Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Baharı teknede dileklerle karşılayacaklar
Baharı teknede dileklerle karşılayacaklar
Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
TÜİK: Nisan ayı enflasyonu yüzde 3,18 oldu
TÜİK: Nisan ayı enflasyonu yüzde 3,18 oldu
10 Ocak 2024 Çarşamba - 16:46

Başkan Esen: Bu bir veda değil, merhaba

KONYAALTI Belediye Başkanı Semih Esen, Konyaaltı Belediyesi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle HayatPark'ta düzenlediği Basın Buluşması'nda basın emekçileriyle bir araya geldi.

Başkan Esen: Bu bir veda değil, merhaba
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Konyaaltı Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile HayatPark'ta basın buluşması gerçekleştirdi. Çok sayıda gazetecinin katıldığı etkinlikte konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, tüm gazetecilerin gününü kutladı. Türkiye'de gazeteciliğin, haber alma özgürlüğünün iyiye gitmediğini vurgulayan Başkan Esen, 2002 yılında yapılan bir araştırmada, basın özgürlüğü sıralamasında 185 ülke içerisinde 100'üncü sırada olan Türkiye'nin, geçen yıl 165'inci sıraya gerilediğini aktardı. Esen, "Buna sebep olan olayları hepimiz her gün yaşayarak gördük. Basın özgürlüğü gibi, haber alma özgürlüğü gibi kamusal yönü olan ve bir anlamda aslında demokrasinin en güçlü unsuru haline gelen medya, kimin üzüntü yaşadığı, kimin baskı yaşadığı, yani özneye göre değişen bir hal aldı. Bir grup gazeteci baskı ya da sıkıntı yaşadığında, maalesef bütün toplum üzülmedi. Hatta aksine, bazı kesimler sevindi. Bir başka grup sıkıntı yaşadığında da başka kesimler üzüldü ama başka kesimler üzülmedi" dedi.

'GÖSTERİŞLİ AÇILIŞ YAPACAĞIMIZA DİYABET CİHAZI ALDIK'

Dünyada her şeyin sebep-sonuç ilişkisi içerisinde olduğunu aktaran Başkan Esen, şöyle konuştu:

"Ve her zaman iyiyle kötü, siyahla beyaz, ölümle yaşam mücadele halindedir. Ve asla ölüm kazanmaz. Asla kötü kazanmaz. Akşam evinize girerken, 'Ben çocuklarıma örnek olabilecek doğru bir insanım, ben sevenlerimin başını öne eğdirmedim' diyebilirsiniz. Şimdi siz bana diyeceksiniz ki 'Sen bu adımı attın mı?' Ben elimden geldiğince attım. Ben buraya aday olduğumda sizlere bir şey söyledim. 'Her köşe başında benim fotoğraflarımı göremeyeceksiniz' dedim. 'Sizin paranızla kendi posterimi basıp billboardlara asmayacağım' dedim ve yapmadım. Zararını gördüm mü, gördüm. Şu memlekette 5 yıl içinde olanca baskıya, olanca imkânsızlığa rağmen imkânsızlıktan hiç bahsetmedim. Şehir içinde 80 kilometre yol yaptık. Kırsalda 280 kilometre yol yaptık. 2 kreş açtık. Şu gördüğünüz tesis sadece bir park değil. Burada bir nikâh salonu var, bir restoran var, kafeterya var, kır bahçesi var. Hafta sonu 20 bin kişi giriyor buraya. Burası bir yaşam alanı oldu. Ben buranın bile açılışını yapmadım çünkü vatandaşa söz vermiştim tek kuruşlarını bile gereksiz harcamayacağım için. Açılışını yapmamış olsam da HayatPark'ı Kepez'dekiler biliyor, Muratpaşa'dakiler biliyor, Kemer'dekiler biliyor. Maksat vatandaşın buradan haberdar olması değil mi? O gün buraya 2 milyona sahne kursaydım, 1 milyona sanatçı getirseydim de öyle harcasaydım daha mı iyiydi? Yoksa o 3-4 milyon lirayla tip 1 diyabet hastası 5 yaşındaki bir kıza cihaz mı alsak daha iyiydi? Ben adımımı attım, bunları yaptım. Ve üzülerek söylüyorum ki maalesef bu 5 yılın sonunda benim attığım adımlar, tavrım ve duruşum, düşüncem herkes tarafından anlaşılmadı."

'BANA BU GÖREVİ PARTİNİN TABANI VERDİ'

Kendisinin herkes tarafından anlaşılmak istemediğini de söyleyen Esen, "Ben, aklımın ve vicdanımın ve menfaatsiz insanları değerlendiren insanların benimle ilgili iyi düşünmelerini istiyordum. O iyi düşüncelerini sosyal medyada yazmalarını da istemiyorum. Benim her paylaşımımın altına bana beğeni yapmalarını da istemiyorum. Benim istediğim şey, vicdanımın, aklımın ve ülkenin gerçeklerinin gerektirdiği siyaseti yapmak ve gerektirdiği tavrı, tutumu, sözü söylemek. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nde il başkanlığı yaptım. Ben bu partide siyaset yapmaya, yaşaya yaşaya, ilkelerini benimseye, aklımda süze süze geldim. Ve bu parti bana bu partinin manevi şahsiyetlerini temsil etme görevi verdi. Bana bu görevi parti tabanı verdi" dedi.

Konuşmasının sonunda gazetecilere seslenen Esen, “Doğru insanların yanında durmak isteyen insanlar daha fazladır. Sen doğru yapıyorsun diyelim, yalnız bırakmayalım. Ben sizi yalnız bırakmam. Ben bu adımı hepinizden ayrı ayrı gördüm, doğru bildiğinizi yaptınız. Benimle ilgili iftira kampanyaları yapıldığında birçoğunuz beni aradınız. İşin aslını sordunuz. Anlattığımda, mantığınızdan geçirip galiba Semih Esen'in dediği doğru dediniz. Dolayısıyla gelin hep beraber bir adım atalım. Kesinlikle yalnız kalmazsınız. Ben hepinizi seviyorum. 3 ay sonra seçim var diye değil, sizler bize lazım olduğunuz için seviyorum. Bir tarihi lider seçmeniz gerekse, tahmin ediyorum ittifakla Hasan Tahsin'i seçersiniz. O da sizin gibi bir yerel gazeteciydi. Ben her birinizin içinde bir Hasan Tahsin potansiyeli taşıdığınızı bildiğim için sizleri seviyorum. En nihayetinde, memleket menfaatinin dışına asla çıkmayacağınızı bildiğim için seviyorum" diye konuştu. 

'DURUN DAHA YENİ BAŞLIYORUZ'

Başkan Esen, bir gazetecinin 'Veda mı ediyorsunuz' sorusu üzerine şunları söyledi: 

"Konuşmalarımızı bir veda konuşması gibi algılamış olabilirler. Bu bir veda değil, bu bir merhaba. Durun daha yeni başlıyoruz. Hayat uzun, memlekette yapacak çok iş var ve ben bir gün 'Eğer enerjim bitti ben artık doğru düşünmüyorum' dersem, bunu size en direkt yollarla değil, bana müsaade diye söylerim." 

10 OCAK MÜCADELE GÜNÜDÜR 

Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş da 10 Ocak gününün anlam ve önemi üzerine vurgu yaptı. 10 Ocak'ın bir kutlama değil, bir mücadele günü olduğunu dile getiren Taş, “Üzülerek söylüyorum ki Türk basınının hâlâ bir meslek yasası yok. Meslek yasası olmadığı için eğitimine, deneyimine bakılmaksızın bazı kişiler gazeteciyim diyerek ortalıklarda dolaşıyor. Bu durum hepimizi rahatsız ettiği gibi toplumda mesleğe bakış açısını değiştiriyor. Önce gazeteci meslek yasasını çıkarmamız lazım. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. Taş, konuşmanın sonunda Başkan Esen'e plaket takdim etti. 

KONYAALTI BELEDIYE BASKANI SEMIH ESEN, KONYAALTI BELEDIYESI VE ANTALYA GAZETECILER CEMIYETI'NIN 10 OCAK CALISAN GAZETECILER GUNU NEDENIYLE HAYATPARK'TA DUZENLEDIGI BASIN BULUSMASI'NDA BASIN EMEKCILERIYLE BIR ARAYA GELDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KONYAALTI BELEDIYE BASKANI SEMIH ESEN, KONYAALTI BELEDIYESI VE ANTALYA GAZETECILER CEMIYETI'NIN 10 OCAK CALISAN GAZETECILER GUNU NEDENIYLE HAYATPARK'TA DUZENLEDIGI BASIN BULUSMASI'NDA BASIN EMEKCILERIYLE BIR ARAYA GELDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

 
Antalya'da şok iddiaya soruşturma
 
Trabzon'da Günlük Araç Kiralama Deneyimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da şok iddiaya soruşturma
ALANYA'daki bir lisede okuyan 16 yaşındaki depremzede ikiz kız kardeşlerin, ...
Antalya'da doğa yürüyüşünde kaybolan Rus turist aranıyor
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde 7 gün önce tek başına doğa yürüyüşüne çıktıktan ...
Türk mühendis, gemideki kazan patlamasında öldü
YUNANİSTAN'dan İtalya'ya seyir halindeki Malta bayraklı MT TORC isimli ...
 
Yörüklerin büyük buluşması Muratpaşa’da
Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu yıl 6’ncısını düzenleyecekleri ...
'La Bohme' bu sezon Antalya'da son kez sahnede
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, kapalı gişe sahnelenen Puccini'nin 'La ...
Manavgat'ta 24 bin 166 soruşturma dosyası tamamlandı
MANAVGAT Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2023 yılında 24 bin 166 soruşturma ...
 
Antalya saat kulesinin kayıp saatinin yerine, 100 yıllık 'ikizi' takılacak
ANTALYA'nın sembollerinden tarihi saat kulesinin 1985'te çalınan saatinin ...
Akdeniz Üniversitesi’nde GÜNKAF 2024 heyecanı
AKDENİZ Üniversitesi, Güney Kariyer Fuarı'na (GÜNKAF) ikinci kez ev ...
Antalya'da skuter denetimi
ANTALYA'da polis ekiplerinin denetimleri sonrasında, 408 skuter trafikten men edildi.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva