Abdal Musa Sultan'ı anma etkinlikleri başladı
Abdal Musa Sultan'ı anma etkinlikleri başladı
10 yaşındaki ressamdan Antalya'da ilk kişisel sergi
10 yaşındaki ressamdan Antalya'da ilk kişisel sergi
Serik'te Sümer Ezgü konseri
Serik'te Sümer Ezgü konseri
Muratpaşa’da 74 bin kişiye çevre eğitimi
Muratpaşa’da 74 bin kişiye çevre eğitimi
27 Haziran 2026 Cumartesi - 11:53

Enerjisini verimli kullanan işletmelere hibe desteği

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından başlatılan destek programı ile spesifik enerji tüketimlerini veya karbon emisyon yoğunluğunu en çok azaltan sanayi tesisleri ve işletmelere, enerji faturalarının yüzde 30'u kadar hibe desteği sağlanacak.

Enerjisini verimli kullanan işletmelere hibe desteği
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; enerji verimliliğini artırmak, işletmelerin üretim maliyetlerini düşürmek, uluslararası rekabet gücünün korunmasına katkı sağlamak ve düşük karbonlu ekonomiye geçişi hızlandırmak amacıyla yeni bir destek mekanizması hayata geçiriliyor. Enerji ve Karbon Azaltımı (EKA) Destek Programı kapsamında sanayi tesisleri, ticari binalar ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmeler; belirlenen referans döneme göre enerji yoğunluğunu, spesifik enerji tüketimlerini veya karbon emisyon yoğunluğunu azaltmaları halinde enerji faturalarının yüzde 30'u kadar hibe desteği alabilecek. Belirlenen performans kriterlerini karşılayan işletmelerin, başvuru yapılan yıldaki enerji giderinin yüzde 30’u nakdi hibe olarak verilecek. EKA Destek Programı kapsamında verilecek destek miktarı üst limiti 2026 yılı için 18 milyon 61 bin 775 TL olarak belirlendi. Destek miktarı, her yıl yeniden değerleme oranına göre güncellenecek. İşletmeler başvurularını e-Devlet entegrasyonuyla çalışan Enerji Verimliliği Destek Yönetim Sistemi (EVDES) üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirebilecek.

COP31’E ÖZEL ÖNCELİK

Türkiye, COP31’e ev sahipliği yapmaya hazırlanırken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da yeni başlatacağı bu destek programıyla COP31 hedeflerine katkı sunacak. Normal şartlar altında EKA Destek Programı ile destek vermek için işletmelerin enerji yoğunluğunu, spesifik enerji tüketimlerini veya karbon emisyon yoğunluğunu inceleyecek olan bakanlık, COP31’in gerçekleşeceği bu yıla özel olarak ‘karbon emisyonu yoğunluğu’ kriterini önceliklendirecek. Başvuruların teknik kriter ve doğrulama süreçlerinden geçirilmesinin ardından, bu yıl karbon emisyonunu en çok azaltan sanayi sektöründe ilk 10 işletme, ticari binalar ile hizmet sektöründe ilk 10 işletme belirlenecek. Belirlenen bu 20 işletme, bütçe imkanları doğrultusunda desteklenecek.

ANKARA, (DHA)

 
24 ilde uyuşturucu operasyonu: 122 tutuklama
 
Serik'te Sümer Ezgü konseri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
24 ilde uyuşturucu operasyonu: 122 tutuklama
İÇİŞLERİ Bakanlığı, 24 ilde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik düzenlenen ...
71 yaşında, ikinci üniversiteyi sevinç gözyaşlarıyla bitirdi
AKSARAY’da eşi ve kızının tavsiyesiyle üniversite sınavına girip sosyoloji ...
Meteoroloji Mühendisi Adil Tek: Yaz uzayacak
Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, "Yaz sıcaklıkları bazı bölgelerde zaman ...
 
İhbara giden polis memurunu tabancayla yaraladı
ADANA’da bir kişinin silahlı kişiler tarafından takip edildiği ihbarı ...
'Yenilenmiş Ürünler Hakkında Yönetmelik' Resmi Gazete'de
TİCARET Bakanlığı, yenilenmiş ürün ekosisteminin etkinliğini artırmak ...
Bozcaada'ya bu araçlarla girenler 'kapıdan dönecek'
Çanakkale'nin turistik ilçesi Bozcaada'ya yaz sezonu boyunca trafiği rahatlatmak ...
 
2026 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?
LGS maratonunun tamamlanmasının ardından arama motorlarında "LGS sonuçları ...
Gıda skandalı: 9 ton bozuk süt ve süt ürünü ele geçirildi
Başkentte 9 ton bozuk süt ve süt ürünü ele geçirildi.
Kadir İnanır'ın vasiyeti ortaya çıktı
Türk sinemasının usta isimlerinden Kadir İnanır, ileri evre akciğer kanseri ...
 
Dursun Gündoğdu
ATSO seçimlerinde, "Bijî Serok Berkay" sloganları
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
‘Geri döndüm!‘
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'den notlar...
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Dünya Kupası'na böyle veda ettik
İsa Altun
İsa Altun
Bilişim güvenlik farkındalığı
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya semalarında gurur, içimizde burukluk
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Haziran ayı, sizin için sınırları aşma arzusuyla başlayıp tam anlamıyla köklerinize döndüğünüz, yuvanızı sağlamlaştırdığınız ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva