Vali Şahin, namaz çıkışı bayramlaştı
Vali Şahin, namaz çıkışı bayramlaştı
Norveçli kadının Side'deki evinde cansız bedeni bulundu
Norveçli kadının Side'deki evinde cansız bedeni bulundu
Antalya'da cami imamı kurban kestikten sonra yaşamını yitirdi
Antalya'da cami imamı kurban kestikten sonra yaşamını yitirdi
Trafik cezalarına AKP'den de tepki var
Trafik cezalarına AKP'den de tepki var
5 Haziran 2025 Perşembe - 09:30

Bayramınız zehir olmasın! Kurban etiyle ilgili bu hatayı sakın yapmayın

40 yıllık kasap ustası İzzet Canözer, yıllardır yapılan en yaygın hatayı açıklıyor: "O et hemen pişirilmez!" Etin lezzetini ve sağlığını korumak için uygulanması gereken altın kuralları tek tek anlattı. Peki, kurban eti nasıl dinlendirilir? Gerçekten kıymanın şişten dağılmamasını sağlayan yöntem ne?

Bayramınız zehir olmasın! Kurban etiyle ilgili bu hatayı sakın yapmayın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kilis'te 40 yıldır kasaplık yapan İzzet Canözer, kurban etinin kesildikten sonra en az 4-5 saat dinlendirilmesi ve ardından bir gece buzdolabında bekletilmesi gerektiğini belirtti. Canözer, bu yöntemin hem etin lezzetini artırdığını hem de sağlıklı tüketim için önemli olduğunu vurguladı.

''ETİN KENDİ SUYUNU ÇEKMESİ VE İÇİNDEKİ ZARARLI HÜCRELERİN ÖLMESİ SAĞLANIR"

Kurban kesiminin ardından etin hemen işlenmemesi gerektiğini belirten Canözer, "Etin kesildikten sonra en az 4-5 saat serin bir ortamda üzeri beyaz bir bezle örtülerek dinlendirilmesi gerekir. Bu süreçte etin kendi suyunu çekmesi ve içindeki zararlı hücrelerin ölmesi sağlanır" dedi.

''HEM PİŞİRMEDE HEM DE SİNDİRİMDE AVANTAJ SAĞLAR"

Canözer, dinlenme sürecinin ardından etin buzdolabında bir gece bekletilmesini önererek, "Et soğuduktan sonra dolapta bir gece dinlenirse daha sağlıklı olur ve hem pişirmede hem de sindirimde avantaj sağlar" ifadelerini kullandı.

''KIYMA ŞİŞE SAPLANDIĞINDA DAĞILMAZ, PİŞTİĞİNDE SERT OLMAZ"

Ayrıca kurban etinin işlenmesiyle ilgili de tavsiyelerde bulunan Kasap Ustası Canözer "En az 4-5 saat etin bıçak görmemesi gerekir. Daha sonra kemiğinden ayırıp parçaları düzenli bir şekilde yerleştirmek, hem sağlıklı hem de lezzetli bir sonuç verir. Böylece kıyma şişe saplandığında dağılmaz, piştiğinde sert olmaz" şeklinde konuştu.
Etin, yatay şekilde tepside dinlendirilmesinin de faydalı olduğunu belirten Canözer, "Bu yöntem, etin hem şeklinin korunmasını sağlar hem de lezzetini artırır" diye konuştu.

(Sabah)

 
Fatma Turgut ehliyeti kaptırdı
 
2'nci Dünya Savaşı'ndan kalma üç bomba imha edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatma Turgut ehliyeti kaptırdı
Türk müziğinin sevilen isimlerinden Fatma Turgut, takıldığı trafik kontrolünde ...
Çanakkale açıklarında 4.6 büyüklüğünde deprem
EGE Denizi’nde Çanakkale’nin Gökçeada ilçesi açıklarında Richter ölçeğine ...
İkinci Kapadokya'nın kalbine dinamit
Türkiye’nin ikinci Kapadokya’sı olarak anılan Afyonkarahisar’daki Frigya ...
 
Çarpıcı fotoğraflar: Otoyollar kilitlendi
Anadolu Otoyolu'nun Bolu ve Düzce kesiminde, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla ...
İl il Bayram Namazı saatleri
2025 Kurban Bayramı namazı 6 Haziran Cuma sabahı kılınacak. Diyanet, 81 ...
Korku dolu anlar! İş insanı vuruldu
İzmir'in tatil yeri olan Çeşme'de dün akşam meydana gelen silahlı saldırıda ...
 
CHP Genel Başkanı Özel hakkında re'sen soruşturma başlatıldı
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel hakkında bugün İstanbul'da ...
Yazar Nihat Genç entübe edildi
Bir süredir tedavi gören gazeteci-yazar Nihat Genç'in günlerdir yoğun ...
İBB soruşturmasında Murat İlbak tahliye edildi
İş insanı Murat İlbak, mali dosya soruşturması kapsamında verdiği ifade ...
 
Dursun Gündoğdu
Mini takıntılarım
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Antalya çıkarması
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Helal olsun sana …
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Almanlar tembel mi?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Hoca kızdı ve bakın ne oldu?
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Haziran'da Venüs'ün Boğa burcuna geçişiyle birlikte odağınız güçlü bir şekilde maddi kaynaklarınıza, kişisel konforunuza ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva