Antalya Büyükşehir Meclisi'nde 'kalıcı eser' polemiği
Antalya Büyükşehir Meclisi'nde 'kalıcı eser' polemiği
Konyaaltı Belediyesi’nden çocuklar için yüzme kursu
Konyaaltı Belediyesi’nden çocuklar için yüzme kursu
Kaymakam Yılmazer, Antalya'da göreve başladı
Kaymakam Yılmazer, Antalya'da göreve başladı
Kepez’de minik eller sanatla buluşuyor
Kepez’de minik eller sanatla buluşuyor
6 Ağustos 2011 Cumartesi - 11:48

Kürtaja dikkat: Prematür doğabilir

İngiltere Ulusal Halk Sağlığı, hiçbir klinik müdahalenin tamamen risksiz olamayacağı ve kürtajın da özellikle hamileliğin ilk 12 haftasında bir kadının fiziksel sağlığı için birkaç risk taşıdığı konusunda uyarırken, İngiliz Hamilelik Danışma Servisi, büyük çalışmaların şuan kürtaj ile prematüre doğum, kanser ve olumsuz psikolojik sonuçlar arasında her hangi bir bağlantı olmadığını gösterdiğini belirtiliyor.

Kürtaja dikkat: Prematür doğabilir
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tartışmalı bir klinik müdahale olan kürtaj konusunda uzmanlar ikiye ayrılıyor. İngiltere Ulusal Halk Sağlığı (NHS), hiçbir klinik müdahalenin tamamen risksiz olamayacağı ve kürtajın da özellikle hamileliğin ilk 12 haftasında bir kadının fiziksel sağlığı için birkaç risk taşıdığı konusunda uyarırken, İngiliz Hamilelik Danışma Servisi, büyük çalışmaların şuan kürtaj ile prematüre doğum, kanser ve olumsuz psikolojik sonuçlar arasında her hangi bir bağlantı olmadığını gösterdiğini belirtiliyor.

The Guardian gazetesine göre, uzmanlar hamileliğin ilk haftalarında kürtaj olmanın oldukça güvenli olduğunu söylediğine dikkat çekerken, İngiltere Ulusal Halk Sağlığı, hiçbir klinik müdahalenin tamamen risksiz olamayacağı, kürtajın özellikle hamileliğin ilk 12 haftası süresince bir kadının fiziksel sağlığı için birkaç risk taşıdığı konusunda uyarıyor.
Haberde, Stockholm’daki European Sociey for Human Fertilisation and Embryology konferansında 26 yaşının üzerinde bir milyondan fazla hamile kadının kayıtlarını içeren bir çalışmanın ortaya çıktığı belirtilerek, kürtaj olmuş kadınların daha sonra prematüre doğum yapma olasılığının yüksek olduğuna dikkat çekiliyor.

-SİGARA İÇMEK PREMATÜRE DOĞUM RİSKİNİ ARTTIRIYOR"-

Ayrıca çalışmada, önceleri kadınların kürtaj yaptırdığını açığa vurmadıkları ve bunun da verileri saptırdığı ifade edilerek, kürtaj yaptırmış ve bebeğini düşürmüş kadınlar arasında prematüre doğum oranının değişmediği belirtiliyor.
İkinci olarak, kürtaj olmuş bir kadının sigara içme, daha yaşlı ve sosyo-ekonomik geçmişi kötü olma ihtimalinin daha fazla olduğu ve tüm bu faktörlerin prematüre doğum olasılığını yükselttiği ifade ediliyor.

-“PREMATÜRE DOĞUM RİSKİNDE BİR UZLAŞMA YOK”-

Öte yandan, prematüre doğum riski olasılığında bir uzlaşma sağlanamadığına dikkat çekilerek, kürtaj ve prematüre doğum arasında bazı çalışmaların bağlantı bulduğu bazılarının ise bulmadığı vurgulanıyor.

-“KÜRTAJ KANSER RİSKİNİ YÜKSELTMİYOR”-

İngiliz Hamilelik Danışma Servisi’nden Patricia Lohr’un kürtajın, kanser riskini yükselttiği iddiasını reddederek, büyük çalışmaların şuan her hangi bir bağlantı olmadığını gösterdiğine dikkat çekiyor.
Patricia Lohr ayrıca, yapılan büyük çalışmalar bir kürtaj ve olumsuz psikolojik sonuçlar arasında da bağlantının olmadığını gösterdiğine işaret ediyor.(ANKA)

 
 
Fatih Ürek'in sağlık durumuna ilişkin kritik gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dursun Gündoğdu
Üniversiteyi zan altında bırakıp kaçtı
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Turizmin cennetine bu manzara yakışıyor mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tekneleri yaşatalım
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Teneffüs Park maceramız
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Fransa'nın sihirli futbolu
İsa Altun
İsa Altun
Bilişim güvenlik farkındalığı
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Temmuz'da Neptün'ün burcunuzda geri harekete başlamasıyla birlikte, aynadaki yansımanızla dürüstçe yüzleşme vakti geliyor. ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva