Fakülteyi bitirip KPSS'de başarılı olmak, öğretmen olmak için artık tek başına yeterli değil. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) hayata geçirdiği Mill, Eğitim Akademisi uygulamasıyla birlikte, öğretmen adaylarının atanabilmesi için bu akademilerde eğitim alması zorunlu hale geldi.
Türkiye Gazetesi'nden Mahmut Özay'ın haberine göre, ilk etapta 10 bin öğretmen adayının kabul edileceği akademi merkezleri geçtiğimiz günlerde açıklandı. Ankara, Erzurum, Aksaray, İstanbul, Kayseri, Gaziantep ve Sivas'ta verilecek eğitimler 12 ay sürecek. Eğitim boyunca adaylara aylık 32 bin lira ödeme yapılacak.
Ancak uygulamanın konaklama ayağı tartışmaları da beraberinde getirdi. Beş şehirde konaklama imkanı sağlanacağı açıklanırken, Ankara ve İstanbul'daki adaylara barınma desteği verilmeyecek. Bu durum, özellikle büyükşehirlerde eğitim alacak öğretmen adaylarını zor durumda bıraktı.
Konaklama desteğinin olmamasıyla birlikte adaylar ev ve yurt arayışına girerken, talepteki ani artış fırsatçılığı da tetikledi. Ankara ve İstanbul'daki yedi eğitim merkezinin çevresinde bulunan yurt ve evlerin fiyatları kısa sürede arttı.
Ankara'da akademiyi kazanan öğretmen adaylarından Derya S., yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Kontenjanlar açıklanmadan aradığım yurt sahibi bana aylık 10 bin dedi. Geçen gün tekrar aynı yurda aradım. Bu defa bana 24 bin fiyat çekti. Gerçekten bu yapılan fırsatçılık... ‘Akademiden dolayı yoğun bir talep var yerlerimiz sınırlı, acele edin’ dedi. Böyle saçmalık olmaz"
İstanbul Sultanahmet'te bulunan bir özel yurt sahibi ise artan talepten memnun olduklarını belirterek, "Akademiye çok yakınız. Farklı illerden peş peşe aramalar geliyor. Telefonlarımız susmuyor. Gelenlere bir yıllık sözleşme öneriyoruz" dedi. Fiyat artışlarına yönelik eleştirilere ise aynı yurt sahibi, "Yeni yıl zamları" yanıtını vermekle yetindi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
|
|
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||

