Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
21 Mart 2011 Pazartesi - 08:45

Artık otobüs bileti de var

İstanbul Film Festivali Ömürboyu Bilet Ödülü olmasına rağmen festivalleri takip edemeyen Antalyalı sinema yazarı Vahit Tansoy'a Ulusoy grubu sponsor oldu.

Artık otobüs bileti de var
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Milliyet gazetesinde önceki gün “Ömürboyu bileti var, otobüs bileti yok” başlığıyla yayımlanan haberde, 26. İstanbul Film Festivali’nde ‘Ömürboyu Bilet Ödülü’ alan, ancak iki yıldır maddi imkânsızlıklar nedeniyle festivale katılamayan Vahit Tansoy’un hikâyesi yer almıştı...

Antalya’da yaşayan ve sinema yazıları yazan Tansoy, bu yıl 2-17 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 30. İstanbul Film Festivali’ni takip etmesinin de mümkün görünmediğini açıklıyor ve “Otel masrafı çok tutuyor ve benim bu kadar imkânım yok. Ömürboyu Bilet Ödülü olmasına rağmen festivalleri takip edememek çok acı” diyordu. Milliyet’in ikinci sayfasında yer alan bu haberin üzerine Ulusoy Otobüs Grubu Başkanı Cem Koçak, Vahit Tansoy’un hem konaklama hem de ulaşım sponsoru oldu...

Cem Koçak, Vahit Tansoy’un Antalya’dan İstanbul’a geliş gidişteki yol masraflarının yanı sıra 2 hafta boyunca konaklama masraflarını da üstlendiklerini açıkladı.

İŞTE O HABER

Adı Vahit Tansoy... 46 yaşında. Antalya’da yaşıyor ve orada bir dergide sinema üzerine yazılar yazıyor. “Sinemadan başka aşkım yok” diyor. En büyük tutkusu ise İstanbul Film Festivali. Festivalde 70’in üzerinde film izleyerek en fazla film izleme rekorunun da sahibi olan Vahit Tansoy’un bu sevdası İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) da dikkatini çekti. İKSV, Vahit Tansoy’u 2007’de 26. İstanbul Film Festivali’nde ‘emekleri’ nedeniyle ödüllendirdi. O yıl Vahit Tansoy’a Şakir Ezcacıbaşı tarafından ‘Ömürboyu Bilet Ödülü’ takdim edildi...

18 yıldır her nisan, bütün bir yıl yaptığı tasarruflarla ucu ucuna denkleştirdiği üç beş kuruşu cebine koyup İstanbul’un yolunu tutan Tansoy, son iki yıldır festivali takip edemiyor. Büyük ihtimalle bu yıl 2-17 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek festivali de göremeyecek.  Çünkü “Otel masrafı çok tutuyor ve benim bu kadar imkânım yok” diyor. Tansoy’u en çok da bu üzüyor; Ömürboyu Bilet Ödülü’nün sahibi olduğu halde festivale katılamamak:

“Festival tarihinde ilk ve son kez bana verilen Ömürboyu Bilet Ödülü, benim için 18 senenin yorgunluğunu, açlığını unutturdu. Fakat bu ödülü aldıktan sonra festivale gidememek çok acı verdi. Benim gibi sinemayı hayatın anlamı diye düşünen biri için çok zor oldu.”
Vahit Tansoy son iki yıldır festivali gazete ve televizyon üzerinden de takip etmediğini söylüyor. “Uzaktan seyretmek üzüyor” diyor: “Bunu bile yapamadım ben çünkü çok acı verdi orada olamamak. Bu sene de aynı şeyleri yaşamak zorunda kalacağımı bilmek şimdiden mutsuz ediyor beni.”

‘Karnım açtı, gönlüm doydu’

Yıllarca bu festivale gelebilmek için birçok şeyden vazgeçmiş Tansoy. Tüm harcamalarını azaltmış, para biriktirmiş. “Hep yürüdüm, kitap almadım, kıyafet almadım... Dostlarımın da yardımıyla paramı tamamlayıp festivale öyle gelebildim” diyor ve ekliyor:
“Festival boyunca da günde 3 simitle idare ettim. Karnım açtı ama gözüm ve gönlüm o filmlerle doydu... En ucuz otellerde kapı arkasına sandalye koyarak uyudum korkuyla. Ama muhteşem filmler izledim, sevdiğim oyuncu ve yönetmenlerle fotoğraf çektirdim. Festival bitip yaşadığım şehre dönünce dünyanın en mutlu insanı olarak bir sene idare ettim. O izlediğim filmlerden aldığım hazla... Sonra yeniden bir festival gelmesiyle yaşanan sancılar ‘acaba gidemeyecek miyim’ korkusu... 18 sene işte böyle geçti...”
 
EN ÖZEL ANI:

18 yıl boyunca pek çok anı da biriktirmiş Vahit Tansoy, İstanbul Film Festivali’nde. Ama onun için en özel anı Şakir Eczacıbaşı’nın elinden ödülünü alış anı... Tansoy, “O sahneye çıktığım an duyduğum heyecanı, korkuyu asla unutamam... Muhteşemdi, en unutulmaz anılarımın başında geliyor” diyor.
 

 
Aşık Veysel anılıyor
 
İşte Erdoğan'ın sahil formülü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobili kaçırmak isterken yeğenini ezdi
Antalya'da 16 yaşındaki S.G., gizlice aldığı anahtarla evin önünde park ...
BDP Nevruz kutlaması düzenledi
BDP Antalya İl Örgütü, Nevruz kutlamaları kapsamında Antalya'da eğlence ...
MNG'den kutlama
MNG Kargo, sekizinci yaşını Antalya'da kutladı.
 
Beş yıldızlı misafirhane
Antalya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'nin misafirhanesi, suça karışan ...
Gazipaşa'da altın çilek
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Tarabya’da bir kuruyemişçiden ...
Kendini yakmak istedi
Antalya'da gözaltına alınan arkadaşının kendisine gösterilmediğini iddia ...
 
Kuma getirecek diye babalarını öldürmüşler
Antalya'nın Kumluca ilçesinde oturan 22 yaşındaki Ufuk Özer, annesi 43 ...
Şahin'den açılış
Meclis Başkanı Şahin, Antalya'nın Demre ilçesinde çeşitli kamu kurum ve ...
Alevilerden Kılıçdaroğlu sinyali
Antalya’da yapılan Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez Yönetim Kurulu ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva