmedim" dedi. Kıyı kenar çizgisinin ihlali konusunda da açıklama yapan Taş, "Otel inşaatından çıkan kumu başka bir yere dökme şansımız yoktu. Otelin temel işi bittikten sonra o kumu oradan alacağız. 1 ay içerisinde o kumu oradan alacağımıza dair taahhüt verdik" diye konuştu.

NTALYA'NIN MANAVGAT ILCESI SORGUN ORMANI KENARINDA DENIZE SIFIR YAPIMINA BASLANAN 400 YATAKLI 5 YILDIZLI OTEL INSAATI ICIN CAM AGACLARI VE MAKILIK ALAN TAMAMEN SOKULDU. INSAATIN TEMEL KAZISI SIRASINDA CIKAN MOLOZ VE KUMLAR DA SAHILE DOKULEREK HALKIN KULLANIMINA ACIK OLMASI GEREKEN KIYI KENAR CIZGISI ORTADAN KALDIRILDI. YAPILAN ISLEM SIRASINDA VERILEN ZARAR, UYDU GORUNTULERINE YANSIDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA)

NTALYA'NIN MANAVGAT ILCESI SORGUN ORMANI KENARINDA DENIZE SIFIR YAPIMINA BASLANAN 400 YATAKLI 5 YILDIZLI OTEL INSAATI ICIN CAM AGACLARI VE MAKILIK ALAN TAMAMEN SOKULDU. INSAATIN TEMEL KAZISI SIRASINDA CIKAN MOLOZ VE KUMLAR DA SAHILE DOKULEREK HALKIN KULLANIMINA ACIK OLMASI GEREKEN KIYI KENAR CIZGISI ORTADAN KALDIRILDI. YAPILAN ISLEM SIRASINDA VERILEN ZARAR, UYDU GORUNTULERINE YANSIDI. (EKIM 2021) (FOTO:MANAVGAT-DHA)

NTALYA'NIN MANAVGAT ILCESI SORGUN ORMANI KENARINDA DENIZE SIFIR YAPIMINA BASLANAN 400 YATAKLI 5 YILDIZLI OTEL INSAATI ICIN CAM AGACLARI VE MAKILIK ALAN TAMAMEN SOKULDU. INSAATIN TEMEL KAZISI SIRASINDA CIKAN MOLOZ VE KUMLAR DA SAHILE DOKULEREK HALKIN KULLANIMINA ACIK OLMASI GEREKEN KIYI KENAR CIZGISI ORTADAN KALDIRILDI. YAPILAN ISLEM SIRASINDA VERILEN ZARAR, UYDU GORUNTULERINE YANSIDI. (OCAK 2022) (FOTO:MANAVGAT-DHA)

NTALYA'NIN MANAVGAT ILCESI SORGUN ORMANI KENARINDA DENIZE SIFIR YAPIMINA BASLANAN 400 YATAKLI 5 YILDIZLI OTEL INSAATI ICIN CAM AGACLARI VE MAKILIK ALAN TAMAMEN SOKULDU. INSAATIN TEMEL KAZISI SIRASINDA CIKAN MOLOZ VE KUMLAR DA SAHILE DOKULEREK HALKIN KULLANIMINA ACIK OLMASI GEREKEN KIYI KENAR CIZGISI ORTADAN KALDIRILDI. YAPILAN ISLEM SIRASINDA VERILEN ZARAR, UYDU GORUNTULERINE YANSIDI. (MAYIS 2023) (FOTO:MANAVGAT-DHA)

NTALYA'NIN MANAVGAT ILCESI SORGUN ORMANI KENARINDA DENIZE SIFIR YAPIMINA BASLANAN 400 YATAKLI 5 YILDIZLI OTEL INSAATI ICIN CAM AGACLARI VE MAKILIK ALAN TAMAMEN SOKULDU. INSAATIN TEMEL KAZISI SIRASINDA CIKAN MOLOZ VE KUMLAR DA SAHILE DOKULEREK HALKIN KULLANIMINA ACIK OLMASI GEREKEN KIYI KENAR CIZGISI ORTADAN KALDIRILDI. YAPILAN ISLEM SIRASINDA VERILEN ZARAR, UYDU GORUNTULERINE YANSIDI. (ORMAN SARTNAME) (FOTO:MANAVGAT-DHA)

NTALYA'NIN MANAVGAT ILCESI SORGUN ORMANI KENARINDA DENIZE SIFIR YAPIMINA BASLANAN 400 YATAKLI 5 YILDIZLI OTEL INSAATI ICIN CAM AGACLARI VE MAKILIK ALAN TAMAMEN SOKULDU. INSAATIN TEMEL KAZISI SIRASINDA CIKAN MOLOZ VE KUMLAR DA SAHILE DOKULEREK HALKIN KULLANIMINA ACIK OLMASI GEREKEN KIYI KENAR CIZGISI ORTADAN KALDIRILDI. YAPILAN ISLEM SIRASINDA VERILEN ZARAR, UYDU GORUNTULERINE YANSIDI. (ORMAN SARTNAME KROKI) (FOTO:MANAVGAT-DHA)

Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

 
2023'te aldatıcı reklamlara 114 milyon lira ceza
 
İmamoğlu: Benim kulağım kötü sesleri duymuyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 19 Aralık 2023 Salı 05:18

Yapıldıktan sonra düzelir.1 Dolar olmuş 30 Tl,memleket 1 dolara muhtaç hale gelmiş.Yok çalılıktı,yok şuydu buydu falan kimsenin uğraşacak hali yok.Vatandaş karnını doyurmanın peşinde,otel açılınca bir çok kişi evine ekmek götürecek.Sonra Devletin kurum ve kuruluşları var,eldeki projeye göre gidiyordur.Bir yere yatırım yapılmaz ise ne olacak,zorunlu olunca ağaç da kesilecek.Dünya nüfusu sürekli artıyor ve ülkemizde yabancılara göre bedavaya geliyor.Paramızın alım gücü zaten erimiş gitmiş,esas sorun bu hale nasıl geldik.Bu durumdan nasıl çıkacağız.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni yıl heyecanı Muratpaşa’da
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi ve Adalya Vakfı’nın yılbaşı klasiği Yeni ...
Antalya'da 5 bin kişilik parti
TÜRKİYE’nin en büyük tekstil pazarlama organizasyonu Dosso Dossi Fashion ...
Konyaaltı'nda türkü gecesi
Konyaaltı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından gerçekleştirilen ...
 
Tüfekçi'nin gravürleri Antalya'da
TÜRKİYE'nin ünlü gravür sanatçısı Fevzi Tüfekçi'nin ulusal ve uluslararası ...
Antalya'da korsan taksi alarmı!
ANTALYA'da korsan taksiciler, internet ve WhatsApp uygulaması üzerinden ...
Antalya'da orman işletme müdürünün mutlu günü
KUMLUCA Orman İşletme Müdürü Cengiz Okudan'ın kızı Gözde Okudan, Antalya'da ...
 
Gelecek Partisi'nin Alanya adayı açıklandı
GELECEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, aday tanıtım toplantısında ...
Torunlarıyla alevlerin arasında kaldı
ANTALYA'da 7 katlı binanın 5'inci katındaki yangında 3 çocuk komşular ...
Antalya'dan bir villa aldı başına gelmeyen kalmadı
RUSYA'dan geldiği Antalya'da taşınmaz satın alarak Türk vatandaşlığına ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva