Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Antalya'da orman yangını
Antalya'da orman yangını
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
13 Haziran 2014 Cuma - 17:30

MHP'li Çetin'den sert ifadeler

ANTALYA'da MHP İl Başkanı Osman Çetin, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne girerek, 30 Mayıs'ta partisinden istifa ederek Ak Parti'ye katılan meclis üyesi Halil Karataş'ı protesto etti.

MHP li Çetin den sert ifadeler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İl Başkanı Çetin, "İnsanların iradelerini satmaları eşlerini satmalarıyla eşdeğerdir" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı olağan meclis toplantısı olaylı başladı. MHP İl Başkanı Osman Çetin, 30 Mayıs'ta Büyükşehir Belediye Meclis üyesi seçildiği MHP'den istifa ederek AK Parti'ye katılan Halil Karataş'ı protesto için meclise geldi.
 
NAZİK BAŞLADI, SERT BİTTİ
 Oturum öncesinde meclis salonuna giden ve Ak Parti sıralarında oturan Karataş'ın karşısına çıkan Çetin, istifacı meclis üyesini dışarı davet etti. Halil Karataş koltuğundan kalkmazken, araya Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Özkan ve Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal girdi. Önce nazik bir ses tonuyla başlayan davet daha sonra sertleşti ve MHP İl Başkanı Çetin, mecliste transfer borsası kurulduğunu iddia etti, Ak Partilileri suçladı.
 
Osman Çetin, partisinden istifa eden Karataş'ı protesto ederek salondan çıkarken, Ak Parti'yi irade hırsızlığı yapmakla itham etti. Çetin, salon dışında yaptığı açıklamada da "İnsanların iradelerini satmaları eşlerini satmalarıyla eşdeğerdir" sözünü sarf etti.
ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN HAZIRAN AYI OLAGAN MECLIS TOPLANTISI OLAYLI BASLADI. MHP IL BASKANI OSMAN CETIN, 30 MAYIS'TA BUYUKSEHIR BELEDIYE MECLIS UYESI SECILDIGI MHP'DEN ISTIFA EDEREK AK PARTI'YE KATILAN HALIL KARATAS'I PROTESTO ICIN MECLISE GELDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)
 
 'BİRDENBİRE NE OLDU'
 MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli de gündem görüşmelerine geçilmeden önce gündem dışı söz alarak, partiden istifa eden Karataş'a yönelik "Birdenbire ne oldu? Partimizin hangi ilkeleri ters geldi de Antalya kamuoyunda ayıplı duruma düştünüz? Sokakta konuşulanlar doğruysa kendisi bu ağır ithamlardan nasıl kurtulacak" diye konuştu.
 
Bu noktadan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i hedef alan MHP sözcüsü Senirli, "Antalya'da şaibeli transferlerle Büyükşehir Meclisi'nde çoğunluğunu ele geçirebilirsiniz fakat Antalya'yı yönetemezsiniz" dedi.
 
Antalya'da 30 Mart'ta sandıktan açık bir şekilde uzlaşı mesajı çıktığını belirten Senirli, konuşmasında "İktidarın gücüyle oluşturduğunuz siyasi kirliliği Antalya hak etmiyor" ifadesine yer verdi. MHP grubu olarak Antalya için herkesle uzlaşmaya açık olduklarını belirten Senirli, "MHP Antalya'nın sigortasıdır, bu sigorta atarsa hepiniz karanlıkta kalırsınız. Şık olmadı. Bu meclise, size yakışmadı" sözleriyle konuşmasını tamamladı.
 
 TÜREL'DEN CEVAP
 Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Senirli'nin açıklamalarının demokratik siyasi geleneğin dışında olduğu ifadesiyle karşılık verdi. Bugüne kadar belediye meclis üyesinden bakanına parti değişikliğinin ne ilk ne de son olacağını söyleyen Türel, Antalya'nın geçmiş yıllarında eski Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, MHP Muratpaşa adayı Cengizhan Gököz, MHP'li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve yine MHP'li Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün farklı siyasi parti geçmişleri olduğunu hatırlattı.
 
Türel, "Onların tercihlerini saygıyla karşılayacağız. Bu arkadaşları suçlama, demokrasi adına ayıptır. Siyasi parti tercihini 'Demokratik geleneklere aykırı davranıyor' diye suçlama, demokrasiye en büyük saygısızlıktır" diye konuştu.
ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN HAZIRAN AYI OLAGAN MECLIS TOPLANTISI OLAYLI BASLADI. MHP IL BASKANI OSMAN CETIN, 30 MAYIS'TA BUYUKSEHIR BELEDIYE MECLIS UYESI SECILDIGI MHP'DEN ISTIFA EDEREK AK PARTI'YE KATILAN HALIL KARATAS'I PROTESTO ICIN MECLISE GELDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)
 
 'TRANSFERLER MASUMANE DEĞİL'
  Büyükşehir Meclisi toplantısına, MHP'den istifa ederek Ak Parti'ye katılan Karataş'la birlikte yerel seçimlerden sonraki 56'ncı günde CHP'den istifa ederek Ak Parti'ye katılan Ercan Merthatun da ilk kez katıldı. CHP Grup sözcüsü Songül Başkaya, bu transferlerin hiçbirinin masumane olmadığını söyledi. Özellikle partisinden istifa eden Merthatun'u hedef alan Başkaya, şöyle konuştu:
 
 "Kendisine oy veren seçmene, CHP'lilere yaptığı çirkinliği bir kenara bırakıyorum; mezhebini kullanarak, o mezhebe daha iyi hizmet edeceğini söyleyerek parti değiştirmesi, hele İstanbul'da cemevinde, AKP'ye katılmasından bir gün önce biri vurularak öldürülmüşken bunları söylemesi kabul edilemeyecek bir durumdur."
 
CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da Başkan Türel'e "Transfer ettiklerinize benzer isimleri almaya devam edin" çağrısı yaptı. 
Konuşmaların ardından mecliste gündem görüşmelerine geçildi.

KONUKSEVER'İ ESKİ RAPORLA GÖRÜŞMEDİLER
 Gergin başlayan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Konuksever Mahallesi'nde Kızılırmak ve Karacaoğlan caddelerinin kesişim noktasında planlanan AVM'yle ilgili değerlendirmesini, CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın döneminin Meclis İmar Komisyonu Raporu'yla yapmayı reddetti. İlgili gündem yeniden değerlendirilmek üzere Büyükşehir Belediyesi'nin İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'na iade edildi. Karar oybirliğiyle alındı.
 
Meclisin görüşmeyi reddettiği geçmiş dönemin komisyonu, şimdi Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in başkanlığında 4 CHP'li, 3 AK Partili üyeden oluşuyordu. Komisyon, yerel seçim öncesi 3 Mart'ta yaptığı toplantıda AVM yapılacak alanın konut alanı olarak düzenlenmesine ilişkin itirazları kabul ederek, AVM'nin yolunu açmıştı.
 
 KIRCAMİ PLANLARINDA SON SÜREÇ
 Mecliste ayrıca Muratpaşa'da 10 mahalleyi ilgilendiren Kırcami bölgesinin 5 bin ölçekli imar planlarına ilişkin itirazlar da görüşüldü. Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami ve Alan mahallelerinin tamamı ile Fener ve Çağlayan mahallelerinin bir kısmını içine alan planlamaya ilişkin bölge halkından gelen 37 itiraz, oy çokluğuyla reddedildi.
 
 DAVA AÇMAYIN ÇAĞRISI
 Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, oylama öncesi yaptığı konuşmada, Kırcami planlarının 30 yıldır Antalya gündeminde olduğunu söyledi. Artık bu sürecin nihayete erdirilmesi gerektiğini belirten Başkan Türel, göreve geldiklerinde hali hazırda buldukları Kırcami bölgesinin 5 binlik imar planlarında düzeltme ihtiyacı gördüklerini, fakat zaman kaybı olacağı için bu tercihten vazgeçtiklerini söyledi. 1500 hektar alana yayılan planlamada kat yüksekliğine yönelik bazı düzeltmeler yapılması kanaatine sahip olduklarını, fakat zaman kaybedilmemesi adına vazgeçtiklerini açıklayan Başkan Türel, "Mutlu sona geldik" dedi ve sivil toplum örgütlerine şu çağrıyı yaptı:
 
 "Artık Antalya'nın kanayan yarasıyla ilgili sivil toplum örgütlerimizin de yargı yoluna gitmek suretiyle sürecin önünü tıkamaması en büyük arzumuz. Bu sorunun önünün açılması noktasında da talep ve davette bulunuyorum."
 
Grup sözcülerinin de parti görüşlerini açıklamasının ardından yapılan oylamada, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı'nın itirazların 4'ünün plan onama sınırı dışında, 33 adedinin ise plan ana kararlarını bozucu nitelikte olması ve uygulama imar planı kapsamında bulunduğunu savunarak itirazların reddedilmesi gerektiğine yönelik raporu kabul edildi. Oylama sonucunda 88 kabul oyuna karşılık MHP'li İrfan Yılmaz ret oyu verdi. Böylece itirazların reddedilmesiyle birlikte Kırcami planları için süreç, uygulama imar planlarını hazırlayacak Muratpaşa Belediyesi'nde başlamış oldu. 

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)
DHA-Bölge - Türkiye-Antalya - ANTALYA

 

 
Eşinin ölümüne dayanamayıp intihar etti
 
Antalya CHP'den büyük kopuş
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
adem 16 Haziran 2014 Pazartesi 11:50

İl başkanı haydi kusur işlemiştir. Meclis üyesinin HİÇ KUSURU YOKMU ?? güldürmeyin insanı oy hırsızlığının diğer hırsızlıktan ne farkı var

Yorumu oyla      4      3  
kumlucalı 16 Haziran 2014 Pazartesi 10:23

mhpli il başkanını görünce bende olsam akpye geçerdim

Yorumu oyla      3      5  
uzay çelik 16 Haziran 2014 Pazartesi 08:45

insanların iradelerini satması eşlerini satmasıyla aynıdır....helal olsun beeeee..çok güzel özetlemiş il başkanı...

Yorumu oyla      5      3  
Ak gençlik Sedat 16 Haziran 2014 Pazartesi 00:26

SAYIN OSMAN ÇETİNİ KUTLUYORUM BU TEPKİNİN DAHADA ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Yorumu oyla      4      3  
yusuf ziya akpulat 14 Haziran 2014 Cumartesi 22:07

böyle bir terbiyesizlik olur mu? osman efendi sen git neden dört dönemdir tunca toskay milletvekili oluyor diye sor ama nerde sende o yürek

Yorumu oyla      6      10  
asil türk oğlu 14 Haziran 2014 Cumartesi 18:46

ilbaşkanı büyükşehir meclis salonunu ormanmı sandın orası ucuz kaba dayılık yapma yerimi haddini bileceksin öncelikli olarak seviyeli ve saygılı olmayı öğreneceksin hiçkimsenin özgür iradesine ipotek koyamazsın

Yorumu oyla      6      9  
GERÇEK MİLLİYETÇİ 14 Haziran 2014 Cumartesi 09:36

il başkanı olacak ozat antalyanın sigortası olduğundan bahsediyor dön bir kendine bak senin sigortan sana yetiyormu omeclis halkın meclisi orda tek bir kişiye değil tümmeclis üyelerine saygısızlık yapmış oldu

Yorumu oyla      7      8  
KADİR 14 Haziran 2014 Cumartesi 09:23

BÖYLE ADAMI İLBAŞKANI YAPARLARSA YAZIKTIR BU PARTİYE O ADAMI MECLİS ÜYESİ ADAYI YAPARKEN AKLIN NERDEYDİ KENDİNCE BAŞKA AYRILMALAR OLMASIN DİYE KABA KUVETLE GÖZ DAĞI VERMEYE ÇALIŞIYOR BÖYLE ZİHNİYETLERİN SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞTİR HİÇ KİMSEYİ ZORAKİ BİRŞEYE MECBUR KILAMAZSIN

Yorumu oyla      6      10  
burhan 13 Haziran 2014 Cuma 18:54

mhp ilbaşkanı sokak kabadayısımı hangi cüretle böyle terbiyesizlik yapabilir artislik yapacaksa yeşilçama gitsin kendisini kınıyorum

Yorumu oyla      8      11  
CHP KEPEZLİ 13 Haziran 2014 Cuma 18:00

AĞZINA SAĞLIK OSMAN BAŞKAN

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eşinin ölümüne dayanamayıp intihar etti
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, eşinin yaşamını yitirmesinin ardından bunalıma ...
Eski Antalya İl Genel Meclis Üyesi Doğrusoy vefat etti
ANTALYA eski İl Genel Meclis Üyesi MHP'li Hakan Doğrusoy, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle öldü.
Antalya'da suda zamsız indirim
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kent nüfusun yüzde ...
 
Rus kadını tutulduğu evden polis ve itfaiye kurtardı
ANTALYA'da telefonla acil yardım hattını arayarak, erkek arkadaşı tarafından ...
Antalya'da YDG-H gözaltısı
ANTALYA'da, terör örgütü PKK'nın Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi ...
Kırgız stajyer kazada öldü
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde, 53 yaşındaki Mustafa Keskin'in kullandığı ...
 
Umut'u yaşatamadık
NADİR görülen MDS hastası 3.5 yaşındaki Umut Yunus Emrem, İspanya'dan ...
Hırsızlık için 'turne'ye çıkmış
ANTALYA'da 3 evden hırsızlık olayına karışan A.G., saklanmak için girdiği ...
Alkollü komşu, olay çıkardı
ANTALYA'da elinde silahıyla komşusuyla kavga eden 26 yaşındaki S.B., ortalığı birbirine kattı.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva