Türkiye'deki tek boa yılan türü Antalya'da görüntüledi
Türkiye'deki tek boa yılan türü Antalya'da görüntüledi
'Bilim kurgu filmleri burada gerçek olacak'
'Bilim kurgu filmleri burada gerçek olacak'
Salda Gölü'nde farkındalık için pedal çevirdiler
Salda Gölü'nde farkındalık için pedal çevirdiler
Kamu işçilerine Haziran ve Aralık ayında ödeme var
Kamu işçilerine Haziran ve Aralık ayında ödeme var
27 Mayıs 2011 Cuma - 08:53

G noktası var mı yok mu

Cevahir Otel Kongre Merkezi'nde yapılan '1. Uluslararası Kozmetik Jinekoloji Kongresi'ne estetik cerrahlar ile jinekologların G noktası (kadındaki yüksek haz bölgesi) tartışması damgasını vurdu.

G noktası var mı yok mu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Amerika'da G noktası müdahaleleri nedeniyle 'G-man' olarak adlandırılan jinekolog Dr. David Matlock'un G-shot olarak nitelendirdiği G noktası estetik operasyonları kongreye katılan kadın doğum uzmanları ile estetik cerrahlar arasında tartışmalara neden oldu.

ÖZEL DOLGULARLA BELİRGİNLEŞTİRİLİYOR

Dr. Matlock, klitorisin 3-4 santim arkasında olduğunu iddia ettiği G noktasına lokal anestezik maddelerle anestezi yaptıktan sonra bu bölgelerin özel doldurucular kullanılarak belirginleştirildiğini, ön plana çıkan bu bölgelerin kadında haz duygusunu artırdığını ifade etti. Dr. Matlock, bu işlemin yaklaşık 6 ay sonra tekrarlanması gerektiğini söyledi.

Dr. Matlock ile birlikte kongreye Amerika'dan katılan Dr. Gulahmet Zikria ve Dr. Troy Robbin Hailparn da konuşmalarında G-shot teknikleri ile kızlık zarı onarım yöntemleri hakkında bilgi verdiler. Bu konuyla ilgili Prof. Dr. Atilla Arıncı ve Prof. Dr. Teksen Çamlıbel'den görüş aldık:

'PSİKOLOJİK FAYDA SAĞLAR'

İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Arıncı:

Bence Amerika’da Dr. David Matlock ve diğer jinekologlar tarafından çok yaygın olarak uygulanan G noktası belirginleştirilmesi müdahalesi hastaya psikolojik faydadan fazla bir getiri sağlamayacak. Birçok kadın doğum otoriterlerince bile G noktasının belirli bir yeri olmadığı kabul ediliyor. Hal böyleyken sabit bir noktanın doldurularak hassaslaştırılması şeklindeki bir cerrahi müdahalenin de günümüz kanıta dayalı tıbbında yerinin olmadığı açık.

Bence G noktası denilen yer, kadın genital organı içindeki hassas herhangi bir nokta olabilir. Dr. David Matlock'un ve diğer jinekologların tarif ettiği şekliyle G noktasının vajina üst duvarının 3 santim arkasında belirli bir bölgede olduğuna dair ispat edilmiş bir çalışma yok. Ayrıca böyle bir noktanın her kadında mutlaka bulunacağına dair kati bir bilgi de elimizde mevcut değil.

G-shot denilen G noktası belirginleştirilmesi müdahalesi, benim düşünceme göre rekonstrüktif bir müdahale kapsamında düşünülmeli ve rekonstrüktif plastik cerrahlarca gerçekleştirilmeli. Biz estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanları, bu hassas noktanın tesbitinde müdahale yapılacak kişinin geçmiş seksüel tecrübelerini dinliyoruz. Ayrıca yapılacak bir vajinal muayene ile de G noktasının gerçek yerini belirliyoruz.

Noktanın yeri kesin olarak belirlendikten sonra da rekonstrüktif yani yeniden oluşturma cerrahisi prensipleri çerçevesinde, dokuda uzun süre kalarak etkili olan filleri (doldurucu maddeler) bu noktanın belirginleştirilmesi amacıyla kullanıyoruz. Son dönemlerde yapmış olduğumuz çalışmalarda bu bölgenin kök hücre veya laboratuvarlarda üretilen hücre kültürü ile daha uzun süreli veye daimi kalıcılığı üzerine de çalışmalar yapıyoruz. Bu arada karın germe, yağ aldırma, meme estetiği gibi ameliyathane şartlarında yapılması gereken estetik operasyonların jinekologlar tarafından lokal anesteziyle muayenehanelerde yapılması son derece tehlikeli. Çünkü hayati riskler içeriyor. Zaten, ülkemiz sağlık otoriteleri de hukuki olarak böyle tehlikeli durumlara izin vermiyor.

'G NOKTASININ VARLIĞINA İNANMIYORUM'

Jinemed Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Teksen Çamlıbel:

Bir kadın doğum doktoru olan Dr. Grafenberg, G noktasını kendisinin bulduğunu iddia ediyor. Kadının vajina üst duvarının 3 santim gerisinde bir sertlik noktası var. Bu bölgede elle anlaşılabilen sinir hücreleri yoğunlaşıyor. Kadının orgazmı orada oluşuyor. Böyle pul kadar bir alandan söz ediliyor. Tıbbı olarak yapılan fizyolojik ve patolojik araştırmalarda böyle bir bölge gösterilemiyor. Buraya bazı maddeler enjekte edip bırakırsak kadının hazzı artar mı diye 8-10 yıldır tartışılıyor.

ABD’li David Matlock bu bölgeye kendi bulduğu özel bir dolgu maddesini enjekte ediyor. Kadın mutlu oluyor mu? Matlock, ‘Yüzde 50’si tatmin oluyor’ diyor. Bir başka Amerikalı kadın doktor Troy Robbin Hailparn ise bunu 20 kişiye uygulamış ve sadece 2 kişi mutlu olmuş. Tıbbı olarak gösterilemediği için ve yapılan enjeksiyonun da bir faydası olduğu kontrollü bir çalışma ile ortaya konulamadığı için bugün itibari ile böyle bir noktanın varlığına inanmıyorum. Etkinin Plasebo olabileceğini düşünüyorum. Konu suistimale çok açık bir durum olduğu için özellikle kanıta dayalı tıp prensipleri felsefesinde değerlendirilmeli. G-shot müdahalelerinin bugün için faydası olduğuna dair bir kanıt yok.

 

 
Süt üreticisine prim müjdesi
 
Günay; Antalya artık kitle turizmin merkezi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bURAM bURAM bURCU 28 Mayıs 2011 Cumartesi 15:35

HELAL OLSUN DOKTORLARIMIZA AMERİKALILAR SALLIYOR, AMA BİZİMKİLER BİLİMSEL ÇALIŞMALARA DAYANARAK KONUŞUYOR, SEKSİ BİLMEDİĞİMİZİ SÖYLEYENLER,İNANIN BANA TÜRK KADINI VE ERKEĞİ KADAR SEKSİ DERİNLİĞİNE BİLEN BAŞKA BİR MİLLET YOK. ESTETİKÇİ HOCAMI KUTLUYORUM, TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYUYOR

Yorumu oyla      3      3  
kemal yıldırım 27 Mayıs 2011 Cuma 15:21

Bu konu çok hassas bir konu , kesinlikle estetik cerrahların yapması gereken bir iş, bir arkadaşım medikal uzmanı bir doktora yaptırdı ve enfeksilon kaptı....

Yorumu oyla      4      4  
27 Mayıs 2011 Cuma 10:02

Biz seksi ne bilirizde abdlilere ahkam kesiyoruz yok oyle bisey deyip cikiyor bizim doktorlar

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatbikatın iptal nedeni askeri gerekçeler
Genelkurmay İletişim Daire Başkanlığı, çeşitli iddialara konu olan tatbikatların ...
5 general ve 1 albay ifadeye çağırıldı
Eskişehir’de emekli Albay Hakan Büyük’ün evinde ele geçirildiği öne sürülen ...
Kardeşleri ölüm ayırdı
Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde TIR'a çarpan motosiklette bulunan lise ...
 
Pedal çevirip not alıyorlar
Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne bağlı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ...
Geyik ve ayı vuranlara ceza
Bolu Abant Tabiat Parkı ile Yedigöller Milli Parkı'nda avlanmanın yasak ...
Etiler'de patlama
Etiler'de Koç Köprüsü altında İETT durağında bomba patladı. Patlamada ...
 
Danıştay alkol yasağını iptal etti
Danıştay 13. Dairesi, Tütün Mamülleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve ...
Aslan Sultan Karacabey'e gönderildi
BURSA'nın İnegöl ilçesinde, yapılan ihbar üzerine hafif ticari araç içerisinde ...
'Mahkum Star!'
'Kader Mahkumları’ adlı program Türkiye’nin yeni starlarını parmaklıklar ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Can sıkıcı gelişmeler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ukrayna’ya yeşil ışık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva