Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
Sezonun son balesi ‘GİSELLE’
Sezonun son balesi ‘GİSELLE’
Muratpaşa’da dolu dolu bir hafta
Muratpaşa’da dolu dolu bir hafta
Serik'te motosiklet kazası; 2 yaralı
Serik'te motosiklet kazası; 2 yaralı
9 Mart 2023 Perşembe - 09:20

Depremzede aile SMA hastası kızları için yardım bekliyor

ADIYAMAN'da yaşanan depremde evleri hasar gören Remziye ve Murat Çalış çifti, memleketlerinden ayrılarak 4 buçuk yaşındaki (SMA) Tip-1 hastası kızları Nilay Çalış ile birlikte İstanbul'a geldi.

Depremzede aile SMA hastası kızları için yardım bekliyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Adıyaman'da yaşayan 8 yıllık evli Remziye ve Murat Çalış çifti, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremde 3 buçuk yaşındaki oğulları Gazi ve (SMA) Tip-1 hastası 4 buçuk yaşındaki kızları Nilay ile birlikte hasar gören evlerinden ayrılmak zorunda kaldı. 2 gün boyunca araçlarında kalan aile, hayırseverler tarafından İstanbul'a getirildi. Bir hayırseverin Tuzla'da bulunan evinde yaşamaya devam eden aile aynı zamanda (SMA) Tip-1 hastası kızlarının tedavisini İstanbul'da sürdürmeye devam ediyor. Kızları Nilay Çalış'ın yurt dışındaki tedavisi ve ilacın toplam maliyeti yaklaşık 34 milyon lirayken, aile düzenledikleri Valilik onaylı kampanyayla 13 milyon lira toplayabildi. Nilay'ın annesi ve babası gerekli paranın toplanabilmesi için hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi.

"İSTANBUL'DA BİR İŞLETMEDE KUMBARAMIZ ÇALINDI"

Nilay Çalış'ın babası Murat Çalış, "Saat 04.00 sıralarında deprem oldu. Bir şekilde çocuklarımızı dışarıya çıkardık. Çocukları arabaya yerleştirdikten sonra tekrar içeri girmek zorunda kaldım cihazlarımı kurtarabilmek için. Cihazları da kurtardıktan sonra 2 gün boyunca arabanın içindeydik. Oksijen tüpüyle 2 gün boyunca dışarıda idare ettik. Elektrik yoktu. Bir şekilde hayırseverler tarafından, gönüllüler tarafından İstanbul'a getirildik. Şu an İstanbul'dayız. İstanbul'da da devam eden bir valilik onaylı kampanyamız var. Sesimizi duyurabilmek için durmaksızın mücadele ediyoruz. Şu an İstanbul'da bir hayırseverin evinde kalıyoruz. Allah razı olsun kapılarını açtılar bize. İnşallah İstanbul'da da kızımızın kampanyasını bitirip bir an önce Dubai'deki ilacına, tedavisine kavuştururuz. Adıyaman'daki evimiz az hasarlı. Zaten 2 gün boyunca evin içine giremiyorduk. Çatlaklar falan vardı. Buradan da sesimizi duyurabilmek için mücadele ediyoruz. Aynı zamanda da 2 gün önce bir haber geldi. İstanbul'da bir işletmede kumbaramız çalındı. Bizler meydanlarda bir lira, bir lira bu paraları toplarken bazı vicdansız, merhametsiz insanlar kızımın can parasını çalıyorlar, el uzatıyorlar. Lütfen yapmayın Allah rızası için. Ben bir baba olarak yarınımı, umudumu, geleceğimi kaybetmek istemiyorum. Burada güvendeyiz ama tedirginiz. Büyük bir felaketten çıkıp geldik. Korkuyoruz. En ufak bir sallanmada ya da bir seste korkuyoruz. Çoğu akrabamızın binaları gitti. Çok can kaybı yaşadık. Artık kelimeleri bir araya getirip ne söyleyeceğimizi bilemez haldeyiz. Toplanması gereken 34 milyon lira var. Ve biz bunun 21 aydır 13 milyonunu toparlayabildik. Buradan hayırseverlere, iş adamlarına sesleniyorum. Allah rızası için bizleri bu zorlu mücadelede yalnız bırakmayın. Desteklerinize çok ihtiyacımız var" dedi.

"350 GRAM ALIRSA EVLADIM TEDAVİ ŞANSINI KAYBEDECEK"

Nilay Çalış'ın annesi Remziye Çalış ise, "SMA TİP-1 kas hastası Nilay'ın annesiyim. Adıyamanlıyız. Adıyaman'da büyük bir felaketten kurtulduk. Bizim kızımızın bir ilacı var. Onun için de mücadele etmemiz gerekiyor. Her şeyimizi orada bıraktık. Burada sıfırdan başlamak zorundayız kızımızı kurtarabilmek için. Tedavisine kavuşturabilmek için şu an İstanbul'dayız. Allah razı olsun hayırseverler bize kapısını açtılar. Şu an hayırseverin evindeyiz. Nilay 4 buçuk yaşında. Tanısı dört aylıkken konuldu. Kırk günlükken bir şeylerin yolunda gitmediğini fark ettim. Yaş kriterini geçti Nilay. Kilo kriterine takıldı. Almaması gereken son 350 gramı kaldı. 350 gram alırsa evladım tedavi şansını kaybedecek. Evladım çok zor günlerden geçiyor. Çaresizlik bu olsa gerek" diye konuştu.

ADIYAMAN'DA YASANAN DEPREMDE EVLERI HASAR GOREN REMZIYE VE MURAT CALIS CIFTI, MEMLEKETLERINDEN AYRILARAK 4 BUCUK YASINDAKI (SMA) TIP-1 HASTASI KIZLARI NILAY CALIS ILE BIRLIKTE ISTANBUL'A GELDI. BIR HAYIRSEVERIN KENDILERINE ACTIGI EVDE KALAN AILE, KIZLARININ TEDAVISINDE GEREKLI OLAN PARANIN TOPLANMASI ICIN HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLEDIKLERINI SOYLEDI. FOTOGRAF: GAMZE SIMSEK/ ISTANBUL, (DHA)

ADIYAMAN'DA YASANAN DEPREMDE EVLERI HASAR GOREN REMZIYE VE MURAT CALIS CIFTI, MEMLEKETLERINDEN AYRILARAK 4 BUCUK YASINDAKI (SMA) TIP-1 HASTASI KIZLARI NILAY CALIS ILE BIRLIKTE ISTANBUL'A GELDI. BIR HAYIRSEVERIN KENDILERINE ACTIGI EVDE KALAN AILE, KIZLARININ TEDAVISINDE GEREKLI OLAN PARANIN TOPLANMASI ICIN HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLEDIKLERINI SOYLEDI. FOTOGRAF: GAMZE SIMSEK/ ISTANBUL, (DHA)

ADIYAMAN'DA YASANAN DEPREMDE EVLERI HASAR GOREN REMZIYE VE MURAT CALIS CIFTI, MEMLEKETLERINDEN AYRILARAK 4 BUCUK YASINDAKI (SMA) TIP-1 HASTASI KIZLARI NILAY CALIS ILE BIRLIKTE ISTANBUL'A GELDI. BIR HAYIRSEVERIN KENDILERINE ACTIGI EVDE KALAN AILE, KIZLARININ TEDAVISINDE GEREKLI OLAN PARANIN TOPLANMASI ICIN HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLEDIKLERINI SOYLEDI. BABA MURAT CALIS (USTTE)FOTOGRAF: GAMZE SIMSEK/ ISTANBUL, (DHA)

ADIYAMAN'DA YASANAN DEPREMDE EVLERI HASAR GOREN REMZIYE VE MURAT CALIS CIFTI, MEMLEKETLERINDEN AYRILARAK 4 BUCUK YASINDAKI (SMA) TIP-1 HASTASI KIZLARI NILAY CALIS ILE BIRLIKTE ISTANBUL'A GELDI. BIR HAYIRSEVERIN KENDILERINE ACTIGI EVDE KALAN AILE, KIZLARININ TEDAVISINDE GEREKLI OLAN PARANIN TOPLANMASI ICIN HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLEDIKLERINI SOYLEDI. REMZIYE CALIS (USTTE) FOTOGRAF: GAMZE SIMSEK/ ISTANBUL, (DHA)

Gamze ŞİMŞEK-Ramazan EĞRİ/ İSTANBUL, (DHA)

 
Tartıştığı ağabeyini av tüfeği ile öldürdü
 
5 kamyon dolusu eşya satışa çıkarılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tartıştığı ağabeyini av tüfeği ile öldürdü
BARTIN'ın Kurucaşile ilçesinde Nuri Kayık (39), tartıştığı ağabeyi Muharrem ...
Bakan Kurum: Kira yardımları artırıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde katıldığı canlı ...
Hacı-Nazlı Sabancı çiftinden müjdeli haber
Hacı Sabancı ve Nazlı Kayı çifti, uzun birlikteliklerini 10 Ekim 2021'de ...
 
Deniz Akkaya'ya 5 ayrı soruşturma
Son dönemde AHBAP Derneği kurucusu sanatçı Haluk Levent'e yönelik iddialarıyla ...
Sobadan sızan gazdan zehirlenen kadın hayatını kaybetti
İZMİR’in Konak ilçesinde, iddiaya göre sobadan sızan karbonmonoksit gazı ...
Motosikletli saldırganın ateş açmasıyla öldü
AYDIN’ın Kuşadası ilçesinde, arkadaşıyla birlikte plajda yürürken motosikletli ...
 
2023 hac kura sonuçları açıklandı
DİYANET İşleri Başkanlığı, 2023 hac kura sonuçlarının açıklandığını duyurdu.
Madeni yağ yüklü tanker alev alev yandı
YALOVA’da dinlenme tesisinde park halinde bulunan madeni yağ yüklü tankerin ...
Arda Turan, depremzedeler için sahaya çıkıyor
Futbol kariyerine nokta koyan Arda Turan, aylar sonra sahaya dönüyor. ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva