Gazeteci Sedef Kabaş gözaltına alındı
Gazeteci Sedef Kabaş gözaltına alındı
Usta oyuncu Ali Tutal'dan korkutan haber
Usta oyuncu Ali Tutal'dan korkutan haber
Özel eğitim desteği tutarları belli oldu
Özel eğitim desteği tutarları belli oldu
Antalya'da gönüllülerden su basan evlere yardım
Antalya'da gönüllülerden su basan evlere yardım
12 Aralık 2025 Cuma - 16:24

Gülben Ergen’in hakaret davasında karar

ŞARKICI Gülben Ergen’in, Sıla bebek cinayetine ilişkin sosyal medyada bir paylaşımı alıntılaması nedeniyle yargılandığı davanın duruşması görüldü. Mahkeme Ergen’in beraatine karar verdi.

Gülben Ergen’in hakaret davasında karar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 

Şarkıcı Gülben Ergen’in Sıla bebek cinayetine ilişkin, hakaret içerikli sosyal medya paylaşımını alıntılaması nedeniyle 'Hakaret' suçundan yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. İstanbul Adalet Sarayı 45. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen talimat duruşmasına, sanık Gülben Ergen ve avukatı katıldı.

'SILA BEBEĞİN TOPRAĞA VERİLMESİNİN ÜZÜNTÜSÜYLE YAPTIM'

Şarkıcı Gülben Ergen, "Bana iddianamede okumuş olduğunuz kelimeleri kullanmayacağım. Ancak söz konusu tweeti suç işleme kastım olmadan alıntıladım. Ben Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte toplamda 59 adet anaokulu projesinde bulundum. Ayrıca 'Çocuklar Gülsün Diye' Derneği’nin kurucusu ve başkanıyım. Ben hem Sıla Bebek davasında hem Rojin Kabaiş, Narin Güran, Ahmet Minguzzi davalarında aileleriyle de görüşüp elimden geleni yaptım. Ben sanatçı kimliğimin yanında özellikle çocuklara karşı işlenen suçlarda aktivistlik de yaparım. Ben Ümit Ali Yeniçeri isimli kişiyi tanımam. Sıla bebeğin iki buçuk yaşında toprağa verilmesinden duyduğum üzüntüyle, hakaret kastı olmadan tweeti alıntıladım. Üzerime atılı suçları kabul etmiyorum. Böyle bir davadan hem sizi hem adliyeyi meşgul ettiğim için ayrıca üzgünüm. Ben yaşadığım sürece çocuklara karşı işlenen suçlarla mücadelemi sürdüreceğim. Sıla Bebek, Rojin, Ahmet Minguzzi gibi diğer çocuklarda olduğu gibi bu dosyada da hassasiyetim sebebiyle tweetler attım. Ancak ben kimsenin şahsına hakaret etmedim. Hakaret unsuru barındıran tweeti alıntılayarak kendi yorumumu yazdım. Bu süreçten çıkaracağım dersler var. Bunlardan biri de hakaret içeren bir tweeti dahi alıntılamamam gerektiğidir. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

ERGEN'İN BERAATİNE KARAR VERİLDİ

Mahkeme, sanık Gülben Ergen’in yapmış olduğu paylaşımın rencide edici nitelikte olmadığı ve atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verildi.

'ÇOCUKLAR İÇİN HER ZAMAN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİM'

Duruşma sonrası mahkeme önünde açıklama yapan Gülben Ergen, "Çocuklar için her zaman mücadele etmeye devam edeceğim, mücadelem hiç bir zaman bitmeyecek. Teşekkür ederim" dedi.

Ayşe GÜREL/İSTANBUL (DHA)

 
Bir tanesini çiğ yedi, bir günde ciğeri iflas etti
 
3 aylık evli çift, 3 gün arayla öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir tanesini çiğ yedi, bir günde ciğeri iflas etti
Balıkesir'de ‘köygöçüren’i çiğ olarak yiyen Batuhan Badak zehirlendi ve ...
Kıbrıs gazisi son yolculuğuna uğurlandı
ORDU'nun Akkuş ilçesinde yaşamını yitiren Kıbrıs gazisi Mehmet Yeşer (71), ...
Ölümden dönen Murat Cemcir'den ilk sözler
İki hafta önce evinde geçirdiği iç kanama nedeniyle hastaneye kaldırılan ...
 
Meteoroloji'den hava durumu uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerine göre Marmara'nın ...
Eşi ile bacanağını öldüren şüpheli, otelde yakalandı
ADIYAMAN'ın Besni ilçesinde eşi Selvi Sarı (47) ile bacanağı Muharrem ...
'Bıçak parası' soruşturmasında profesöre tutuklama
TRABZON’da hasta yakınlarından 'bıçak parası' aldığı iddiasıyla gözaltına ...
 
Ata Demirer'den Özge Borak açıklaması
Komedyen ve oyuncu Ata Demirer, 'Eyyvah Eyvah' film serisinin bitme nedeninin ...
Yerli füze Tayfun, son atışında da hedefi tam isabetle vurdu
ROKET Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ROKETSAN) tarafından geliştirilen yerli ...
Mehmet Akif Ersoy'dan açıklama var
Mehmet Akif Ersoy'un avukatları aracılığıyla bir açıklama gönderdi. Suçlamaları ...
 
Dursun Gündoğdu
Kriz kapıyı çaldı
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Ben gazeteci değilim, vicdanımla yazan biriyim
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Emeklilerin boynu bükük
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
İspanya 39 ölümlü bu kazayı konuşuyor
İsa Altun
İsa Altun
Bağımlılık bir sonuçtur
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
2025'e veda, yeni yıla merhaba
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Sevgili Koç, Ocak 2026'nın ilk yarısında ev, aile ve gayrimenkul konularında uzun süredir sizi meşgul eden belirsizlikler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva