AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
31 Ekim 2023 Salı - 15:59

Kılıçdaroğlu: Sen iktidarsın, senin ne işin var mitingde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin "Filistin'de kan akıyor. Başkenti Kudüs olan Filistin'i her zaman her yerde destekliyoruz. Beyefendi miting yapıyor. Sen muhalefet değilsin ki miting yapıyorsun" dedi.

Kılıçdaroğlu: Sen iktidarsın, senin ne işin var mitingde
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Anıtkabir'e yürüdüklerini hatırlatarak, "Bütün insanlarımız oradaydı. 1 milyon 182 bin vatandaş, Anıtkabir'i ziyaret etti. Artık öyle bir noktadayız ki hiçbir güç Cumhuriyeti ve demokrasiyi engelleyemez. Gazi Mustafa Kemal 1923'te İzmir İktisat Kongresi'nde şunu söyledi; 'Savaş meydanlarında kazanılan zaferler, ekonomik zaferlerle taçlandırılamazsa gerçek zafere ulaşılamaz.' Milli Kurtuluş Savaşı sonrası kimseye yalvarıp yakarmaması için önce ekonomiyi kalkındırdılar. Yoklukla mücadele ettiler. Nasıl bir cumhuriyet; fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller ister cumhuriyet. 100 yıllık bir cumhuriyeti, 22 yıla sığdırmak ne kadar doğrudur? 1927 yılında uçak fabrikasını kuran Türkiye'yi nasıl görmezsiniz? Toprak Mahsulleri Ofisi'ni nasıl görmezsiniz? Başkomutan geçinen adam Türkiye'yi sığınmacı deposu yaptı" dedi.

'İNSAN HAKLARINA SAYGILI BİR CUMHURİYET İSTİYORUZ'

Kılıçdaroğlu, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi'nce verilen ihlal kararını değerlendiren İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosyayı Yargıtay'a göndermesine ilişkin de, "Yargıtay talimatla karar aldı. Can Atalay niye içeride, hangi gerekçeyle? Anayasa Mahkemesi'nin emsal kararları olmasına rağmen talimatla karar aldı. Evet bizim vekilimiz değil ama CHP bir haksızlık varsa kapı gibi onun karşısındadır. Daha önce alınmış kararlar. Bir parlamento düşünün kendi vekiline sahip çıkmaktan acze düşmüş. AYM'nin aldığı karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Anayasayı, yargı kararlarını kim uygulayacak? İnsan Hakları Komisyonu üyesinin ne işi var hapishanede; suç işliyorlar, bunu da kendilerine göre demokrasi sanıyorlar. İnsan haklarına saygılı bir cumhuriyet istiyoruz. Yasamanın, yargının kendisine verilen görevleri yerine getirdiği bir cumhuriyet istiyoruz. Cumhuriyet, aynı zamanda kimsesizlerin kimsesidir. Halkın iradesini yok sayan rejime demokrasi denmez. Herkesin karnının doyduğu bir cumhuriyet, hiç kimsenin aç ve açıkta kalmadığı bir cumhuriyet, her insanın hakkının, hukukunun korunduğu bir cumhuriyet; kimsenin yoksulluğu afişe edilmeyecek, hiç kimsenin elektriği, suyu kesilmeyecek. İzlenen ekonomik politika ciddi yoksulluğa neden olmuştur" diye konuştu.

'SİZLERİN HAKKINI SAVUNACAĞIZ'

Şu anda garibana düşük faizle kredi verilmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Asla ve asla Erdoğan'ın inanç konusunda da samimi olduğuna inanmıyorum. İnanç konusunda samimi olan bu ülkede bu kadar yoksulluk yaratmaz. Tefecilere hizmet edenler bana inanç dersi veremezler. Yoksullara hizmet ediyorsan başımın üstüne. Bütçeler yapılırken ödenekler belirlenir. Her harcamada artış var; ama ayrılan 2 ödeneğin tamamı kullanılmamış. Birincisi şehit yakınları ve gazilerle ilgili; niye şehit yakınları ve gazilerin sırtından tasarruf ediliyor. O ailelere sesleniyorum; gün gelir onlara övgüler dizersiniz, bu kardeşinize destek vermezsiniz ama biz yine de sizlerin hakkını savunacağız. İkincisi de bağımlılıkla mücadele; yani uyuşturucuyla mücadelede ayrılan para harcanmamış. Çünkü bunlar uyuşturucu baronlarıyla iç içe oldukları için bu tablo meydanda. Özgürlükçü, adaletli, dış politikasıyla tüm mazlum ülkelere örnek olan bir cumhuriyet istiyoruz" ifadelerini kullandı.

'FİLİSTİN'İ HER ZAMAN HER YERDE DESTEKLİYORUZ'

Kılıçdaroğlu, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin de  "Filistin'de kan akıyor. Başkenti Kudüs olan Filistin'i her zaman her yerde destekliyoruz. Beyefendi miting yapıyor. Sen muhalefet değilsin ki miting yapıyorsun. Sen iktidarsın, senin ne işin var mitingde. İktidarı bize devret; Filistin sorunu nasıl çözülüyor göreceksin o zaman, Orta Doğu'ya nasıl barış ve huzur geliyor göreceksin o zaman sen. Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kuracağız, dedik. Burnumuzun dibindeki halkların kavga etmesini istemiyoruz. Oradaki barış ve huzur bize de yansıyacaktır. Orada akan her kan bizim kanımız demektir. Bizim, yani devrimcilerle onlar arasında büyük fark vardır. Devrimci söz verdi mi kapı gibi sözünü tutar. Seni de sözde kefenle karşılıyorlardı, onlar nerede? Devrimcilik yürek ister, adalet ister. Dış politikada iflas etmiş. İş mitinge kalınca başka bir şey kalmıyor zaten. Beni Dışişleri Bakanlığı'nın eskiden olduğu gibi olduğuna kim inandırabilir? Nerede birisi varsa büyükelçi yaptılar. Söyledim; yaptın da bari rüşvet alanı büyükelçi yapma. Dış politikanın izleri kalıcıdır, iç politika gibi değildir. İç politikada kavga ederiz, 3 gün sonra barışırız. Bunların dış politikayla ilişkisi yok. Politika olsa senin mitingde ne işin var. Gazze'ye yardım için belediye başkanlarımız hazır, dedim. Belediye başkanlıklarımız hazır olsunlar. Filistin Büyükelçiliği ile Mısır Büyükelçiliği ile görüşerek onlara yardım yapacağız, bunların yapamadığını bari biz yapalım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ayrıca, hafta sona kurultay yapacaklarını anımsatarak, "Güzel bir kurultay yapacağız, keyifli bir kurultay yapacağız. Barış içinde bir kurultay yapacağız. Birlikte bayram havası içinde bir kurultay yapacağız" dedi.

CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU, TBMM'DE PARTISININ GRUP TOPLANTISINDA KONUSTU.  FOTO-ANKARA-DHA

CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU, TBMM'DE PARTISININ GRUP TOPLANTISINDA KONUSTU.  FOTO-ANKARA-DHA

CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU, TBMM'DE PARTISININ GRUP TOPLANTISINDA KONUSTU.  FOTO-ANKARA-DHA

Şaduman TÜRKAY/ANKARA, (DHA)

 
Kemer'de 100'üncü yıl ormanı için 1923 fidan dikildi
 
Antalya'da bunu yapan yandı! Tam 1 milyon lira ceza kesilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası Meclis'te
İYİ Parti'li 1, HEDEP'li 3 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ...
TBMM, KDK ve Sayıştay'ın 2024 bütçeleri, komisyonda
TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Plan ve Bütçe ...
Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, Ankara'da görüştü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
TBMM'de bütçe görüşmeleri başladı
TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 2024 Yılı Merkezi Bütçe Teklifi ...
CHP'de kurultay öncesi Parti Meclisi toplantısı
CHP Parti Meclisi (PM), genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.
Akşener: Bu miting bir hafta önce yapılamıyor muydu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "29 Ekim'de geçtim mitingi, fener ...
 
Kılıçdaroğlu: Türkiye güven veren ülke olmaktan çıktı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçmişte Türkiye'nin Orta Doğu'nun ...
Tanju Özcan: 3 partiden resmi teklif geldi
CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "3 partiden resmi ...
CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan tezkere açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhurbaşkanlığı tezkeresiyle Türk Silahlı Kuvvetleri ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva