Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Cem Kotan: Engelliler için bir hayalim var
Cem Kotan: Engelliler için bir hayalim var
Antalya FashionWeek için geri sayım başladı
Antalya FashionWeek için geri sayım başladı
31 Ekim 2023 Salı - 15:00

Cevdet Yılmaz: Yapay zeka ekosistemimizi geliştiriyoruz

CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 2030 yılına kadar yapay zeka kullanımı ile yerel ekonomilerde beklenen büyüme oranı yüzde 26. Bu dönüşümde Türkiye olarak pay sahibi olmak için Milli Teknoloji Hamlemiz ve Dijital Türkiye hedeflerimiz doğrultusunda, yapay zeka ekosistemimizi geliştiriyoruz.

Cevdet Yılmaz: Yapay zeka ekosistemimizi geliştiriyoruz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri ile 2021-2025 yıllarını kapsayan Ulusal Yapay Zeka Stratejisi Yönlendirme Kurulu 3'üncü toplantısına katıldı. Yılmaz, daha önceki 2 toplantıda Ulusal Yapay Zeka Stratejisi ile ilgili eylem planının oluşturulması ve bu konuda kurum ve kuruluşların görev ve sorumluluklarının netleştirilmesine yönelik konuları ele aldıklarını, bugünkü toplantıda ise artık bu eylem planı kapsamındaki somut gelişmeleri ve atılan adımları konuşacaklarını belirtti. Küresel Yapay Zeka Etki Endeksi'ne göre; yapay zekanın 2030 yılında dünya ekonomisinde yaklaşık 16 trilyon dolarlık bir paya ulaşmasının beklendiğini kaydeden Yılmaz, "2030 yılına kadar yapay zeka kullanımı ile yerel ekonomilerde beklenen büyüme oranı yüzde 26. Bu dönüşümde Türkiye olarak pay sahibi olmak için Milli Teknoloji Hamlemiz ve Dijital Türkiye hedeflerimiz doğrultusunda, yapay zeka ekosistemimizi geliştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

'ULUSLARARASI ÇALIŞMALARA KATKI VERİYORUZ'

Yapay zeka konusunun, etkilediği sektörler, barındırdığı riskler açısından tek bir ülkenin ya da şirketin sorumluluğuna bırakılmayacak kadar önemli olduğunu kaydeden Yılmaz, "Dolayısıyla bu alandaki uluslararası girişimler ve inisiyatifler oldukça önemli. Bu anlamda, Türkiye olarak yapay zeka alanında yürütülen uluslararası çalışmalara aktif olarak katılıyor ve somut katkılar veriyoruz. Sekretaryasını Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün üstlendiği ve küresel alanda önemli bir inisiyatif olan Küresel Yapay Zeka Ortaklığı (GPAI) üyeliğimiz 2022 yılının sonunda gerçekleşti. GPAI bünyesinde yürütülen çalışmalara ülkemizi temsilen üyelerimiz aktif katılım sağlıyorlar. Yine Birleşmiş Milletler, NATO, G20 ve diğer küresel kuruluşlar bünyesindeki çalışmalara, alanında uzman temsilcilerimizle katılıyoruz ve katkı veriyoruz. Uluslararası standart çalışmaları kapsamında küresel düzeyde yürütülen çalışmaları takip etmek ve katkı vermek amacıyla Türk Standartları Enstitüsü bünyesinde Yapay Zeka Ayna Komitesi'ni kurduk. 2022 yılı itibariyle Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Yapay Zeka Enstitümüzün açmış olduğu Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı kapsamında, içerisinde 'Akıllı Üretim Sistemleri', 'Finans Teknolojileri', 'Akıllı Tarım, Gıda ve Hayvancılık' ve 'İklim Değişikliği Etkileri' alanlarında projelerin olduğu 10 adet projeyi destekliyoruz" diye konuştu.

'EYLEM PLANIMIZI GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ'

Yılmaz, yapay zeka alanındaki teknolojik gelişmelerin her geçen gün artan bir hızla ilerlediğini belirterek, "Bu noktadan hareketle yüce Meclisimize sunduğumuz 12'nci Kalkınma Planımızla da uyumlu bir şekilde ve son zamanlarda daha çok önem kazanan üretken yapay zeka ve büyük dil modeli teknolojik alanlarını da içerecek şekilde eylem planımızı gözden geçireceğiz. Ayrıca yapay zeka alanında araştırma, girişimcilik ve yenilikçiliğin desteklenmesi ve küresel firmaların Türkiye'ye çekilmesinin yanı sıra teknoloji ekosistemimizi geliştirecek diğer alanlarda da yeni eylemler hayata geçireceğiz. Bununla birlikte yapay zeka alanındaki gelişmelerin çok sıkı regülasyonlarla düzenleniyor olması gerekiyor. Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'nin uygulanmasında tüm paydaşlarımızın üzerine düşen görevi bundan sonra da en iyi şekilde yapacağına yürekten inanıyorum" dedi.

CUMHURBASKANI YARDIMCISI YILMAZ, CUMHURBASKANLIGI KULLIYESI'NDE ILGILI KURUM VE KURULUSLARIN TEMSILCILERI ILE 2021-2025 YILLARINI KAPSAYAN ULUSAL YAPAY ZEKA STRATEJISI YONLENDIRME KURULU 3'UNCU TOPLANTISINA KATILDI. FOTO-ANKARA-DHA

Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)

 
Kız kardeşini, eniştesi ve yeğenini öldürdü
 
Bakan Yumaklı: 81 ilimizde Cumhuriyet Ormanları kuracağız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kız kardeşini, eniştesi ve yeğenini öldürdü
MERSİN'de M.T. (50) tartıştığı kardeşi Serap (47), eniştesi Murat (50) ...
Bodrum'da 53 kaçak göçmen yakalandı
MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan ...
YÖK: Türkmenistan ile ortak diploma programları açılacak
YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) ve Türkmenistan Eğitim Bakanlığı arasında yapılan ...
 
Okul müdürünün bağış bilgisayarları satıp kumar oynadığı iddiasına inceleme
AFYONKARAHİSAR'da, okul müdürü M.A.'nın gurbetçiler tarafından bağışlanan ...
'Zaza Doğan' organize suç örgütü operasyonu: 31 kişi tutuklandı
İSTANBUL merkezli 4 ilde yapılan 'Zaza Doğan' suç örgütüne yönelik operasyonda, ...
Çocukların müstehcen görüntülerini satanlara operasyon
İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, çevrim içi çocuk müstehcenliği ile mücadele ...
 
'Türk terminatör' madalyaya doymuyor
BİLEK güreşinde dünya, Avrupa ve Asya birincilikleri olan, 'Türk terminatör' ...
Balıkta 'VHS' tehdidi
TBMM'de komisyonda sunum yapan Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez ...
Hamile eşini birlikte televizyon izlemediği için boğarak öldürmüş
ADANA'da, 4 aylık hamile eşi Hatice Demir'i (20), boğarak öldüren Emrah ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva