Siyaset, demokrasinin, seçimlerin temel unsurudur. Politika, kirli politika, tuzaklı politik oyunlar ile çirkin, dönek, yüzsüz, fırıldak insanlar toplumun yüz karasıdır.
Kemal Kılıçdaroğlu güvenilir, ahlaklı, dürüst, 657 sayılı yasaya bağlı bir devlet memuru olarak girdiği siyasetin zirvesine çıkarak genel başkan oldu. "Dersimli Kemal", "Alevi yoldaş" sloganlarıyla siyaset sahnesinde rol aldı, bugün "kukla, sinsi, hain, piyon" gibi küçültücü sıfatlarla 'istenmeyen politikacı" damgasını yedi.
Kemal Kılıçdaroğlu siyaset sahnesine bir kasetle girdi.
13 SEÇİMDE BAŞARISIZ
Deniz Baykal'ı CHP Genel Başkanlığı koltuğundan indiren rezil olay sonrası, Kemal Kılıçdaroğlu koltuğa oturdu. Göreve geldiği gün "başarısız olursam, bırakırım" sözü vermişti.
13 seçimde başarısız olmasına karşın bir kez olsun bırakmadı. Ne genel seçimler ne yerel seçimlerde başarılı oldu. Türkiye'de referandumlar ve Cumhurbaşkanlığı seçimi oldu Kemal Kılıçdaroğlu her seferinde başaramadı ve koltukta kaldı. 13 yılda 13 seçimde başarısız bir Genel Başkan olarak sonunda Özgür Özel'in karşısında yenildi.
Kemal Kılıçdaroğlu yenilgiyi içine sindiremedi. Partisinin katıldığı seçimleri kazanamayan Kemal Kılıçdaroğlu kendi genel başkanlık seçimini de kaybetti.
VERİLEN ROLÜ OYNUYOR
Kılıçdaroğlu o günkü yenilgiyi bir türlü kabul etmek istemiyor. 3 yıl sonra bir mahkemenin "mutlak butlan" kararı ile genel başkanlık yetkilerine sahip olmak için iktidardaki AKP'li bakanlardan medet umuyor.
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı, Merkez Yönetim Kurulu, Parti Meclisi, milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkanları ve delegelerini yok sayıyor. Partinin görevli personelinin işine son veriyor. Odasında oturmayı partisine muhalif bir TV kanalına boy göstermeyi tercih ediyor.
O kendisine birileri tarafından verilen rolü oynuyor. Onun için alkış önemli değil. Varsa yoksa koltuk benim olsun da nasıl olursa olsun sevdası.
Bu bir "Kendim Ettim Kendim Buldum" hikayesi olsa da sonunda başa gelen çekilir. CHP çift başlı yönetim modelinden en kısa zamanda vazgeçmelidir. Aklı selim bu konuda galip gelecektir.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
|
|
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||


