12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
4 Mart 2011 Cuma - 11:29

Erbakan'a benzettiler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde AB’ye yönelttiği eleştirilerin, AKP’nin artık AB’ye katılmakla ilgilenmediği spekülasyonunu güçlendirdiği öne sürüldü.

Erbakan a benzettiler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

The Economist dergisi, Erdoğan’ın AB ile ilgili ifadelerinin, “endişe verici bir biçimde 10 yılın öncesinin Erbakan’ın söylemlerinı anımsattığı”nı savundu.
The Economist dergisi, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın ölümüne ilişkin “Erbakan’ın mirası” konulu analizinde 1977 yılında “postmoderm bir darbe” ile Başbakanlık’tan uzaklaştırılan Erbakan’ın ölümü üzerine TSK tarafından Türkiye’ye “büyük hizmetleri”nden sözedilen bir mesaj yayımlandığına dikkat çekti. Dergi “Laik düşmanlarınca tehlikeli dindar bir gerici olarak nitelendirilen Sayın Erbakan şimdi ise, Türkiye’nin İslamcılarını ılımlaştıran bir güç olarak kabul ediliyor” yorumunu yaptı.

-“ERBAKAN’IN MİRASI YENİ BİR ANLAM KAZANDI”

“Arap dünyasının Türkiye’ye olası bir model olarak baktığı bu dönemde Erbakan’ın mirasının yeni bir anlam kazandığı” görüşünü dile getiren dergi, Erbakan’ın oldukça Batı karşıtı olduğunu, Avrupa Birliği’ni Siyonist bir Hristiyan Klubü olarak nitelediğini, serbest piyasaya karşı tutum aldığını ancak her türlü şiddete karşı çıktığını, genellikle de Versace kravatlarını kullandığını kaydetti.
İngiliz dergisi, Erbakan için “devletle kavga etse de ona tam bağlıydı” değerlendirmesini de yaptığı analizde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2001 yılında Erbakan’dan ayrılarak serbest piyasası ve AB’yi kucakladıklarını belirtti. Dergi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Türk ile Mısır ordularını karşılaştırırken “Gerçekten milliyetçi bir özellikleri var” sözlerini aktardı.

-“REKOR DÜZEYDE GENERAL YARGILANIYOR”

Davutoğlu’nun Mısır’da demokrasiye barışçıl dönüşüm için ordusunun tam olarak kalması gereğine işaret ettiğini kaydeden dergi “AK Parti’yi eleştirenler aynı şeyin, muvazzaf generallerinin yüzde 10’u gibi rekor bir kısmı, Ergenekon olarak adlandırılan soruşturma kapsamında hükümeti devirmek için komplo kurmakla suçlanan Türkiye için geçerli olduğunu söyleyebilir” diye yazdı. Dergi şöyle devam etti:
“Hiç kuşku yok ki onların arasında darbe planlayıcıları da var ancak yargılananların arasında, suçları AK Parti’ye karşı çıkmak olan masum insanların da olduğu yönünde yaygın bir kaygı bulunuyor.”

-"İSLAM VE DEMOKRASİ BAZEN GARİP DA OLSA SÜRDÜRÜLEBİLİR KARIŞIM"-

The Economist, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerçeğin ortaya çıkmasına katkı amacıyla yargılamaların TRT'den canlı yayımlanması çağrısını yaptığına da dikkat çektiği analizde şunları da yazdı:
“Türkiye, modelini Arap dünyasına sergilerken de Sayın Erdoğan, bu modelinin çekiçiliğinin kısmen AB’yi kucaklamasından kaynaklandığını unutmamalıdır. Oysa bu hafta, zorla Türk azınlığı asimile etmekle suçladığı Almanya başta olmak üzere, AB’ye yine sert eleştiriler yönelterek AK Parti’nin artık AB’ye katılmakla ilgilenmediği spekülasyonu güçlendirdi. Gerçekten Sayın Erdoğan, AB’nin ‘Hristiyan Klubü’ olduğu söylemi ile endişe verici bir biçimde 14 yıl öncesinin Sayın Erbakanı’nı anımsatıyor. Bir seçim yaklaşırken Sayın Erdoğan, belki sadece seçmelerini kazanarak milliyetçi muhalefeti parlamentonun dışında tutmaya çabalıyor. Ne olursa olsun, Türkiye’nin deneyimi, İslam ve demokrasi, (Sayın Erbakan örneğinde olduğu gibi) bazan garip olsa da, sürdürülebilir bir karışım olmaya devam ettiğini gösteriyor.

 
Otodrag davası: 'Kusurlu organizatörler'
 
'Çalıştıracak işçi bulamıyoruz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Serbest bırakın'
Uluslararası Basın Enstitüsü Türkiye’de 11 gazetecinin gözaltına alınmasının ...
Gürcistan'ın 'ucube'leri
Gürcistan’ın Batum kenti’nde ‘Sevgi’ ismi verilen metal heykeller ‘Sizi ...
Libya'dan 22 bin tahliye
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Libya’dan tahliye ...
 
Bu mucizeye yürünür
İtalya’nın Torino kentinde yaşayan 49 yaşındaki Anna Maria Rastello, kızının ...
İllüzyon yaparken karısını kesti
Karsını seyircilerin önünde üç parçaya böldü… “Numara mı, gerçek mi?’ ...
Eva Mendes'in çıplak fotoğrafları çalındı
Hollywood'un latin güzeli Eva Mendes'e 'hacker' darbesi. Ünlü oyuncunun ...
 
Erdoğan dünya medyasında
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’ya yaptığı ziyaret, bugünkü Alman ...
Oscar'a 'Kral' damgası
83. Oscar Ödül töreni Los Angeles'ta düzenlenen muhteşem törenle sahiplerini buldu.
İtalya'da renk cümbüşü
İTALYA'nın Venedik kenti, bir kez daha milyonlarca kişiyi tarih sayfalarından ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva