KFMİB Başkanı Edip Sevinç, yaptığı açıklamada, bağışıklık sisteminin güçlü olmasının Covid-19 ile mücadelede çok önemli bir kazanım sağladığını hatırlattı. Sevinç, “Hal böyle olunca içinde bulunduğumuz pandemi döneminde insanlar bağışıklık sistemini güçlendirici gıda, vitamin gibi maddelerin tüketimini artırmakta ve bu şekilde virüsten korunmaya çalışmaktadırlar” dedi.
Fındığın çok önemli bir gıda maddesi olduğunu vurgulayan Sevinç, “Ancak, son zamanlarda bu konuda uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar ve basın kuruluşlarınca yapılan haberlerde, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için tavsiye edilen gıdalardan bahsedilirken, kuruyemişlerden sadece ithal ürünler olan badem ve cevize yer verilmektedir. İçerdiği vitaminler ve bağışıklık artırıcı özellikler açısından bu ürünlerden hiçbir eksiği olmayan, hatta fazlası bulunan yerli ve milli ürünümüz fındık, maalesef popüler tıp camiası tarafından görmezden gelinmektedir” diye konuştu.
Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
Koç 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||