'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
10 Aralık 2019 Salı - 11:12

Havalanan siyasilere tavsiyeler...

Dursun GÜNDOĞDU yazdı

Havalanan siyasilere tavsiyeler...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Biz gazeteciler için koltuğa oturan bir siyasinin başarıyı yakalayıp yakalayamayacağının ilk ölçütü; 100 günde yaptıkları veya yapamadıklarıdır.

Bu sürenin mucidi de rahmetli Demirel’dir…

Siyasette ilk o dillendirmiştir 100 günü…

Yerel seçimler üzerinden kaç 100 gün geçti…

Neredeyse 3 tane 100 gün…

Seçimlerde verilen sözler yerine getiriliyor mu, getirilmiyor mu biz gazeteciler olarak artık etrafımıza bakmanın zamanı geldi de geçiyor...

İyi Parti Antalya İl Başkanı Yavuz Temizer’in geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı vardı. Bazı gazeteci arkadaşlar sigara molasında kendi aralarında konuşurken bu konu geçti… Biri gazeteci belediye başkanlarından birinin ismini vererek, “Eee, koltuğa oturdu, aradan 9 ay geçti. Kendi adıma konuşuyorum, verdiğim opsiyon bitti, artık kusura bakmasın” dedi.

Üç aşağı beş yukarı diğerleri de onu destekledi…

Tembelliklerinden olacak, gazetecilerin görevleri yeni aklına geldi…

Bu iş böyledir.

Gazetecilerin de siyasilere tanıdığı bir süre vardır.

Bu kimine göre 100 gün, kimine göre 9 ay veya bir yıldır…

O siyasiyle yandaşsan görev sonuna kadar da yazmayabilirsin…

Gazeteciler genelde, çok çok vahim bir hata yapmazsa, siyasetçinin koltuğa oturduğu o cicim aylarında yazmazlar, taşların yerine oturması, hataların düzeltilmesi için avans verirler.

O nedenle, bazı siyasiler bugüne kadar yazıp çizmediğimize bakarak bundan bir anlam çıkarıp bu avansın ilelebet süreceğini sanmasınlar.  

Şairin dediği gibi, biz gazeteciler yumuşak başlı isek uysal koyun da değilizdir.

Siyasetçi, koltuğun sağladığı o güçle zaman zaman havalanır, ayakları yerden kesilir…

Bunu biliriz…

O havalanmasa bile etrafını çeviren müritleri onu üfleyerek, püfleyerek havalandırır.

Onu da anlarız…

Havalanan siyasetçi, partilileri, eski dostlarını, arkadaşlarını küçük görmeye başlar… Havalandıkça, yükseğe çıktıkça millet de küçük görünür gözüne…

Veya tümden siyasi kör olurlar, hiç kimseyi görmezler.

İşte, biz tam da o kibirli dönemlerinde, yaptığımız haberlerle siyasetçinin şişkin egosuna ufak ufak iğneyi batırır, yer çekimi gerçeğini yeniden hatırlatırız kendisine...

İğne yetmezse, çuvaldızımız da vardır heybemizde...

Sonra bir de bakarız ki seçim vakti gelip çatmış…

Zaman su gibi geçiyor çünkü…

3 ay sonra 1 yıl dolacak…

Millet adına gazeteciler artık sormaya başlayacak, ne yaptın, ne ettin diye…

Bu işin şakası yok…

Misal; Konyaaltı hayvan barınağından 21 köpek ölüsü çıkan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e de soracağız…

“Ey arkadaş” diyeceğiz, sen seçim öncesi “Hayvan barınağını revize edeceğiz, şeffaf ve halk tarafından denetlenebilir hale getireceğiz” demedin mi diyeceğiz.

Bu sözlerin üzerine hiçbir şey yapmayıp kulağının üzerine 9 ay yattın mı diye soracağız…

Bu da yetmez, daha halkın barınağı ilk denetlemesinde nasıl da çuvalladın diye üsteleyeceğiz…

Hayvan severlerin şikayetlerini neden duymazdan geldin, barınağın o hallerini neden görmezden geldin de onları belediyenin önünde eylem yaptırdın, barınağı basacak süreci neden engelleyemedin diye halk adına iki kelam edeceğiz elbette…

Ben kendi adıma, havalanıp gözden kaybolan bazı siyasilerin piste sağ salim iniş yapmasını bekliyorum.

Yakıtı tüketmeden yumuşak bir iniş yapmaları tavsiyemdir.

Aksi halde, piste çakılır kalırlar…

 
Konyaaltı Belediyesi'nin ölüm kampından dehşet görüntüleri
 
Antalya'da bu hafta hava nasıl olacak?
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SAHİL ANTALYA YAŞAM PROJESİ 11 Aralık 2019 Çarşamba 11:07

Evet sayın yazarlarım gazetecilerim. Ne oldu bu konyaaltı sahilinde, herşey ortada yapılan yatırımın maliyeti, bu maliyeti kimin yaptıgı, yıllık kira geliri ortada ve işletenin yıllık direk kazancıda yaklaşık olarak 40 milyon civarındaymış. Neden hala kamu zararı olarak buraya karşı bir işlem yapılmıyor? Neden halkın parasıyla yapılan alan cok dusuk kıra ıle baskaları tarafından ısletılıyor. Dırek beledıye burayı ısletse ve kendı kasasına para koysa daha ıyı olmazmı? acıl sorularımızı cevaplayınız sayın baskan ve sız degerlı basın mensuplarıda bunu sorgulayınız? Gazetecılıgın tanımını lutfen bır okuyunuz... Gazetecı kımdır nasıl davranır ?

Yorumu oyla      3      3  
Belediye Başkanı 11 Aralık 2019 Çarşamba 11:05

Sayın Böcek Antayalı Yerel basına ozel bır etkınlık duzenlemelı ve yapılanları anlatmalıdır. Ne yaptı ne ettı bugune kadar?

Yorumu oyla      3      3  
ISIKLAR STAD ALANI SORUNU 10 Aralık 2019 Salı 20:22

Isıklarda Bulunan eskı stad alanı Acıldımı? Neden güvenlik görevlisi yok. Heryerde ipsiz sapsız insanlar geziyor. Her akşam kavga çıkıyor. Işıklandırma yetersiz. Park içinde Çocuklu ailelere yönelik Bir tane bile Salıncak vs yok. Oturma Bankları yok. Alanın Güney Doğu tarafına acil Oyun Alanı Oturma alanları yapın. Siz değerli gazetecileri bu alana bekliyoruz eksikleri yazmanız için. Otopark sorunu var. Stad altındakı kapalı otopark acık degıl...

Yorumu oyla      3      3  
Mehmet Çelik 10 Aralık 2019 Salı 12:29

En büyük ego Döşemealtı belediye başkanında ! Bir meclis toplantısında bulunmanız yeterli. Hayvanlar için bir mama ve su kabına 6 senedir karar veremedi...Konyaaltı dan daha çok hayvan Döşemealtında var,ama HAYVANSEVER diye geçinenler yalnız konyaaltini görüyor. Onlarda ego ve rant peşinde malesef.!!

Yorumu oyla      3      3  
Akdeniz 9 Aralık 2019 Pazartesi 12:31

Nihayet belediyeleri ele alan biri çıktı. Bu döneme kadar bu kadar halktan uzak,insanları yok sayan bir yönetim olmadı. 'EGO'nun vücut bulmuş hali'yle nerede gezerler ne yaparlar bilinmez.Gittikleri yere EGO'ları kendilerinden önce gidiyor her yere.Oturdukları koltuğun bizim olduğunu ya unutmuşlar ya da bilmiyorlar çünkü biz seçtiğimiz için o makamdalar, emanet yani!! Her zaman ki gibi önemli bir konuya değinmişsiniz,kaleminize sağlık sayın Gündoğdu teşekkürler.

Yorumu oyla      3      3  
Antalya lı 9 Aralık 2019 Pazartesi 11:25

Yerel yönetim den bi haber olan bir kişiyi getirip şehrin en önemli ilçe sinin başına oturtursanız bu olur daha bunlar iyi günler Konyaltı için Semih bey genel siyaset yapacağı na biraz belediye yle ilgilense iyi olur yoksa Aykut Erdoğdu da kurtaramaz onu birdahaki dönem için

Yorumu oyla      3      3  
Ataturk ve Isıklar Cad 9 Aralık 2019 Pazartesi 10:23

Kaldırım ustlerı ısgal edılmıs durumda. GAzetecıler Habercıler sessız neden mı? Cunku ajanslardan haber gelıyor saolsun gazetecıler de masa başından o haberlerı gırıyor bıttı ıslerı gazetecılık yapıyorlar!!! Hanı neredesınız? Yandas veya muhalıf gazetecı olmanıza gerek yok. Sokaga cıkın ve yanlıslıklar bır bır tespıt edıp HAngı beledıyenın alanı olursa olsun bas bas bagırın ya arkadas bu kaldırımlar neden ısgal edılmıs Vatandas nereden yuruyecek nasıl gececek? Isgalıye bedelı odeyen kaldırıma Baraka yapmıs oturma alanları yapmıs bu ne mantık? her dıleyen her yere onları emsal gostersın o zaman tezgah acsın? acıl o caddedekı kaldırım uzerlerındekı oturma alanları kaldırılmalıdır veya sınırlandırılmalıdır. Duzensızler tek tıp olmalıdır bırı kırmızı bırı sıyah rengarenk goruntu kırlılıgı var. sız gazetecıler hıcmı sokaklarda yurumuyorsunuz? eskıden olsa ozel haber deyıp sagın solun fotosunu cekıp haber yapardınız sımdıler hıccc? acıl sızlerde kendınıze cekı duzen verıp Sehrı guzellestırmek ıcın Beledıyelerı calıstırınız. Sozum Tum yerel basına...

Yorumu oyla      3      3  
Ağaç dikimi 9 Aralık 2019 Pazartesi 10:19

Sayın Tüm Belediye başkanlarına açık çağrı. Lütfen cadde sokaklar Parklara bilmediğimiz ecnebi ağaçları dikmek yerine Antalyanın simgesi olan Turunçgiller ekiniz, portakal mandalina limon greyfurt turunc vs ekınız sokaklar mıs gıbı koksun.

Yorumu oyla      3      3  
Böcek ? 9 Aralık 2019 Pazartesi 10:18

Sayın Böcek Geldiği günden beridir geziyor o oda senin bu oda benim, o kahvaltı senin bu kahvaltı benım. Yerinde oturupta Arkadaşlar biz bu Halka Örnek 100 tane söz verdik, kaç tanesini yaptık, kaç tanesine başladık. Veya ilk etapta kısa ölçekte millatin agzını kapatmak için bile olsa neler yaptık deyip ortaya çıkıp açıklama yapmalıdır. İlk seçildiği Zaman ATSO iş adamlarına ziyarette bulundu, o zaman sorunları dinlendi yapılcaklar anlatıldı uzerınden kaç ay gectı orta da somut bır adım yok!!! Işıklar Ataturk blv bısıklet yolları kaldırıldı ama yerıne kaleıcınden yenı yol yapacam demıstı ılk once o yolu yaparsın sonra eskısını kaldırırsın. CAdde uzerındekı esnaflar suan rahatladı rahatca yol kenarlarına arac park edebılıyor ama bısıkletlıler gecen gun Eylem yaptı!!! Eskı Stad Isıklar alanı yarım yamalak acıldı ama yer altındakı otopark hala kapalı acsana arkadas vatandas rahat etsın hala genclık mahallesı fevzı cakmak caddesı Park yapılmaz levhalarının altı arac dolu!!! Kaldırımlar arac dolu... Park ıcınde AYDINLATMA yetersız Ozellıkle Parkın Meltem APT PARK APT ELTUT APT tarafındakı kose zıfırı karanlık. cocuklar ıcın acıl bu kose oyun parkı gerekıyor.

Yorumu oyla      3      3  
taş 9 Aralık 2019 Pazartesi 10:15

Tabi ki hayvanlarda ölmesin,gerekli tedbirler alınsın onlarda birer canlı gibi yaşasınlar,belediyeler görevlerini yapsınlar, iyi güzelde her şey belediyelerden mi beklenecek,asıl sorumlu olanlar insanlar,yaz tatiline gelenler kedi köpek getiriyorlar, onları bir sezon seviyorlar sonrada giderken sokaklara bırakıyorlar.Bazı yerlerde sokak köpeklerinden geçilmiyor,her an birilerine saldıracaklar gibi.Bunların derhal toplanarak kısırlaştırılması lazım.Sonra belediyelerin bir sürü sorunları var,borç gırtlaklarından aşıyor,işçisine aylarca maaş veremeyenler,parklar,piknik alanları pislik içerisinde,tuvaletler kırılmış dökülmüş,birazda bunlara eğilin,önce insanca yaşam,insanın sorununu halledemeyenler hayvanın sorunlarını nasıl halletsinler...!!!

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konyaaltı Belediyesi'nin ölüm kampından dehşet görüntüleri
Antalyalı hayvan severler pazar günü öğleden sonra baskın yaptıkları Konyaaltı ...
Konyaaltı Belediye Barınağı'ndan dehşet videosu
ANTALYA Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mutlu Karacaoğlu'nun ...
Semih Esen'e; 'Mutlu'yu görevden al'
ANTALYA Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mutlu Karacaoğlu'nun ...
 
Ümit Uysal; ‘Başköşede yerimiz alırız’
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Milli kültürümüzü detaylarıyla ...
3 otomobil kundaklandı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde farklı mahallelerdeki 3 otomobil, kimliği ...
Seracıya virüs tehlikesi anlatıldı
ANTALYA'nın Demre ilçesinde seracılara yönelik virüse karşı alınacak tedbirlerin ...
 
Felç oldu hayattan hiç kopmadı
ANTALYA'nın Finike ilçesinde omurilik felci olduktan sonra resim yaparak ...
Gıda yüklü TIR alev alev yandı
MUĞLA'da, balataları tutuşan gıda malzemesi yüklü TIR, dorsesi ile birlikte ...
Antalya'da 85'lik bir gelin
ANTALYA'da, maddi imkansızlıklar nedeniyle düğünde gelinlik giyemeyen ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva