Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Antalya'da orman yangını
Antalya'da orman yangını
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
5 Eylül 2011 Pazartesi - 18:49

Kılıçdaroğlu ipini çekecek mi?

CHP eski Ankara İl Başkanı Tarık Şengül'ün istifası ile ortaya çıkan rant vurgununa aracılık yaptığı iddia edilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'i 'disiplin' bekliyor.

Kılıçdaroğlu ipini çekecek mi?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP'nin kuruluş tarihi olan 9 Eylül'den bir gün önce İzmir'de bir otelde toplanacak olan Parti Meclisi'nde Tekin'in durumu ele alınacak. PM toplantısında Tekin'in 'tedbirli' olarak disipline sevki istenecek. Tekin'in gönderdiği belirtilen iş adamı A. B.'nin, "Biz Gürsel'le bu tür işleri yaparız. İstanbul'da ve Ankara'da..." cümlelerinin yer aldığı ses kaydı ise Şengül'ün raporunda yer aldı.

Öte yandan imar değişikliği kararının altında imzası bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Nadir Koç da Melih Gökçek tarafından görevinden alındı.

TEKİN İÇİN KADER GÜNÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiaları incelemek üzere kurduğu komisyon, Tarık Şengül'ün pazartesi günü vereceği raporu inceleyecek. Komisyonun raporu doğrultusunda ise CHP Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile ilgili karar verilecek.

'TEDBİRLİ' DİSİPLİN

Parti Meclisi'nin gündemine alması veya PM üyelerinin önerge ile konuyu gündeme taşımaları yönteminden biri kullanılarak Gürsel Tekin'le ilgili 'rant' konusunun ele alınacağı kaydediliyor. Parti Meclisi'nin gündemini belirleme yetkisi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nda bulunuyor. Şengül'ün raporunu incelemek üzere oluşturulan komisyonun hazırlayacağı raporun gereği olarak Tekin'in 'tedbirli' olarak disipline verilebileceği kaydedildi. Tekin'in tedbirli olarak disipline sevkedilmesi durumunda ise elindeki bütün yetkileri alınacak ve disiplin süreci tamamlanana kadar da normal bir parti üyesinden hiçbir farkı kalmayacak.

KOÇ'UN KELLESİ GİTTİ

CHP'yi sarsan 'ranta aracılık' tartışmalarının taraflarından biri olan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Nadir Koç, görevden alındı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ema Havuzlu Konakları'nın yapıldığı bölgede imar planlarını değiştiren komisyonun başkanı Koç'u görevinden aldı. Çayyolu'ndaki arazi ile ilgili yapılan imar değişikliği ile 188 olan konut sayısı 892'ye çıkmış ve 300 milyon dolarlık bir rant oluşmuştu.

SKANDAL OLAY NASIL BAŞLADI

EMA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yılmaz tarafından 2002 yılında temelleri atılan Ema Havuzlu Konakları, 2002 krizinin ardından yarım kaldı; firma da iflas etti. Sonraları birkaç firma daha siteyi bitirme girişiminde bulunsa da hiçbiri başarılı olamadı. Proje son olarak işadamı A.B.'nin firması tarafından devralındı. Yanına bir başka inşaat firması İCK'yı alan A.B., Büyükşehir Belediyesi'nde imar değişikliği yaptırarak, burada 300 milyon dolarlık bir rant oluşmasını sağladı. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar değişikliğine 'hayır' oyu veren CHP'li üyeler, Yenimahalle Belediyesi Meclisi'nde ise imar değişikliğini hızlı bir şekilde onaylayarak düzenlemenin kabul edilmesini sağladılar. İmar değişikliğine karşı Şehir Planlamacıları Odası'nın dava açmasının önüne geçmek isteyen işadamı A.B.'yi CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin il başkanı Tarık Şengül'e gönderdi. Şengül ise 'tuzak' olma ihtimali ile görüşmeyi kaydederken, işadamı A.B. "Biz Gürsel'le bu tür işler yaparız. İstanbul'da ve Ankara'da..." sözlerini sarfetti. İl başkanına seçimlerde kullanmak üzere kaynak öneren ve bunun karşılığında Şehir Planlamacıları Odası'nın dava açmasına engel olmasını isteyen işadamı istediği yanıtı alamazken, yaptığı planlar da deşifre oldu. (Yeni Şafak)


 
Tita Antalyaspor'a imza attı
 
Cübbeli'den Erbakan'a büyük övgü
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Teminat Olmak 17 Eylül 2011 Cumartesi 14:16

Daha Önceleri Anayasa Mahkemesi,CHP ve Ordu Türkiyenin teminatıydı.Şimdi Teminat sadece veya neredeyse CHP kaldı.O nedenle YENİ CHP ye değil Kemalist CHP ye ihtiyaç var ki CHP de teminat olmaktan çıkmasın.Yani demem odur ki bizler partimize tez elden sahip çıkmalıyız. Gazipaşalı

Yorumu oyla      10      3  
DÜRÜST SİYASET NEYİ GEREKTİRİRSE O YAPILMALI! 8 Eylül 2011 Perşembe 21:13

Sayın Gökhan Günaydın Bey,Barış Bey anladık Tarık Şengül Bey kanun dışı dinleme yapmış,etik değil ..filan..ama ya hiç mi bu Gürsel Tekinin şimdi suçu yok yani!Bunu mu demek istiyorsunuz.?Nasreddin Hocalık oldunuz valla..Demiş ya hoca:Ya hiç mi ...sızın suçu yok diye! Ona benzedi bu açıklamanız biraz da..:) Gürsel Tekinin suçu yoksa çıksın desin,benim böyle bir işim olmadı diye!Ve Genel Merkez desin:Biz konuyu inceledik,yok böyle bir şey diye!!Biz de öğrenelim,yanlış değerlendirmeyelim.ama ben tatmin olmadım şahsen.Ve ayrıca böyle bir iddiayı Genel Merkez araştırmalı!Benim bildiğim gerçek bu!Benim adamım diye feodal bir şey Sayın Kemal Kılıçdaroğlunun dürüst imajını ve de CHP yi olumsuz etkiler!Bunu da unutmayalım! Dürüst Solcu,Antalya

Yorumu oyla      13      3  
Yolsuzlukta Torpil Olmaz 7 Eylül 2011 Çarşamba 08:21

Kemal Beyin Dürüstlüğüne yakışan,kim yolsuzluk yapmış ise eğer O nun ipini çekmesini gerektirir.Ama konuyu iyi etüt etmek kaydıyla.Yolsuzlukta Torpil Olmaz,olmamalıdır. Dürüst Solcu

Yorumu oyla      14      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin kalbinde bir Antalyalı
CHP’nin yeni tüzüğünde Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile birlikte 3 kişinin ...
Burdur valisi Tapsız'dan 'Köstebek'açıklaması
BURDUR Valisi Süleyman Tapsız, 2007-2010 yılları arasında İçişleri Bakanlığı ...
CHP'li Tanrıkulu BDP'li Ayhan'ın taziye evinde
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Van’a gelen CHP Genel ...
 
Danışmanına göre, Mehmet Metiner'i yakan kaset AKP içinden
Aynı zamanda Metiner'in Basın Danışmanı olan Gazete Adıyaman'ın Genel ...
İsrail’le ipler koptu
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'le diplomatik ilişkilerin ikinci ...
‘Kişiye bağlı komutan görüntüsü verme’
Gazeteci Can Dündar, CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu ile Kenya gezisini ...
 
Side Belediye Başkanı Uçar'ın aracına silahlı saldırı
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'ne bağlı Side Beldesi Belediye Başkanı Ak ...
Bülent Arınç'ın siyasetçi kurnazlığı
DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çocuk Evi'nde incelemelerde ...
Mehmet Metiner den ses kaydı savunması
Ak Parti Adıyaman Milletvekili, gazeteci Mehmet Metiner, Başbakan Recep ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva