Türkiye Kupası finali Antalya’da oynanacak
Türkiye Kupası finali Antalya’da oynanacak
Akdeniz Üniversitesi logolu ürünler mağazası açıldı
Akdeniz Üniversitesi logolu ürünler mağazası açıldı
Antalya’nın markaları bir araya geldi
Antalya’nın markaları bir araya geldi
AGGİK Türkiye 2'ncisi
AGGİK Türkiye 2'ncisi
24 Ocak 2026 Cumartesi - 08:20

Beykent’te araştırma görevlileri işten çıkarıldı

Beykent Üniversitesi’nde araştırma görevlilerinin sözleşmelerinin yenilenmemesi akademik çevrelerde tepkiye yol açtı. Üniversite yönetimi YÖK mevzuatını, kontenjan düşüşünü ve maliyetleri gerekçe gösterirken, sendika temsilcileri uygulamanın planlı ve sistematik bir kadro tasfiyesi olduğunu savundu.

Beykent’te araştırma görevlileri işten çıkarıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Beykent Üniversitesi’nde araştırma görevlilerinin işine son verilmesi üniversite içinde ve akademik çevrelerde tepkiye yol açtı. Üniversite yönetimi, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) mevzuat değişikliğini gerekçe göstererek sözleşmesi sona eren araştırma görevlileriyle yolların ayrılacağını duyurdu. Yönetim, kontenjan doluluk oranlarındaki düşüş ve maliyet gerekçelerini öne sürerken, üniversite içinde bu uygulamanın araştırma görevliliği kadrolarını tasfiye etmeye yönelik daha kapsamlı bir politikanın parçası olduğu ifade edildi.

Öğretmen Sendikası Vakıf Üniversiteleri Birimi, İstanbul Beykent Üniversitesi İş Yeri Temsilcisi ise üniversitede yılbaşından bu yana araştırma görevlilerine yönelik planlı ve sistematik bir kadro tasfiyesi yürütüldüğünü söyledi. Temsilci, sürecin başından itibaren “kontenjan düşüklüğü” gerekçesiyle sözleşmelerin yenilenmeyeceğinin bildirildiğini, bu gerekçenin resmi fesih yazılarında da aynen korunduğunu ifade etti.

Yönetimin aynı dönemde “yeniden atama kriterleri” başlığı altında araştırma görevlilerinden yayın yapmalarını talep eden bir düzenlemeyi çalışanlara sunduğunu aktaran temsilci, söz konusu düzenlemenin yürürlük tarihi, dayandığı senato kararı ve hukuki çerçevesinin belirsiz olduğuna dikkat çekti. Bu düzenlemenin gündeme getirilmesinin ardından fakültenin en çok yayın yapan araştırma görevlilerinden birinin de sözleşmesinin yenilenmediğini belirten temsilci, bunun yayın kriterlerinin fiilen bir değerlendirme ölçütü olarak işletilmediğini gösterdiğini dile getirdi.

SORULAR YANITSIZ KALDI 

Süreç boyunca dekanlıklar düzeyinde çeşitli itiraz ve girişimlerde bulunulduğunu ancak sonuç alınamadığını belirten temsilci, araştırma görevlilerinin muhatap alabileceği açık ve yetkili bir idari merciye fiilen erişimin olmadığını dile getirdi. Resmi, yazılı ve bağlayıcı hiçbir açıklama yapılmadığını, belirsizliğin bilinçli biçimde sürdürüldüğünü savundu. Öte yandan söz konusu konuyla ilgili soruları yönelttiğimiz Beykent Üniversitesi sorularımızı yanıtsız bıraktı. 

(Cumhuriyet- Ufuk Sepetci)

 
Daltonlar soruşturmasının kilit ismi yakalandı
 
Zayıflama iğneleri havayollarına servet kazandırabilir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Daltonlar soruşturmasının kilit ismi yakalandı
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün “Yeni Nesil Suç Örgütleri”ne yönelik ...
Doğukan Güngör 'Kızılcık Şerbeti' kadrosundan çıkarıldı
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan ve test sonucu ...
İmamoğlu'nun diploma davasında karar
Ekrem İmamoğlu’nun diploma iptaline karşı açtığı davada mahkeme heyeti, ...
 
Balıkesir'de 5.1 büyüklüğünde deprem
BALIKESİR'in Sındırgı ilçesinde Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Zorunlu karşılıklarda değişik Resmi Gazete’de
ZORUNLU karşılıklarda değişiklik yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.
Yengesinin bıçakladığı genç öldü
Beyoğlu’nda Ümit Imrağ ile 6 ay önce eşini kaybeden yengesi İsmihan K. ...
 
Balıkesir'de 3.9 büyüklüğünde deprem
AFAD, merkez üssü Balıkesir Sındırgı olan 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
Güllü'nün oğlu sessizliğini bozdu
Yalova'da 6'ncı kattaki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybeden ...
5 günlük bebeğe şiddet uygulayan hemşire için tutuklama kararı
Kahramanmaraş'ta, 2021 yılında üniversite hastanesinde bir bebeğe şiddet ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllara ziyan bir aday profili
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nereden nereye...
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Baltalı siyaset
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya semalarında gurur, içimizde burukluk
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bundesliga’da şampiyon Bayern Münih
İsa Altun
İsa Altun
Öfke, stres ve bağımlılık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayına başlarken, 2 Nisan'daki Terazi dolunayı size ilişkilerinizdeki fedakarlık sınırlarını yeniden çizdiriyor. ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva