Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Cem Kotan: Engelliler için bir hayalim var
Cem Kotan: Engelliler için bir hayalim var
Antalya FashionWeek için geri sayım başladı
Antalya FashionWeek için geri sayım başladı
15 Ağustos 2023 Salı - 15:14

Burdur'da taksicilerden konvoylu eylem

BURDUR'da taksi şoförleri, akaryakıt zamları, MTV ve sigorta primlerindeki artışlara tepki göstererek, konvoylu eylem yaptı.

Burdur da taksicilerden konvoylu eylem
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Burdur Otogarı'nda toplanan bir grup taksici, Armağan İlci Bulvarı, İnönü Bulvarı ve Gazi Caddesi'nde korna çalarak konvoy halinde Şeker Meydanı'na kadar geldi. Burada toplanan taksiciler adına açıklama yapan Levent Yiğit, "Son dönemlerde başta akaryakıt, MTV, trafik sigortaları gibi kalemlerde yüzde 100 civarında zamlarla karşı karşıya kaldık. Geçen yıl 3-4 bin liraya yaptırdığımız trafik sigortaları, bu sene 15-16 bin lira bandında karşımıza geldi. SGK ve Bağ-Kur primlerimiz had safhayı aştı. Yapılandırmaya girsek de ya yapılandırmayı yatırmak zorunda kaldık ya diğerini boş bırakmak zorunda kaldık. Borcumuz gün geçtikçe artmaya başladı" dedi. '

ARACIM BUGÜN BAĞLANACAK MI BAĞLANMAYACAK MI?'

Burdur'da taksi sayısının nüfus ve coğrafi yapıya göre çok fazla olduğunu kaydeden Yiğit, "Müşteri potansiyelinin az olması, bizleri kazanç durumunda yok seviyeye kadar indirdi. 128 aracımızın yaklaşık yüzde 80'inde SGK, Bağ-Kur ve vergi dairesinden kaynaklı hacizler bulunmaktadır. Meslektaşlarımızın çoğu, bu konudan mustarip; her gün 'Aracım bugün bağlanacak mı, bağlanmayacak mı?' korkusu içinde. Burdur taksicileri olarak devlet yetkililerinden talebimiz; nasıl ki işçi ve memurlara enflasyon oranında zam verildiyse, küçük esnafı da ama Bağ-Kur, ama SGK, ama trafik sigortaları konularında desteklemelerini istiyoruz. Belediye başkanımız ve meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. Bizleri göz ardı etmediler. İçinde bulunduğumuz afaki durumu göz ardı etmediler. Bugün itibarıyla Burdur meclisinden talep etmiş olduğumuz zam onaylandı" diye konuştu.

'HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUZ'

​Belediyeye yatırılan yer işgaliye ücretlerinde de yüksek zamlarla karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Yiğit, "Burdur halkımızdan meslektaşlarımız adına özür diliyoruz çünkü zam talebinde bulunmak zorunda kaldık. Hepimiz birer aile bireyiyiz, hepimiz bir aile reisiyiz, çocuklarımız okuyor. Bunların geçimlerini sağlayabilmek için bu mesleğe ve mesleği icra etmeye ihtiyacımız var" dedi. Taksiciler, bir süre alkışlı protesto yaptıktan sonra dağıldı.

BURDUR'DA TAKSI SOFORLERI, AKARYAKIT ZAMLARI, MTV VE SIGORTA PRIMLERINDEKI ARTISLARA TEPKI ICIN KONVOYLU EYLEM YAPARAK, DEVLET YETKILILERININ KENDILERINI DESTEKLEMELERINI ISTEDI.(FOTO:BURDUR-DHA)

BURDUR'DA TAKSI SOFORLERI, AKARYAKIT ZAMLARI, MTV VE SIGORTA PRIMLERINDEKI ARTISLARA TEPKI ICIN KONVOYLU EYLEM YAPARAK, DEVLET YETKILILERININ KENDILERINI DESTEKLEMELERINI ISTEDI.(FOTO:MESUT MADAN/BURDUR-DHA)

BURDUR'DA TAKSI SOFORLERI, AKARYAKIT ZAMLARI, MTV VE SIGORTA PRIMLERINDEKI ARTISLARA TEPKI ICIN KONVOYLU EYLEM YAPARAK, DEVLET YETKILILERININ KENDILERINI DESTEKLEMELERINI ISTEDI.(FOTO:MESUT MADAN/BURDUR-DHA)

BURDUR'DA TAKSI SOFORLERI, AKARYAKIT ZAMLARI, MTV VE SIGORTA PRIMLERINDEKI ARTISLARA TEPKI ICIN KONVOYLU EYLEM YAPARAK, DEVLET YETKILILERININ KENDILERINI DESTEKLEMELERINI ISTEDI. (LEVENT YIGIT) (FOTO:MESUT MADAN/BURDUR-DHA)

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

 
DEAŞ'ın doktoru tutuklandı
 
Mehmetçik, Eyyam-ı Bahur sıcaklarında görev başında
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Antalya da sorun yok 15 Ağustos 2023 Salı 16:52

Antalya'da her türlü zam ıstegını onaylayan bır UKOME var yer yer Soforler odası arka bahcesı gıbı calısır. 625 tane 300 bın tl den C satısa cıkartıldı ve 425 tane basvuru oldu. Beledıye odalar sayesınde gelırını katlıyor. sımdı sırada ıse T plakalar var! Soforler odası Esnaf oda baskanı Beledıye ıle bır calısma yaparak yenı duraklar acıyor ve suan var olan aktıftekı T plakaları 500 bın tl karsılıgında baska bır duraga sozde kura ıle tasıyor? 500 bın veren kısı yenı duragına kavusacakmıs. ancak bu 500 u kım verecek kıme verecek pekı orada durumlar nasıl. ornek mıgros ıcın 20 tane aktıf t var ve suan ıcerıye 20 ytane daha alınmak ıcın ukome basvuruldu pekı bu 20 yı kım neye gore sececek? herkes basvuru yapacak ve sans eserı mı cıkacak yoksa ADRESE TESLIM mı bır kura olacak? suan bu konuda ukome ve t ıcın uzlasma arayısı ıcındelermıs? ukome baskanı da suan t baskanı ıle ters durumdaymıs!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Arslantaş'a veda yemeği
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan ...
İşitme engelli kadın ekipleri harekete geçirdi
BURDUR'da 91 yaşındaki Emine E.'ye ulaşamayan yakınlarının ihbarı ekipleri ...
Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması Burdur'da yapıldı
Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası 1'inci etabı Burdur'da yapıldı.
 
Vinçle otomobil çarpıştı: 2 yaralı
BURDUR'da vinçle otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.
Yangında 500 dönüm arazi zarar gördü
BURDUR Bayındır Ovası'nda çıkan yangında 600 balya saman ile yaklaşık 500 dönüm arazi zarar gördü.
Salda Gölü'ne boğulma tehlikesi geçirdiler
BURDUR'un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü'nde boğulma tehlikesi ...
 
Otomobil şarampole yuvarlandı 4 kişi yaralandı
BURDUR'un Bucak ilçesinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ...
Ocakta unutulan yemek paniğe sebep oldu
BURDUR’da yabancı uyruklu kişilerin yaşadığı evde yangın çıktı. Yangın ...
İYİ Partili Kavuncu: Tek başımıza seçime girecek gibi çalışıyoruz
İYİ PARTİ Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, "Bir gerçek var o da şu; şu ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva