Robotlar, Antalya'da yarışıyor; 3 bin 600 robot sahnede
Robotlar, Antalya'da yarışıyor; 3 bin 600 robot sahnede
ATSO'da başkan adaylarının renkleri belli oldu
ATSO'da başkan adaylarının renkleri belli oldu
Dilekler Akdeniz’in mavi sularına bırakıldı
Dilekler Akdeniz’in mavi sularına bırakıldı
Kepez’den Kariyer ve İstihdam Günü
Kepez’den Kariyer ve İstihdam Günü
6 Mayıs 2026 Çarşamba - 13:25

Dervişoğlu: Herkesin statüsü belli

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Herkesin statüsü var, herkesin statüsü belli. Bu şarlatanların, bu kalpazanların sonu da belli. Bu milletin onurunu kim nasıl çiğnediyse, bu millet de onu öyle çiğnemiştir. Tarih bellidir, akıbet bellidir" dedi.

Dervişoğlu: Herkesin statüsü belli
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Dervişoğlu, "İktidarın, yolsuzlukları yasaklarla kapatmak dışında yapabildiği bir icraat yok. Yoksulluğu yalanlarla örtmek dışında verebildiği bir vaat yok. Zaten akıllarında Türk milletine hizmet etmek gibi bir mevzu da yok. Karşımızda, oranı yüzde 30’u aşan dev bir işsiz ordusu dururken, bize yüzde 8’lik bir işsizlik masalı okuyorlar. En büyük darbeyi gençlerimiz alıyor. Üniversite mezunu çocuklarımız, diplomalarını rafa kaldırıyor. Diplomalı yoksul ev gençleri olarak yaşıyorlar. Ailelerine bakmak hayaliyle okuyup, ailelerinin ellerine bakıyorlar. Evde kimse kimsenin yüzüne bakamıyor. Milyonlarca fidan geleceğe dair inancını yitiriyor. Geleceğini yaban ellerde arayan, pırıl pırıl bir nesil avuçlarımızdan kayıp gidiyor. Bir tarafta da durmaksızın dönen, bütün bir milleti içine çekip boğan dipsiz bir borç girdabı var" ifadelerini kullandı.

'ARA ZAM İNSANİ VE VİCDANİ BİR ZORUNLULUKTUR'

Müsavat Dervişoğlu, enflasyon rakamlarına değinerek, "Gelelim şu bitmek bilmeyen enflasyon aldatmacasına. Merkez Bankası, hala 'yıl sonu hedefimiz yüzde 16' diyerek hepimizle dalga geçiyor. 3 gün önce açıklanan nisan ayı enflasyonu ortada. Ocaktan bu yana geçen 4 ayda, neredeyse yıllık hedefe varılmış haldedir. Masa başında uydurulan hedeflerle milleti uyutacaklarını sanıyorlar. Çocuğumuza içirdiğimiz sütün, sofradaki peynirin, barındığımız evin kirası birkaç yılda üçe katlandı. Maaşlar daha cebe girmeden eriyip buharlaşıyor. Kağıt üzerine karaladıkları o hayali oranlar, milletin boş tenceresini kaynatmıyor. Gıda enflasyonunu düşürmezsen, hiçbir şeyin enflasyonunu düşüremezsin. Kendi gıdanı üretemezsen, hiçbir gıdayı ucuza alamazsın. Tarladaki buğdayın, domatesin, otlaktaki hayvanın etinin, sütünün, kundaktaki bebeğe bağlandığını görmüyorlar. İşte bu yangın yerinde çağrımızı yineliyoruz; bu nisan enflasyonundan sonra, asgari ücrete temmuzda ara zam yapılması, bir tartışmanın, mülahazanın, araştırmanın konusu değildir. Bu bir zorunluluktur. İnsani ve vicdani bir zorunluluktur" diye konuştu.

'PAYANDA OLANLARI AÇIKÇA KINIYORUM'

CHP'nin 38'inci Olağan Kurultay davasına ilişkin konuşan Dervişoğlu, "Türk milletinin egemenliği ve Cumhuriyet'in ihyası dışında bir kavgamız yoktur. Bununla birlikte, iktidarın, muhalefeti topyekun imha etme stratejisinin, sadece bir seçim zaferini amaçlamadığını, aynı zamanda tek adamlık sürecinin kendileri açısından gerekli bir adımı olduğunu görüyoruz. Sırf parti içi iktidarlarının hesabını yaptıkları için bunu zerre umursamayan ve buna payanda olanları da açıkça yadırgıyor ve kınıyorum" dedi.

'RAPORU OKUYAN TEK PARTİ, İYİ PARTİ OLMUŞTUR'

Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dünkü grup toplantısındaki sözlerine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bugün gelinen noktada, İmralı’daki terör hükümlüsüne önerdikleri görev ortada, 'Koordinatör olsun' diyorlar. 'Öcalan canisi koordine ediyor' dediğimizde bize etmedik laf bırakmayanlar, bugün 'Koordinatör olsun’ diyor. Bu bir itiraf değil de nedir? Onlar utanmıyor ama biz haklı çıkmanın hüznünü yaşıyoruz. Bu, belli ki Atlantik enstitülerinin raporlarından arayıp buldukları bir sıfattır. Belli ki kırmızı hatla, elden ele iletilmiş bir rica ve talimattır. Terör örgütünü kuran, yöneten, infaz emri veren caniye barış, Türkiye Cumhuriyeti devletini ortadan kaldırmaya çalışan teröriste siyasallaşma hatta devlet içinde bir pozisyon bahşediyor. Devlet, bir kanlı katilin aklıyla hareket etmez. Komisyon katilin aklı, 'Umut Hakkı' katilin aklı, olmayan savaşa barış katilin aklı, Cumhuriyet'in eşit yurttaşı Kürtlere vasilik katilin aklı. Yahu bütün bunları terör örgütü ve bu terörist yapıyorsa, siz nesiniz, siz kimsiniz? İktidar ya da muhalefet, kim neyi anlarsa anlasın, bir kez daha altını çizerek söylüyorum; bu ihaneti derhal terk edin. Türk milletinin varlığına kastetmiş bir katile statü arayanlar, bu deliliği durdurun. Açıktır ki Meclis'te kurulan korsan komisyonun raporunu gerçekten okuyan tek parti İYİ Parti olmuştur. Bu masaya oturan aktörler, altına imza attıkları raporun içeriğini hiç okumamış gibi hareket etmektedir. Bu rapor, her şeyden önce sürecin devamını PKK’nın silah bırakması koşuluna bağlamaktadır. Bunun altına DEM Parti de imzasını atmıştır."

Dervişoğlu, devamında, "Durum böyleyken, örgütün silah bırakmak için ilave şartlar öne sürmesi sürecin bizzat Kandil tarafından tanınmadığının ilanıdır. Peki, hiçbir silahlı gruba hükmedemeyen, söz geçiremeyen Öcalan’a bu kadar iltifat etmenin ne gereği vardır? Benim en büyük duam, insanların rezil olmadan yaşlanmasıdır. Bu 1,5 senelik süreçten geriye büyük bir rezillik ve utanç kalmıştır. Türkiye’nin ulusal güvenliğini Öcalan’ın iki dudağı arasına sıkıştırmak bir rezilliktir. Öcalan’ı Kürtlere kayyım atamaya çalışmak bir rezilliktir. Cumhuriyet'in vatandaş ve devlet arasında kurduğu ilişkiyi ortadan kaldırmaya çalışmak, Öcalan gibi komisyonculara paye vermek bir alçaklık ve rezilliktir. Bu eli kanlı katili Meclis kürsüsüne davet etmek ve onu bir statüyle korumaya almaya çalışmak bir alçaklık ve rezilliktir. Ben buradan aklıevvellere değil, aklıselime sesleniyorum. Ve o aklıselimin kahir bir ekseriyet olduğunu da biliyorum, Türk milleti de biliyor. Suflör kim belli, aktör kim belli, rejisör kim belli, garantör kim belli, moderatör kim belli. Herkesin statüsü var, herkesin statüsü belli. Bu şarlatanların, bu kalpazanların sonu da belli. Bu milletin onurunu kim nasıl çiğnediyse, bu millet de onu öyle çiğnemiştir. Tarih bellidir, akıbet bellidir" ifadelerini kullandı.

Umutcan ÖREN/ANKARA, (DHA)

 
Türk Mutfağı Haftası 2026'nın teması; Bir Sofrada Miras
 
Hantavirüs alarmı: Kanarya adaları ayağa kalktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kabine Toplantısı başladı
CUMHURBAŞKANLIĞI Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
CHP'den asgari ücret ve emekli maaşı çağrısı
CHP’li Burhanettin Bulut, TÜİK’in nisan enflasyonu verilerinin ardından ...
MHP'de kurultay tarihi belli oldu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partinin 15'inci Olağan Kurultayı'nın ...
 
Rozetini Özel takmıştı: Üyelik süreci durduruldu
CHP, Genel Başkan Özgür Özel’in önceki gün rozet taktığı sokak röportajcısı ...
Fahiş site aidatlarına fren
TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, fahiş site aidatlarına ...
Babacan: Asgari ücret, çay ve simide bile yetmiyor
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, asgari ücretin çay ve simide bile ...
 
Erdoğan'dan grup toplantısında açıklamalar
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor.
Özgür Özel: Sandık için sonuna kadar mücadele edeceğiz
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bu düzeni değiştirmek için millete bir ...
Bahçeli: Avrupa, Türkiye'siz yapamaz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Avrupa, Türkiye'siz yapamaz. Güvenlikte ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllara ziyan bir aday profili
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Yeşilçam'a vefa değil, borç var!
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gazetecilik adına üzücü
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya semalarında gurur, içimizde burukluk
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bundesliga’da şampiyon Bayern Münih
İsa Altun
İsa Altun
Öfke, stres ve bağımlılık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında burcunda gerçekleşen Yeni Ay, sana finansal anlamda güçlü bir imparatorluk kurma gücü veriyor. Kariyerindeki ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva