Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
2 Mayıs 2019 Perşembe - 16:35

İmplant Sürecinde Yanlış İnançlar

İmplant diş eksikliklerini tolere etmek için geliştirilen, etkin sonuçlar vererek memnuniyeti üstte tutan bir tedavidir.

İmplant Sürecinde Yanlış İnançlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gerekli aşamalardan geçildikten sonra yapılabilirliği test edilir. Bu aşamalar:

  • İlk seans tanışma
  • İstek ve beklentilerin belirtilmesi
  • Muayene süreci
  • Dikkat edilmesi gereken koşulların kontorolü (şeker, tansiyon, hamilelik süreci)
  • Doku kontrolü
  • Ağızda süreç öncesi düzenlenmesi gereken yapılar
  • Çene kemiklerinin sağlamlığı
  • Kemik doku uyumu

Gibi durumların kontrol edilmesi gerekir. Bu kontrollerin olmaması demek sürecin başlamadan bitmesi ve etkili sonuçların alınamaması demektir.  Ne kadar bilinen ve tercihler arasında olan bir tedavi yöntemi olsa da bazı söylenen bilgiler hatalıdır. Bu yazımızda elimizden geldiğince ifade edilen düşünceler üzerinde durmaya çalışalım. Yanlış olarak bilinen ifadeler üzerinde konuşalım:

İmplantlar kısa sürede bozulma gösterirler;

İmplantların ömrü kişinin gösterdiği çaba ile doğru orantılıdır. Ne kadar çok ağız ve diş sağlığınıza önem verirseniz o kadar uzun süreli implantlarınızı kullanabilirsiniz. Eğer bir implantta sorun ortaya çıkıyorsa muayene sürecinde bir adım atlanmıştır veya hastamız doktorun dikkat etmesini belirttiği noktalara değinmemiştir. Süreç karşılıklı emek ister, doktor hasta işbirliği önemlidi. Bazı maddelerin tüketimine ilk zamanlarda dikkat etmek gerekir. Dokularımız hassas ve iyileşme sürecinde olduğu için çok sıcak ve soğuk yiyecek içeceklerden, asitli içeceklerden uzak durmak gerekir. Bunu tedavi olsak da olmasak da yapmamız gerekir ancak bu noktada ayrı bir özen göstermemizde fayda vardır. Sigara kullanımı da diş etlerine ciddi zarar verir, diş köklerinin erimelerinde etkisi vardır. Bu yüzden kullanılmaması önemlidir. Ağzımız süreçte bakteri toplamaya meyillidir. O yüzden sigara da eklenince enfeksiyonlar, apseler, diş eti şişlikleri, kızarma- morarmalar görülebilen etmenlerdendir. Dikkatli olunması önemlidir.

İmplantlar her bireye uygundur;

İmplantların uygunluğu doktor muayenesi esnasında belli olunur. Öncelikle implant uygulanması için çene gelişimi ilerlemeyen bireyler tercih edilir. Yani ergenlik dönemi ve öncesi bireylere uygun değildir. Çünkü çene boyutlarında hala değişmeler olmaktadır. Bu durumun yanında bazı hastalıklarda özen gerekir. Kan sulandırıcı kullanan kişilerin kanaması fazla olacağı için ilaç kullanımı hakkında doktoruyla konuşmalıdır. Hamilelik sürecinde ise implant yaptırılması uygun olmaz. Ağrı olacağı durumlarda ilaç kullanamaz veya bazı durumlarda hafif anestezi alması gerekeceği için süreç bebek gelişimini olumsuz etkileyecek etmenlerle doludur.

İmplantlar kırılır

İmplantların kırılması çok zordur. Bunun için güç bir kuvvet gerekir. İmplantın ve protezin sağlamlık düzeyini iyi değerlendirmek gerekir. Bizim için yararı olacak ürünleri doktor tavsiyesi ile kullanmak gerekir.

Süreç boyunca diş fırçalamamak gerekir

Tedavi süresinde bakterilerin oluşmaya meyilli olduğunu ancak bunu engellememiz gerektiğini ifade etmiştik. Burdan da anlaşılacağı gibi temizlik en önemli noktamızdır. Doktorun önerdiği özel diş aparatları kullanılmalıdır, diş ipleri tercih edilmelidir. Ağız gargaraları da kullanılmalıdır. Bunların çok sıcak tahrip edici olmamasına özen gösterilmelidir.

İmplantlar ağız kokusu yapar

İmplantlar ağız kokusu yapmaz, ağız kokusu yapan etmenler daha çok diş eti hastalıkları ile ilgilidir. Bu hastalıklar (iltihap, morarma, apse, bakterilerin oluşumu, yaralar) ağızda koku yapabilir.

İmplantlar tüm dişlerde ağrı yapar

İmplant sürecinde ilk olarak uygun doku test edilir. Edildikten sonra küçük delikler açılır. Amacımız içine vidaların uygun yerleşmesidir. Delikler hafif genişletilir ve vidalar yerleşir, üzerine geçici bir kapak takılır ve beklenir. Bekleme süreci uyumu gözlemlemek adınadır. Bu süreçte hafif anestezi verilir ve acı hissedilmez. Doku tahribi yaptığımız için diş etimizde ağrı olur. Bunun için doktorumuz bize uygun ilaçları verir, kısa sürede toparlanma sağlanır.

İmplantın en büyük avantajlarından biri komşu dişlere bir zarar olmamasıdır. Onların dokularına, yapılarına etki etmez. Bu yüzden onlara ağrı yaptırmaz. İmplantlar iyi temizlik olmazsa, bakımsız kalırlarsa hasar alırlar ve bu durumda diş eti de etkilendiği için tüm ağzımıza yansır. Bu noktada dikkat etmek gerekir.

İmplantlar diğer dişlere göre farklılık gösterir

İmplantlar diğer yöntemlere göre en doğal sonucu veren tedavi yöntemidir. Diğer diş yapılarına en yakın olan, sürecimize olumlu katkı sağlayacak maddelerden üretilmiş protezler kullanılarak sağlıklı sonuca ulaşılır.

İmplant hiç dişi olmayan kişilere yapılır

Bu durum doğru değildir. Bazen tek dişi olmayan kişiler bile tercih ederler. Kaç dişin ağzımızda olduğu önemli değildir. Önemli olan kemik yapımızın sağlamlığıdır.

İmplant diş eti iltihaplarına yol açar

İmplantlar titanyum denilen maddeden üretilirler. Bu madde ise kemik dostu olduğu için alerjik, rahatsız edici bir reaksiyon göstermezler. Diş eti iltihabı için süreci aksatıp, muayenelere gitmeyip, doktoru dinlemeyip, temizliğimize gereken önemi vermemiş olmamız gerekir.

Tedavi sürecinde diş kayıplarının neden görüldüğü de bilinmesi önemlidir. Diş ve diş çevresindeki çene kemiği iltihapları, çürükler, travma ya da başka bir nedenle kaybedilmişse ideal bir seçenektir.Dişlerin kaybının nedenleri ortaya çıkarılmadan sürece başlanmamalıdır.

Diş kaybının sebeplerinn yanı sıra diş kaybının ne zaman gerçekleştiği de implant sürecini iyileştiriciliği açısından önem teşkil eden durumlardan biridir. Bazı durumlarda dişler muayene edilir, diş çekilir ve hemen ardından da implant uygulamasına başlanır. Bu durum, çene kemiğinde diş kaybı sonrasında oluşabilecek kemik kaybı miktarını önemli ölçüde azaltmaktadır. Ancak bu uygulama için detaylı klinik ve üç boyutlu dental tomografiler ile radyolojik bir değerlendirme gerekmektedir. Her hasta bu tür uygulamalar için uygun bir aday olmayabilir. Burada hastanın yaşı, getirdiği problem, geçirdiği hastalıklar, diş eti hastalıkları, yapısı, kemik yapıları önemlidir.

Tüm bu yanlış inançların yanında avantajlarıdan bahsedelim;

  • Kemik kaybı olmadan güzel ve doğal bir görünüm yaratır. Dişiniz kendi dişiniz gibi görünür ve oldukça rahat bir biçimde istediğiniz fonksiyonları yerine getirebilirsiniz.
  • Bakımı çok kolaydır. (Tıpkı doğal dişleriniz gibi). Doktorunuzun önerdiği ilaçlar, gargaralar, diş fırçaları, diş ipleri kullanılmalıdır.
  • Komşu sağlıklı dişlere herhangi bir zarar gelmez. Süreç onu etkilemez, kendi sınırları içinde olan alanda işlemler yapılır.
  • Uzun soluklu bir çözümdür. İmplantın ömrü bizim bakımımızla doğru orantıda olduğu için ipler bizim elimizdedir. Gerekli yapıları seçmiş ve bunların bakımına da özen gösteriyorsak sürecin olumlu ilerleyeceği ve uzun soluklu olacağı da açıktır.
  • Geniş bir yiyecek yelpazesini tüketme kabiliyetini artırır. Sadece ilk zamanlarda diş etlerinin hassaslığından dolayı bazı besin türlerine dikakt etmeniz önerilir. Sonraki süreçlerde istediğiniz besini tüketebilirsiniz.
  • Bunların diş yapınıza zarar vermeyecek düzeyde olması önemlidir. (aşırı sıcak, soğuk, sert kabuklu, asitli)
  • Bazı hastalar tek diş için bazıları ise daha fazla dişinin yerine implant yaptırmak isteyebilir. Bütün dişlerinizi kaybetmiş bireyseniz tüm eksik dişleri sabit bir protez ile değiştirmek için birkaç diş implantı yerleştirilir ve yeni dişleriniz güvenli bir şekilde eklenir.
  • Birden fazla eksik dişin yerine birden fazla implant ve implant kuronları veya köprüleri geçer.
  • Tüm eksik dişleri çıkarılabilir bir protez ile değiştirmek için, iki diş implantı yerleştirilir ve protezinizi sağlamlaştırmak için LOCAT OR E-eklemeleri kullanılır.

Son olarak fiyatlarında da bahsedelim. İmplant tedavisi maaliyeti yüksek tedaviler arasındadır. Maliyeti etkileyen durumla ürünlerin kalitesinden gelmektedir. Süreçte dayanıklı ve ağzımızda alerjik reaksiyonlara sebebiyet vermeyen ürünlerin tercih edilmesi gerekir. Bu durumda doktorun önerilerine dikkat etmek gerekir.

Bu konuda ekstra bilgi ve implant tedavisine ilişkin ücretsiz olarak muayene randevusu almak için Alpdent’in implant fiyatları sayfasına göz atabilirsiniz.

 

 

Etiketler:
 
Bıçaklı kavgaya 3 tutuklama
 
Başsavcıdan kan bağışına destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüz Estetiği Neden Önemlidir?
Yaşlanma doğal bir süreçtir. İyi bir yaşam ve gereken bakımlar ile yaşlanma süreci yavaşlatılabilir.
Hasta Yatağı Kullanmanın Gerekliliği
Hastalık bireyin ruhen, sosyal yönden ve fiziksel olarak tam bir bütünlük oluşturmamasıdır.
Eklem Ağrısı Neden Olur ? Nasıl Tedavi Edilir?
Eklem ağrısı 40 yaş üstü kadınlarda daha fazla rastlanan bir ağrı türüdür.
 
Saçlar İçin Yeni Bakım Ürünü
Saçınızın kendi  görünüme sahip olunmasın yardımcı olabilecek ...
Yine bir doktor yine hedef Kılıçdaroğlu...
Trabzon’da Medikal Park Hastanesi'nde görev yapan Doktor Mahmut Arslan’ın ...
Egzama Sebepleri Neler?
Pek çok farklı sebep kaynaklı olarak cilt rahatsızlıkları ile karşılaşılmaktadır. ...
 
Sağlık çetesi 120 milyonluk vurgun yaptı; 35 gözaltı
Ankara merkezli operasyonda, hasta olmayan kişiler adına düzenlenen rapor ...
Kan, Sperm, Serum, Plazma, İdrar ve DNA’lar Güvence Altında
BMS Kimya, hastaneler, tüp bebek merkezleri, veterinerler başta olmak ...
Tiroit bezini koltukaltından çıkardılar
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde yaşayan tiroit hastası Gül Erdal'ın (52) ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva