Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
28 Şubat davası sanıkları affedildi
28 Şubat davası sanıkları affedildi
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
10 Nisan 2015 Cuma - 11:41

Halterde görme engelli işsiz şampiyon

ANTALYA'da görme engelli 38 yaşındaki Cenk Yanık, 3 yıl önce başladığı halterde engelliler dalında (B2) Türkiye, Avrupa şampiyonluğu ile dünya ikinciliği ve üçüncülüğü kazandı.

Halterde görme engelli işsiz şampiyon
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sağ gözünün görmemesi, sol gözünde ise yüzde 60 görme kaybı nedeniyle iş bulamadığını, sporla hayata tutunduğunu anlatan Cenk Yanık, bir okulun sığınağında antrenman yaparak altın madalya kazanma hedefiyle Dünya Oyunları'na hazırlanıyor. 

İstanbul'da doğan Cenk Yanık, 9 yaşında babasının çalıştığı fabrikada 3'üncü kattan düştü. Fabrikanın zemin katındaki bir çalışanın sırtına düşerek hayatta kalan Cenk Yanık, başına aldığı darbe nedeniyle sağ gözünde körlük, sol gözünde de görme kaybı oluştu. Çocukluğunda yaşadığı görme engeli nedeniyle zorluk çeken Cenk Yanık, ortaokulda eğitim hayatını sonlandırdı. Görme engelli bir çocuk olarak sporla hayata tutunan Cenk Yanık, kung fu ve futbola başladı. Kung fu da üç yıl üst üste Küçükler Türkiye Şampiyonu olmayı başaran Cenk Yanık, futbolda da Zeytinburnuspor'un altyapısında oynadı. Cenk Yanık, yaşadığı kaza nedeniyle ilerleyen yıllarda sol gözündeki görme kaybının da artması sonucu sporu bırakmak zorunda kaldı.

TESADÜFEN KEŞFEDİLDİ, ŞAMPİYON OLDU
Ailesiyle Antalya'ya yerleşen Cenk Yanık, yeni bir sayfa açtığı hayatında, görme engelli birey olarak gençlik yıllarını da sıkıntılarla geçirdi. Antalya'da gazete dağıtıcılığı yapan ve farklı işlerde çalışan Cenk Yanık, engeli nedeniyle iş hayatında başarıyı yakalayamadı.

Cenk Yanık, üç yıl önce iş aradığı bir dönemde hobi olarak spor salonunda antrenman yaparken, halter antrenörü Ekrem Celil tarafından keşfedildi. Antrenörünün yönlendirmesiyle haltere başlayan Cenk Yanık, 1 yılda milli takıma seçildi. Görme engeli ve işsizlik nedeniyle zor günler geçiren Cenk, halter sporuyla yeniden hayata tutunarak Türkiye, Avrupa şampiyonluğu ile dünya ikinciliği ve üçüncülüğünü kazandı.

OKUL SIĞINAĞINDA ANTRENMAN
Sağ gözü görmeyen, sol gözünde de yüzde 60 görme kaybı olan Cenk Yanık, 8-18 Mayıs'ta Güney Kore'de yapılacak Dünya Oyunları'nda görme engelliler halter branşında Türkiye'yi temsil edecek. Görme Engelliler B2 (az gören) kategorisinde mücadele eden Cenk Yanık, çalışmalarını bir okulun sığınağında yapıyor. Antrenörü Ekrem Celil'in kentteki engelli sporcuların halter çalışabileceği salon bulunmaması nedeniyle okulun zemin katındaki sığınakta kısıtlı imkanlarla oluşturduğu alanda günde dört saat antrenman yapan Cenk Yanık, “Hedefim dünya oyunlarında altın madalya kazanmak" dedi.

HEDEFİ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU
Yanık, dünya genelindeki engelli sporcuların farklı spor branşında mücadele edeceği Dünya Oyunları'nda görme engelliler halterde şampiyonluk kazanmayı çok istediğini vurguladı. Evli ve iki çocuk babası olduğunu anlatan Cenk Yanık, spor hayatındaki başarısına rağmen en büyük sıkıntısının işsizlik olduğunu söyledi. Görme engelli birey olarak spor hayatında kazandığı başarılarla gurur duyduğunu anlatan Cenk Yanık, iş hayatında da başarılı olmak istediğini dile getirdi. 

EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK
Üç ayda bir aldığı 840 lira engelli maaşı ve bir otelde çalışan eşinin geliriyle evini geçindirdiğini anlatan Cenk Yanık, 15 yıldır evli olduğu Perihan'ın hayattaki en büyük destekçisi olduğunu söyledi. İş ve spor hayatını birarada yürütmek istediğini dile getiren Cenk Yanık, şöyle konuştu:

“Engelli birey olarak iş hayatında hep sıkıntı yaşadım. Engelli sporcu olarak da 35 yaşından sonra başarıyı yakaladım. Görme engelli olmamdan dolayı iş bulma konusunda çok sorun yaşadım, hala da yaşıyorum. Çalışmak, iş bulmak istiyorum. Üç ayda bir aldığım engelli maaşım var ve çalışan eşimin maşına bakıyorum. 13 ve 8 yaşında iki kızım var eğitim gören. İş bulma konusunda yardım bekliyorum. Kimseden maddi yardım istemiyorum. Benim işe ihtiyacım var. Antrenmanlarımı antrenörümle okulun sığınağındaki salonda yapıyoruz. Zorlu şartlarda mümkün olduğunda başarılı olmaya çalışıyoruz."
Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) - 

ANTALYA'DA GORME ENGELLI CENK YANIK, 3 YIL ONCE BASLADIGI HALTERDE TURKIYE, AVRUPA SAMPIYONLUGU ILE DUNYA IKINCILIGI VE UCUNCULUGU KAZANDI.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA GORME ENGELLI CENK YANIK, 3 YIL ONCE BASLADIGI HALTERDE TURKIYE, AVRUPA SAMPIYONLUGU ILE DUNYA IKINCILIGI VE UCUNCULUGU KAZANDI.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

 
Tonbul: Polis Haftası'nın finalini yaptık
 
Eğlence Borsa'sı açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tonbul: Polis Haftası'nın finalini yaptık
POLİS Teşkilatı'nın 170'nci yılı törenlerle kutlandı. Antalya'da hafta ...
Antalya Engelliler'de tehlike çanları
AMPUTE Futbol Süper Ligi'nde 6 puanla düşme potasında yer alan Antalya ...
Alkol yasağının çarşaflı eylemcisi Anadolu Partisi'nden aday
ANTALYA'da yılbaşı gecesi saat 22.00'den sonra alkollü içecek sattığı ...
 
Tarihteki düşüş Martta da sürdü
ANTALYA'nın Demre İlçesi'ndeki Noel Baba Müzesi ve Myra Antik Kenti'nin ...
Öğrenciler üst geçit ve çevre düzeni istiyor
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Sosyal Bilimler Yüksekokulu öğrencileri yaşanan ...
Alacak- verecek kavgası kanlı bitti
ANTALYA'da iki esnaf arasında alacak- verecek anlaşmazlığı yüzünden çıkan ...
 
Kirasını uyuşturucuyla ödeyene 8 yıl 4 ay hapis
ANTALYA'da ev sahibine kirasını bir miktar uyuşturucu vererek ödemeye ...
Ölüm nedeni oteldeki tabak kavgası
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ndeki bir otelde çıkan kavgada, otel çalışanlarından ...
Vali Türker Akseki'de okul açtı
ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde hayırseverlerin desteğiyle yaptırılan Ali- ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva