Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
15 Ağustos 2017 Salı - 13:35

Büyükşehir'den çevreci proje

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Şarampol Projesi kapsamında üstü park altı otopark olarak projelendirdiği Cumhuriyet Mahallesi Yeraltı Katlı Otoparkı'na ilk kazma vuruldu.

Büyükşehir den çevreci proje
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Cumhuriyet Mahallesi Yeraltı Katlı Otoparkı Projesi ile üç etaplı Şarampol projesinin artık son etabına girdiklerini belirten Başkan Türel, "Aslında bu proje sadece bir yeraltı otoparkı değil gördüğünüz gibi aynı zamanda bir park projesi, bir yeşil alan projesi. Üstü yeşil alan olan bu bölgede yeraltı otoparkı olacak. Bu örnek proje hem mahallemize, evlerimize, mahalle sakinlerimize değer kazandıracak olması bakımından hem de son zamanlarda yanlış bilgiyle hareket eden bazı arkadaşlara bir gerçeği göstermesi bakımından önem taşıyor" dedi.

KEPEZ SANTRAL'E BAKSINLAR

Şarampol Caddesi'nde ağaçlar kesilecek iftirası atanlara, Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi'nde korumak üzere emanete aldıkları 10 bin 764 ağacı hatırlatan Türel, "Biz orada hemşehrilerimizin ağaçlarını bir manevi miras gibi korumak için emanete aldık. Üzerlerine sahiplerinin isimlerini yazıp numaralandırdık. Proje bittiğinde bu ağaçları tekrar onların evlerinin önüne dikeceğiz. Ağaca bu kadar değer veren bir belediye başkanıyım ben" diye konuştu.

5 YILDA 10 MİLYON AĞAÇ

Antalya'da hiçbir dönemde kendi döneminde olduğu kadar ağaçlandırma çalışması yapılmadığını ifade eden Başkan Menderes Türel, şunları söyledi:

"Antalya'ya ilk dönemimde 1 milyon ağaç diktim. Bu dönem hedef büyüttük. Bu 5 senede 10 milyon ağacı Antalya'da dikeceğiz. Biz 160 dönüm üzerinde 766 hobi bahçesi kurma projemizle övünüyoruz. Ben eğer bir mecburiyet yoksa bırakın bir ağacı, bir dalın bile kesilmesine müsaade etmem. Kimse bizi ağaç, yeşil alan, çevre düzeninden falan test etmeye kalkmasın."

Şarampol Projesi'nin çevreci bir proje olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şunları aktardı:

“Otoparkı buraya keyfimiz için değil, belediyeye bir gelir için değil, Şarampol halkı, Şarampol sakinleri, esnafımız mutlu olsun diye yapıyoruz. Buraya insan cazibesini arttıracak bir kazanım sağlarsak, kazanan buradaki esnafımız ve yaşayanlar olacak. İyi niyetli olmasına rağmen eksik ve yanlış bilgi ile hareket eden arkadaşlar gelsinler, kapımız herkese açık. Neyi neden nasıl yaptığımızı sorsunlar. Geldik burada anlattık. Dedik ki, biz altta otopark üstte yeşil alan park yapıyoruz. İstemeyiz dediler. Niye istemiyorsunuz diye sorduğumuzda, sebep yok. Araba olmasın buralarda, araç girmesin buralara... Bir de güzel bir bahane söylediler, dediler ki, afet anında sığınak yerimiz buradan başka yok. Sığınak otoparktan daha güzel yeraltında neresi olur Allah aşkına."

MENDERES TÜREL FEDA OLSUN

“Sırf bizi engellemek isteyenlere bir çift sözüm var" diyen Türel, “Antalya'nın bir tek ağacı için benim belediye başkanlığım feda olsun. Antalyalının geleceği için Menderes Türel feda olsun. Beni Antalya için Antalya'nın geleceği için çalışmaktan kimse vazgeçiremez. Bizim hizmetlerimizi kimse engelleyemez. Şer odaklarına teslim olmayız. Kimse Antalya'nın projelerini kendi ikbali kendi menfaati için engellemeye kalkmasın" ifadesini kullandı.

CADDE DÜZENLEMESİNE 24 MİLYON LİRA

Şarampol Projesi'ni hala tam olarak bilmeyenler olduğunu belirten Türel, projeyi şöyle anlattı:

“Gelip görmeden ahkam kesenler için bir kere daha açıklayayım. Bu proje için biz Ekim ayında halk oylamasına gittik. Burada yaşayan bütün sakinlerimiz yüzde 90'ı evet dedi ve projeye başladık. Ve cadde projesinin en önemli ayağı artık tamamlanmak üzere; herhalde önümüzdeki ay eksiksiz hizmetinizde olacak. Caddenin alt yapısını yağmur suyu kanallarımızla yeniledik. Ve gene ne yaptılar. O eski yağmur suyu kanallarını tabi iptal ettik, onları misli misli büyüğünü yaptık. İçinden ben arabayla geçtim o yağmur suyu kanallarının. O iptal ettiğimiz kullanmadığımız yağmur suyu kanallarının fotoğrafını çekmişler, diyorlar ki nehrin üzerine otopark yapıyor. Ya ne nehri? Kullanmadığımız yağmur suyu kanalı o. Şimdi Şarampolümüzü yayalaştırmasıyla, peyzajıyla, alışveriş caddesi kimliğine kavuşturuyoruz. Ali Çetinkaya'da da bir benzerini yapacağız inşallah. Bu proje Şarampol Caddemizi canlandıracak. Esnafımıza destek olacak. 24 milyonluk bir harcamayla bunu gerçekleştiriyoruz. Sadece cadde güzelleştirmesi bu; kavşaklar hariç. Kent mobilyaları, su havuzları, peyzaj dekoratif aydınlatma, bina cephelerinin yenilenmeleri, ticaret merkezlerinde yapılan düzenlemeler çok beğenildi."

TRAFİĞE KAVŞAKLI ÇÖZÜM

Projenin ikinci etabının Tonguç Caddesi üzerindeki alt geçitli kavşaklar olduğunu söyleyen Başkan Türel, “Burada da taşıt trafiğini aşağı aldık. Alternatif güzergahlara Tonguç katlı kavşakları ile yön verdik. Bu tüneller ile Güllük Caddesi ve Evliya Çelebi Caddesi ve Fatih caddelerinde de kesintisiz bir bağlantı sağlandı. Aynı zamanda yağmursuyu kanalı dahil kanalizasyon dahil altyapı sorunu çözüldü. Burası iki damla yağmurda sel görüntülerinden geçilmezdi. Artık belki de ayağınız ıslanmadan yürüyeceksiniz. Tonguç caddesinde yaptığımız 3 alt geçit ana ve yan yollarla bağlantı kesintisiz sağlandı ve kent içi trafiğimize de ciddi bir rahatlama geldi. İşte bu kavşak projelerinin de bedeli 13 milyon liradır" dedi.

İSTENMEYEN BİR ŞEYİ YAPMAYIZ

Şarampol Projesi'nin bir diğer etabı olan Üçgen Mahallesi Otopark Projesi'nin mahalle sakinlerinin isteği doğrultusunda iptal edildiğini hatırlatan Başkan Menderes Türel, son etabın ise Cumhuriyet Mahallesi Yeraltı Katlı Otoparkı Projesi olduğunu anlattı. Türel, şu bilgileri verdi:

“Bu proje zemin altında yani bulunduğumuz zeminin altında dört bodrum katı olmak suretiyle tasarlandı ve ilk etapta 350 araç, Pnömatik sistem koyarsak, iki misli, 614 araç buradan istifade edebilecek. Ve üstü de yeşil alan olacak. Cumhuriyet Mahallesi'ne sadece bir otopark değil üstünde bir peyzaj bir yeşil alan kazandırıyoruz. Rekreasyon alanında çocuk oyun alanlarımız, yürüyüş parkurlarımız, spor egzersiz alanlarımız, 3 adet su havuzu, oturma alanları, dekoratif aydınlatma. Artık burada balkon bizleri dinleyen hemşirelerim muhteşem bir park manzarasıyla balkonlarda oturacaklar. Güle güle oturun. Bu projenin bedeli de 13.5 milyon liradır. Sizler için feda olsun."

BİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, konuşmasını, “Bizim Antalya'mıza hizmet davamızı, hizmet hevesimizi engellemek isteyenlere buradan bir kez daha sesleniyorum. 'Bizi engelleyemeyeceksiniz bizi durduramayacaksınız bizi Antalya yolunda hizmet etmekten alıkoyamayacaksınız' Yeraltı otoparkımız, parkımız Antalya'mıza Şarampolümüze Cumhuriyet mahallemize hayırlı uğurlu olsun" diyerek tamamladı.

Konuşmanın ardından minik Yaren, Cumhuriyet Mahallesi sakinleri adına Başkan Menderes Türel'e çiçek takdim etti. Ardından meclis üyeleri, muhtarlar, belediye bürokratları ve mahalle halkı ile birlikte otopark projesinin temelini atan Türel, kazı çalışması yapan ekskavatörü kullandı.

ANTALYA, (DHA) 

 
Kılıçdaroğlu'na Antalya'dan destek açıklaması
 
Başkan Türel Antray'da yolculuk etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na Antalya'dan destek açıklaması
CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
Muratpaşa'dan okullara bakım
MURATPAŞA Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılına az bir süre kala okulların ...
Osman Ayık: Bayram tatili 10 gün olursa milyonluk turizm hareketliliği yaşanabilir
TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık,tatilin 10 ...
 
Kekik krizi
YILDA yaklaşık 20 bin ton kekik ihracatının yapıldığı Türkiye'de, ihracatçı ...
Patara'da carettalar denizle buluşuyor
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'ndeki ünlü Patara Plajı'nda yuvalardan çıkan caretta ...
Hemşireye plaketle teşekkür
ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği'ne (KHB) bağlı Alaaddin Keykubat Üniversitesi ...
 
SGK'dan yapılandırılması bozulana yeni fırsat
SOSYAL Güvenlik Kurumu 6736 sayılı kanun kapsamında yapılandırması bozulanlara ...
En büyük ikinci mağaza Antalya'da
TÜRKİYE genelinde otellere uyku ürünleri satan tek firma özelliği taşıyan ...
4 şarap icrada 40 bin TL'ye satıldı
​Antalya’da bir inşaat şirketinden haczedildiği öğrenilen 4 adet ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva