AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
6 Ekim 2023 Cuma - 14:20

Kılıçdaroğlu Marmara Cezaevi'nde Gezi davası tutuklularını ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmara Cezaevi'ndeki ziyaretleri sonrası yaptığı açıklamada, "Açık ve net söylüyorum bu ülkede adalet yok. Halkın seçtiği bir milletvekili anayasaya aykırı olarak hukuka aykırı olarak demokrasiye aykırı olarak hapiste tutuluyorsa, bir sorun var demektir" dedi.

Kılıçdaroğlu Marmara Cezaevi nde Gezi davası tutuklularını ziyaret etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi parkı olayları davasında tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay, Osman Kavala, Tayfun Kahraman'ı Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'na CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu eşlik etti. Heyet saat 10.30 sıralarında cezaevi önüne geldi. Yaklaşık 3 saat süren görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"ADALETSİZLİK NEREDE VARSA BEN O ADALETSİZLİĞİ GİDERMEK İÇİN MÜCADELE EDERİM"

Kılıçdaroğlu, "Can Atalay, Osman Kavala ve Tayfun Kahraman'ı ziyaret ettik. Ziyaretimizin temel gerekçesi şu, açık ve net söylüyorum bu ülkede adalet yok. Halkın seçtiği bir milletvekili anayasaya aykırı olarak hukuka aykırı olarak demokrasiye aykırı olarak hapiste tutuluyorsa, bir sorun var demektir. Benim görevim de bu adaletsizliği daha görünür hale getirmektir. Adalet eğer gerçekten sağlanacaksa haksızlıklara karşı mücadele edilecekse, bu haksızlıklara muhatap olan gereksiz yere hukuksuzu bir şekilde hapse atılan insanlara yardım etmektir, onların yanında durmaktır. Benim görevim de budur. Ben adaleti savunuyorum. Hakkı savunuyorum. Hukuku savunuyorum. İnsan haklarını savunuyorum. Demokrasiyi savunuyorum. Bu arkadaşlar hiçbirisi CHP'ye oy vermemiş olabilir ama bir kişi haksızlığa uğrar ve siz sessizliğinizi korursanız o zaman topluma da insanlığa da hizmet etmiyorsunuz demektir. Ben insana da, topluma da, herkese de hizmet etmek isterim. Adaletsizlik nerede varsa ben o adaletsizliği gidermek için mücadele ederim. Burada bu hapishanede çok kişi yatıyor, binlerce kişi yatıyor. Bu hapishanede avukatlar yatıyor, bu hapishanede düşünen insanlar yatıyor bu. Bu hapishanede gerçekten hasta doktora gidecek, tedavi olması gereken insanlar yatıyor. Biz bütün bu haksızlıklara karşı toplumun sesi olmak istiyoruz. Dürüst insanların, namuslu insanların sesi olmak istiyoruz. Haksız yere bir kişinin hapse atılması doğru değildir. Bir kişi haksızlığa uğruyor ve sessiz kalıyorsak o zaman bütün toplum haksızlığa uğradığında adaletsizlikle karşı karşıya kaldığında biz o zaman hiç sesimizi çıkarmamış oluruz. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. 

"CAN ATALAY'IN VE DİĞERLERİNİN DE BİRAN ÖNCE ÇIKMASI LAZIM"

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Can Atalay' hakkında sorduğu soru üzerine, " Can Atalay'la da görüştüm. Bakın şimdi eğer bir yargı yürütme organının kontrolünde ise yani sarayın kontrolündeyse açıkça söylemek gerekirse, o yargı adalete uygun karar vermez. O yargı sarayın talepleri doğrultusunda yani yürütme organının talepleri doğrultusunda karar vermiş olur. Can Atalay'ın durumu da böyledir. Can Atalay milletvekili olmadan önce daha sade bir vatandaşken gitti cumhuriyet savcılığına başvurdu. Temiz kağıdı aldı mı? Aldı. Sen milletvekili seçilebilir misin dediler. Evet seçilebilirsin dedi savcı da. Kağıdı verdi, aldı dosyalarını götürdü Yüksek Seçim Kurulu'na. Orada Yargıtay üyeleri var. Orada Danıştay üyeleri var. Onlar da dediler ki evet seçime girip milletvekili olabilirsin, parlamentoya girebilirsin dediler. Bu da seçime girdi. Vatandaş oyunu verdi milletvekili seçildi. Şimdi diyorlar ki hayır sen hapisten çıkamazsın. Niçin? Bir yanlışlık varsa en başta bu kararı verenler de yanlışlık var. Danıştay hakimleri, yargıtay hakimleri, Yüksek Seçim Kurulu'nda diyorlar ki hayır sen Milletvekili seçimlerine girebilirsin, Milletvekili seçilebilirsin. Girdim kazandım. Şimdi saraydan talimat var 'bunu hapishaneden dışarıya çıkarmayacaksınız' diye. Yargıtay da bu karara uydu. Hukuku çiğnedi, kanunları çiğnedi. Yargıtay'ın tarihinde böyle bir olay olmamalıydı aslında. Bu da oldu. Şimdi Anayasa Mahkemesi'nin gerçekten oturup bir karar vermesi lazım. Daha önce benzer kararlar var. Ve Can Atalay'ın da bir an önce çıkması lazım. Diğerlerinin de biran önce çıkması lazım. Hiç kimse düşüncelerinden ötürü yargılanmamalı. Düşünceden korkulur mu,ahlaktan korkulur mu, erdemden korkulur mu? Bunlardan korkulmaması lazım. Tabii bu ülkede demokrasi yok. Ben bunun farkındayım. Demokrasinin olmadığınıda gayet iyi biliyorum. Otoriter bir yönetimin olduğunu biliyorum. Bütün yargıçların demeyim ama yargıçların önemli bir kesiminin karar almadan önce birilerine danıştığını da gayet iyi biliyorum. Şimdi o danışılan kararlar, görüşler çerçevesinde alınan kararları da gayet iyi biliyorum. Benim burada olmamın temel nedeni de o kararların yanlış olduğunu herkese duyurmaktır. Bu ülkede vicdanlı insanlar var. Ben bu ülkede o vicdanda insanların yüreğine sesleniyorum" diye cevap verdi. 

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevinde tutuklu bulunan Çiğdem Mater ve Mine Özerden'i ziyaret etmek için Silivri'den ayrıldı. 

CUMHURIYET HALK PARTISI (CHP) GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU, GEZI PARKI DAVASI NEDENIYLE TUTUKLU BULUNAN TURKIYE ISCI PARTISI (TIP) MILLETVEKILI CAN ATALAY'I, MARMARA CEZAEVI'NDE ZIYARET ETTI.

CUMHURIYET HALK PARTISI (CHP) GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU, GEZI PARKI DAVASI NEDENIYLE TUTUKLU BULUNAN TURKIYE ISCI PARTISI (TIP) MILLETVEKILI CAN ATALAY'I, MARMARA CEZAEVI'NDE ZIYARET ETTI.

CUMHURIYET HALK PARTISI (CHP) GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU, GEZI PARKI DAVASI NEDENIYLE TUTUKLU BULUNAN TURKIYE ISCI PARTISI (TIP) MILLETVEKILI CAN ATALAY'I, MARMARA CEZAEVI'NDE ZIYARET ETTI.

Mikail BIYIKLI - Feridun AÇIKGÖZ /İSTANBUL, (DHA)

 
Rusya bugün Harkiv’i tekrar vurdu: 2 kişi hayatını kaybetti
 
Isparta'da DEAŞ operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM'de yeni dönemde ziyaretçi kısıtlaması
TBMM Başkanlık Divanı toplantısında alınan karar ile Meclis'te yeni dönemde ...
Yeni kurulan ATA Parti'nin genel merkez binası açıldı
ESKİ Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek tarafından kurulan ATA Parti'nin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük kongreye ilişkin bilgi aldı
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 7 Ekim Cumartesi günü yapılacak partisinin ...
 
Kılıçdaroğlu: Milli Eğitim Bakanlığı, milli olmaktan çıkmıştır
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı aslında ...
Akşener: İttifak siyasetini reddediyoruz
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Milletten değil pazarlıktan medet ...
CHP'li Özel'den Ereğli'nin il olma talebine destek
CHP Genel Başkan Adayı ve Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Ereğli İlçe Teşkilatı'nın ...
 
CHP'li Öztrak: Anayasa laflarının altında seçim hesabı olduğunu görürüz
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, anayasa konusunda ...
Bakan Tunç: Olay tüm boyutlarıyla araştırılıyor
ADALET Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanlığı'na yönelik bombalı saldırı ...
CHP'li Tanrıkulu ile 3 milletvekilinin dokunulmazlık fezlekesi Meclis'te
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da aralarında bulunduğu ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva