Antalya Düden Çayı'nda temizlik seferberliği
Antalya Düden Çayı'nda temizlik seferberliği
Manavgat Belediyesi soruşturmasında 3 gözaltı
Manavgat Belediyesi soruşturmasında 3 gözaltı
Antalya’da sahne sokaklara taşınıyor
Antalya’da sahne sokaklara taşınıyor
Kepez'den kadınlara 'Farkındalık Atölyesi'
Kepez'den kadınlara 'Farkındalık Atölyesi'
5 Haziran 2026 Cuma - 13:08

Dünyanın gözü Antalya'da

YERLİ ve yabancı tasarımcıların birbirinden renkli koleksiyonları Antalya Fashion Week (AFW) kapsamında moda dünyasının beğenisine sunuldu. 2- 4 haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliğin final defilesi tarihi Hıdırlık Kulesi'nde düzenlendi.

Dünyanın gözü Antalya da
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ünlü tasarımcı Cihan Nacar defilesinde top model Tülin Şahin baş manken olarak podyuma çıktı.

Antalya'yı modanın uluslararası buluşma noktası olarak dünya sahnesine taşıyan Antalya Fashion Week (AFW), 9'uncu kez kapılarını açtı. 2 - 4 Haziran tarihleri arasında düzenlenen moda haftası, beş yıldızlı bir otelde gerçekleştirilen Belma Özdemir defilesiyle başladı. Anadolu'nun zengin motifleriyle dokunmuş halı ve kilimlerden hazırlanan 'Yankılanan Yüzeyler' isimli koleksiyon 'yörük' konseptiyle düzenlenen açık alanda sunuldu. Antalya Valisi Hulusi Şahin'in de izlediği açılış defilesi, yurt dışından gelen onlarca moda profesyonelinin de aralarında bulunduğu konuklardan büyük alkış aldı.

ÖZGÜN TASARIMLAR

Arso Group ana sponsorluğunda düzenlenen moda haftasının ilk günü, seçkin bir davetli topluluğunun katılımıyla geçekleştirilen Gökhan Yavaş defilesiyle devam etti. Moda tasarımcısı Gökhan Yavaş'ın 'Zırhlanmış Sessizlik' adını verdiği 2026-2027 sonbahar-kış erkek ve kadın tasarımlardan oluşan koleksiyonu büyük beğeni kazandı. Defilede, Kazakistanlı ünlü model Zhengisbek Lashin baş manken olarak podyumda yer aldı. Yavaş'ın Kore'deki Naejangsan Dağı'nın katmanlı dinginliğinden esinlendiği 21 erkek, 6 kadın görünümden oluşan koleksiyonundaki özgün tasarımlar dikkat çekti.

Antalya'da moda fırtınası estiren AFW'nin açılış günü Rusya'dan gelen Kristina Kibovskaya'nın defilesine de ev sahipliği yaptı. Ekibi ve mankenleriyle birlikte kalabalık bir grupla Antalya'ya gelen Kibovskaya'nın koleksiyonu konukları büyüledi. Günün diğer bir defilesinde ise Kazakistan'dan Chinara Yelmuratovna, yeni kreasyonuyla konuklarını selamladı. Çocuk ve yetişkin giyimine getirdiği yenilikçi yaklaşımı ve zarif tasarımlarıyla moda dünyasında adından söz ettirmeye devam eden Yelmuratovna, konukların büyük beğenisini kazandı.

Emy Organizasyon tarafından gerçekleştirilen ve birbirinden renkli defilelerin gerçekleştirildiği moda haftasının ilk günü Murat Aytulum defilesiyle tamamlandı. Deri kullanımına olan tutkusu ve detaylara verdiği özenle tanınan Aytulum'un 'Others' isimli sonbahar- kış 2026- 2027 koleksiyonu yüksek terzi işçiliğiyle dikkat çekti. Murat Aytulum'un imzası haline gelen deri kullanımı, OTHERS koleksiyonunun omurgasını oluşturan unsurlardan biri olarak öne çıktı.

RENKLİ DEFİLELERLE DEVAM ETTİ

Antalya Fashion Week'in ikinci gününde de defileler hız kesmedi. Otelde gerçekleştirilen defilelerden ilkinde Tuğçe Özkurt'un tasarımları moda severlere sunuldu. Kadınların en özel anlarına eşlik eden kişiye özel abiye ve couture tasarımlarıyla dikkat çeken genç modacının detaylara verdiği önem ve özgün bakış açısı büyük beğeni kazandı.

Günün ikinci defilesiyse merkezi Dubai'de bulunan SNIM Design tarafından gerçekleştirildi. Emirates Fashion Week'te koleksiyonlarını sergileyerek uluslararası moda dünyasında büyük ilgi toplayan ve stil anlayışıyla dikkatleri üzerine çeken SNIM Design, özel koleksiyonuyla büyük alkış aldı.

Antalya'da yaşayan Rus tasarımcı Alla Zhelaretti'nin defilesi de günün bir diğer etkinliği oldu. Zhelaretti'nin projeleri Moskova, St. Petersburg ve Kazan'daki moda haftaları ve profesyonel platformların yanı sıra uluslararası arenada da sergileniyor.

MOSKOVA İLE MODA KÖPRÜSÜ

İkinci günün son defilesi bu yıl Moskova ile kurulan sanat köprüsünden geldi. Şimdiye kadar Rusya'dan pek çok tasarımcıyı ağırlayan etkinlik bu yıl Moskova Fashion Week ile önemli bir iş birliğine imza attı. Anlaşma kapsamında ülkenin en önemli tasarımcılarından Olesya Zhuravleva, Antalya'ya geldi. Zhurevleya'nın kurucusu olduğu Big Brooch'un yeni kreasyonu Antalya'da ilk kez sergilendi. Dikkat çekici tasarımlar konukların büyük beğenisini kazandı. Geçen yıl Londra ile yapılan iş birliğinin ardından bu yıl Moskova Fashion Week ile yapılan gerçekleştirilen bu çalışma Türk tasarımcılar için de fırsatlar barındırıyor. Bu kapsamda Türk tasarımcılar da bu ülkelerdeki etkinliklere katılma imkanı buluyorlar.

HIDIRLIK KULESİ'NDE FİNAL

Antalya Fashion Week, Kaleiçi bölgesinde tarihi Hıdırlık Kulesi'nde gerçekleştirilen Cihan Nacar defilesiyle final yaptı. Gün batımında Akdeniz'in muhteşem manzarası eşliğinde gerçekleştirilen defile görsel bir şölene dönüştü. Hıdırlık Kulesi, sanat temalı tasarımlarıyla tanınan Cihan Nacar'ın defilesi için özel olarak düzenlendi. Cihan Nacar'ın 6 aydır dev bir kadro ile üzerinde çalıştığı koleksiyonu heykelsi formlarıyla öne çıktı. Ünlü top model Tülin Şahin'in açılış ve kapanışını yaptığı defileye, Sonat Coşkuner şefliğindeki Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası, Vivaldi eserleriyle eşlik etti. Toplam 30 mankenin katılımıyla Akdeniz manzarası eşliğinde gerçekleştirilen defile tarih, moda ve sanatın muhteşem uyumuna sahne oldu. Defileyi Antalya'nın üst düzey yöneticileri, sanatçılar ve yüzlerce özel davetli izledi. Tarihi kulenin seyir terasında toplanan Antalyalılar da defileyi izleme imkanına sahip oldu.

Antalya Fashion Week kapsamında birbirinden renkli atölyeler de düzenlendi. Usta eğitmenler ve uzmanların katılımıyla düzenlenen etkinliklere ilgi yüksek oldu. Dikiş atölyesi, cilt bakımı, koku ve yoga atölyelerine katılanlar unutamayacakları deneyimler yaşadı.

DÜNYANIN GÖZÜ ANTALYA'DA

Emy Organizasyon Kurucusu Eda Meltem Yılmaz, “Üç gün boyunca moda dünyasının gözü Antalya'da oldu. Yerli ve yabancı moda tasarımcılarını ağırladık. Ülkemizin ve Antalya'nın tanıtımına moda ile katkıda bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Antalya Valiliği, TGA ve Antalya İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün değerli destekleri ile kentimizde unutulmaz bir etkinlik gerçekleştirdik" dedi. 

ANTALYA (DHA)

 
Kepez'den kadınlara 'Farkındalık Atölyesi'
 
Antalya'da sahilde temizlik etkinliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kepez'den kadınlara 'Farkındalık Atölyesi'
KEPEZ Belediyesi'nin kadınlara yönelik düzenlenen Farkındalık Atölyesi'nde, ...
Muratpaşa’dan sanat ve çevre buluşması
Muratpaşa Belediyesi, Antalya Valiliği koordinasyonunda yürütülen “Antalya ...
Gazipaşa'da kaza: 2 yaralı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde meyve yüklü kamyon ile kamyonetin çarpışması ...
 
Çinli yatırımcının Türkiye'de konuta ilgisi arttı
TÜRKİYE'de nisan ayında Rusların ardından yabancılara yönelik en fazla ...
Antalya’da Ceza İnfaz Personeli Günü kutlandı
ANTALYA E Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü tarafından 6 Haziran Ceza İnfaz ...
Antalya Büyükşehir’e yönelik yeni soruşturmada 2 tutuklama
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yeni soruşturma kapsamında gözaltına ...
 
Antalya’da elektronik can simidi devrede
ANTALYA'da deniz polisi, riskli bölgelerde kazazedelere hızlı müdahale ...
CHP'li eski başkan Turgay Genç tahliye oldu
Başkanlığı döneminde asfalt ve kaldırım ihalelerinin tamamlanması ve hak ...
Antalya'da kavşakta kaza!
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü B.E.Y. yaralandı.
 
Dursun Gündoğdu
Şu Antalya hangi siyasileri zengin etti?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
PSG’nin zaferi ve penaltı gerçeği
Turgut Güngör
Turgut Güngör
CHP çift başlı olmaz
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bir ülkede 48 saatte bu kadar kaos yaşanır mı?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya semalarında gurur, içimizde burukluk
İsa Altun
İsa Altun
Öfke, stres ve bağımlılık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Haziran ayı, sizin için sınırları aşma arzusuyla başlayıp tam anlamıyla köklerinize döndüğünüz, yuvanızı sağlamlaştırdığınız ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva