Bayram tatilinin ilk günü 853 trafik kazası
Bayram tatilinin ilk günü 853 trafik kazası
Başkan Kotan esnafın bayramını kutladı
Başkan Kotan esnafın bayramını kutladı
Hande Yener’den playback tepkisi
Hande Yener’den playback tepkisi
Antalya'da bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu
Antalya'da bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu
16 Kasım 2011 Çarşamba - 10:29

Gazı vardır deyip gönderdiler

Aydın'ın Germencik İlçesi'nde Kurban Bayramı'nda, sert zemine sürüldüğünde kıvılcım çıkarıp patlayan ve 'çatapat' diye bilinen maytabı yutan 3 yaşındaki Narin Ertaş, yaşamını yitirdi. Şiddetli karın ağrısı şikayetiyle kaldırıldığı hastanelerden "Gazı vardır" diyerek gönderilen minik kız, İzmir'de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Gazı vardır deyip gönderdiler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Germencik'te Duran- Murat Ertaş çiftinin dört çocuğundan üçüncüsü olan Narin Ertaş, Yeni Mahalle'deki evlerinin önünde oynarken çatapat yuttu. Kurban Bayramı'nın ikinci günü olan 7 Kasım'da karnı ağrımaya başlayan minik Narin, ailesi tarafından ilk önce Germencik Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada "Gazı vardır" denilen Narin'i alarak evine dönen ailesi, minik kızın şikayetlerinin geçmemesi üzerine aynı gün onu bu kez Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürdü.  
Burada da aynı yanıtı alan aile çaresiz Germencik'e döndü. 12 Kasım Cumartesi günü kanlı bir şekilde kusmaya başlayan Narin'i ailesi bu kez İzmir'e Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan muayenesinde karaciğerindeki sorundan dolayı çatapat yuttuğu anlaşılan Narin, durumunun kritik olması nedeniyle Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Derhal yoğun bakım ünitesine alınan minik kız, karaciğerinin iflas etmesi nedeniyle hayat mücadelesini kaybederek, dün saat 16.00'da yaşamını yitirdi.
Minik Narin'in cenazesi bugün öğlende Yeni Cami'de kılınan cenaze namazından sonra Germencik Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Baba 38 yaşındaki Murat Ertaş, hem çatapat gibi tehlikeli patlayıcıların kolaylıkla satılmasına hem de hastanelerdeki ilgisizlige tepki gösterdi. Çocukların kolayca erişebildikleri yerlerde bu tarz maddelerin satılmamasını isteyen Ertaş, "Benim çocuğum gitti. Başkalarının canı yanmasın" dedi. Gittiği hastanelerde de kendileriyle ilgilenilmediğini savunan Ertaş, "Çocuğu gören 'Gazı vardır' diyerek geri gönderdi. Daha önce kızımın cebinde çatapat bulmuştum. Yuttuğunu bilmiyordum ama yaladığını biliyorum. Çocuğun ölümüne neden oldular. Behçet Uz Hastanesi'ne geldiğimizde 'Karaciğeri patlamış. Burada yapacak fazla birşey yok' dediler ve üniversite hastanesine sevk ettiler. Burada kan testinde sodyum nitrat buldular" dedi.
Acılı anne 35 yaşındaki Duran Ertaş ise "Çocuğumun ölümüne neden oldular. Sürekli 'Karnım ağrıyor' diyordu. Hiçbirimize birşey yuttuğunu söylemedi. Bu nedenle biz de hastanelerde birşey diyemedik. Mahalle bakkalını da çocuklara bunları satmaması için uyardım. Gözleri yanar diye korkuyordum" dedi.
Germencik Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gökhan Aysolmaz da "Bu hastane birinci basamak hastanedir. Buraya gelen hastaların hayati riskine göre sevkini yaparız. Beklettiğimiz her dakika hastayı ölüme yaklaştırır. Bu olayda hastanın sadece karın ağrısı şikayetiyle gelmiş olması ve herhangi birşey yuttuğu söylenmediği için normal kontrolleri yapılmış ve evine gönderilmiştir. Kaldı ki çatapatın fimlerde görülmesi de mümkün değildir. Söylenmediği takdirde anlamamız mümkün değildir" dedi.

Genellikle kahverengi olan çatapatlar minik çocuklar tarafından çikolata sanılarak yeniyor. İçinde zehirli maddeler olduğundan doğrudan karaciğeri etkiliyor.

 

ÇATAPATTAN ÖLÜME BAKANLIK SORUŞTURMASI

Sağlık Bakanlığı, Aydın’ın Germencik İlçesi’nde çatapat yuttuğu için karaciğeri iflas eden ve götürüldüğü hastanelerde 'gazı vardır' denilerek evine gönderilen 3 yaşındaki Narin Ertaş’ın ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

Yuttuğu çatapat nedeniyle karaciğeri iflas eden Narin Ertaş'ın ölümü ile ilgili haberlerin medyada yer alması üzerine Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kurban Bayramı’nın ikinci günü bakkaldan aldığı çatapatı yutan ve karın ağrısı şikayetiyle ilk olarak Germencik Devlet Hastanesi’ne, oradan da Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne götürülen ancak 'Gazı vardır' denilenerek evine gönderildiği iddia edilen 3 yaşındaki Narin Ertaş’ın ölümünün araştırılmasını istedi. Açıklamada şöyle denildi:

"Aydın-Germencik İlçe Devlet Hastanesi'nde ve Kadın Doğum Hastanesi'nde yaşanan ve medyada 'Gazı vardır deyip gönderdiler' başlığı ve iddialarıyla yer alan habere ilişkin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatılmıştır. Konunun bütün ayrıntıları bakanlığımızca titizlikle takip edilmektedir. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır."

VALİ DE AÇIKLAMA YAPACAK

Olayla ilgili olarak Aydın İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı’yla görüşmek isteyen basın mensupları özel güvenlik görevlisi tarafından içeri alınmazken, Tırpancı’ya telefonla da ulaşılamadı. Aydın Valisi Kerem Al’ın daha sonra bir açıklama yapacağı bildirildi.

SATIŞI TARTIŞMA YARATTI

Minik Narin’in ölümünden sonda çatapat ve benzeri maddelerin satışı konusu da ayrı bir tartışma başlattı. Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hulusi Akşit, bu tarz maddelerin satılmasına herhangi bir düzenleme getirilmediğini söyledi. Akşit, "Maytap ve benzeri maddelerin bakkallarda satılması ve satın alınıp kullanılması ile ilgili olarak hiçbir düzenleme mevcut değildir. Kimseye satmayın diyemeyiz" dedi.
 

 
Burdur , Sagalassos ile Avrupa'ya açılıyor
 
40 kiloluk balkabağı yetiştirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Burdur , Sagalassos ile Avrupa'ya açılıyor
Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Ağlasun İlçesi yakınlarındaki Sagalassos ...
TRT’de ahlaksız teklif iddiası
Sabah Ankara yazarlarından Ersin Ramoğlu, bugün köşesinde önce TRT Genel ...
Afyonkarahisar'da kaza
Afyonkarahisar'da akşam saatlerinde yolcu otobüsü, kamyon, minibüs ve ...
 
A milli takım yurda döndü
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off turu rövanş maçında deplasmanda ...
7 günlük bebeği, çöp poşeti içerisinde sokağa bıraktılar
Adapazarın'nda kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından çöp poşeti içinde ...
Misafirlikten geldi evinde fenalaşıp öldü
Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde, eşiyle birlikte gittiği misafirlikten evine ...
 
Liseli Merve'nin başına apartmanın 5.katından kopan beton parçası düştü
Tokat'ta okul çıkışı evine giden lise öğrencisi 16 yaşındaki Merve Erbek'in ...
Kanal D'de satış listesinde
Aydın Doğan sahibi olduğu Kanal D için hangi ünlü yabancı işadamı ile pazarlıkta?
Üniversiteli kız, 3.kat balkonundan atlayıp intihar etti
Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde, Süleyman Demirel Üniversitesi'ne (SDÜ) ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’da beş kriz
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe Cumhuriyeti 
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva