Antalya'da teleferik kazası davasında yeni gelişme
Antalya'da teleferik kazası davasında yeni gelişme
Antalya’da 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı
Antalya’da 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı
Antalya Aspendos'ta 'Kuğu Gölü' heyecanı
Antalya Aspendos'ta 'Kuğu Gölü' heyecanı
Cemal Hünal'dan sahte imza ve sertifika iddiasıyla suç duyurusu
Cemal Hünal'dan sahte imza ve sertifika iddiasıyla suç duyurusu
4 Ağustos 2025 Pazartesi - 12:34

Muhittin Böcek'in yeğenine dolandırıcı suçlaması

ANTALYA'da yaşayan Mahmut K. ve Ümit Ç., 'rüşvet' soruşturması kapsamında tutuklanan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yeğeni S.B. hakkında ev satışı bahanesiyle kendilerini 2,6 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla şikayetçi oldu.

Muhittin Böcek in yeğenine dolandırıcı suçlaması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 'rüşvet' soruşturması kapsamında tutuklanıp, geçici olarak görevden uzaklaştırılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in daha önce hayatını kaybeden ağabeyinin oğlu S.B. hakkında dolandırıcılık iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. İddiaya göre; Mahmut K. ve Ümit Ç., haziran ayında ev satın almak için arayışa başladı. Bu sırada 4 Haziran günü ev arayan Mahmut K.'ye ulaşan emlakçı arkadaşı M.E., S.B.'in, Aksu ilçesi Altıntaş Mahallesi'nde kendisine ait evi satışa çıkardığını söyledi.

1,5 MİLYON GÖNDERDİ, DEVİR YAPILMADI

Emlakçı arkadaşı, evi satın almak istediğini söyleyen Mahmut K.'ye, S.B.'ye 1,5 milyon lira göndermesini, kalanını tapu devri sırasında vereceğini söyledi. 2-3 gün içerisinde tapu devrinin yapılacağı söylenen Mahmut K., hesabından S.B.'ye 1,5 milyon lira gönderdi. Ancak bahsedilen tapu devrinin yapılacağı gün geldiğinde Mahmut K., S.B.'ye ulaşamadı. 15 günün ardından S.B.'ye ulaşabilen Mahmut K., parasını iade etmesini istedi. Mahmut K., 1 hafta sonra tapuyu devredeceğini söyleyen S.B.'ye bir daha ulaşamadı.

1 MİLYON 100 BİN LİRA GÖNDERDİ

İddiaya göre; benzer bir olay da yine ev arayan Ümit Ç.'nin başına geldi. Ümit Ç.'nin de arkadaşı olan M.E., ev almak istediğini söyleyen arkadaşını 30 Haziran'da arayarak, Aksu ilçesi Altıntaş Mahallesi'nde S.B. tarafından bir ev satıldığını söyledi. Telefondaki ortak konuşmaya katılan S.B., iddiaya göre acil çek ödemesi olduğunu söyleyerek, Ümit Ç.'den önden 1 milyon 100 bin lira göndermesini, tapu devrini sonra yapacaklarını söyledi. Ümit Ç. de konuşmaların ardından bahsedilen miktarı S.B.'nin hesabına gönderdi. Ancak aradan geçen 1 hafta içerisinde tapu devri yapılmadı.

EMLAKÇI DA ŞİKAYETÇİ OLDU

Bunun üzerine Ümit Ç., kendisi gibi dolandırıldığını iddia ettiği Mahmut K. ile tanıştı. İkili, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek S.B.'nin kendilerini dolandırdığını iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Diğer yandan konuşmalarda aracı olan emlakçı M.E., aynı gün savcılığa gelerek S.B. hakkında hakaret ve tehdit iddiasıyla şikayetçi oldu. M.E. ifadesinde, S.B.'nin, Ümit Ç. ve Mahmut K.'yi dolandırdığını, kendisinin dolandırıcılıkla alakasının olmadığını, S.B.'nin kendisini arayarak 'Sen öldün, sen yoksun, kimse bize zarar veremez. Antalya'yı terk edin' diye tehdit ettiğini iddia etti.

İDDİALARI YALANLADI

'Dolandırıcılık' iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan S.B., yazılı açıklama yaptı. S.B., açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle belirtmek isterim ki, adı geçen Mahmut K. isimli şahıs ile aramızda, bir emlakçı vasıtasıyla gayrimenkul satışı süreci yaşanmış, bu süreçte kendisinden alınan kapora tarafıma ulaştıktan kısa bir süre sonra iade edilmiştir. Bu husus, gerek banka kayıtları gerekse yazışmalarla açıkça ispatlanabilir durumdadır. Medyada iddia edildiği gibi dolandırıcılık ile herhangi bir ilişiği söz konusu değildir. Aramızdaki durum sekteye uğrayan ticaret girişimi sonucunda hukuki ihtilaf durumundan ibarettir.

Diğer şahıs, Ümit Ç. ile ise şahsen hiçbir tanışıklığım, görüşmem olmamıştır. Kendisinin kim olduğu ve bu sürece nasıl dahil edildiği tarafımca bilinmemektedir. Bu kişinin iletişim bilgileri dahi tarafımda mevcut değildir. Tüm bu sürecin odağında bulunan emlakçının, hak etmediği oranda komisyon talep etmesi ve bu talebinin tarafımdan karşılık bulmaması üzerine, ailemin yaşadığı özel bir durumu (amcamın cezaevinde olmasını) fırsat bilerek, şahsıma karşı itibarsızlaştırma kampanyası yürüttüğü kanaatindeyim. Bu girişim yalnızca benim değil, aynı zamanda adaletin ve kamuoyunun da iyi niyetini suistimal etmektedir."

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)

 
İspanya ve Portekiz orman yangınlarıyla mücadele ediyor
 
CHP'nin yeni miting adresi belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ferdi Zeyrek’in adı Antalya Muratpaşa’da yaşatılacak
MURATPAŞA Belediyesi, haziran ayında evinde yaşadığı bir kaza sonucu hayatını ...
Antalya Gökbel'de ikinci kez başpehlivan Enes Doğan
ANTALYA Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 4 güne çıkarılarak ...
Antalya'da balık tutarken denizi kirletiyorlar
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet ...
 
Depremzede Zehra, bilek gücüyle hayata yeniden tutundu
KAHRAMANMARAŞ depremlerinin ardından ailesiyle yaşadıkları Hatay'dan Antalya'nın ...
Antalya'da tek teker gösterisi facia ile bitti!
ANTALYA'da ön tekerini kaldırdığı motosikletle seyir halindeyken önündeki ...
ABD'li turistler, kruvaziyerle Alanya'ya geldi
ANTALYA'nın Alanya ilçesine demirleyen 'Nautica' adlı kruvaziyer, çoğunluğu ...
 
Antalya Konyaaltı Sahili'nde hafta sonu yoğunluğu
ANTALYA’da sıcak havayı ve hafta sonunu fırsat bilen yerli ve yabancı ...
Seyahatsever gençlerin gözdesi Antalya oldu
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Seyahatsever Projesi’nden bu yıl da binlerce ...
Antalya'da 2 saatte 64 kişiye bilgilendirme
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 'Motosiklet ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'da vurgun yiyen iş insanlarının tam listesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
 27 milyon imza
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Almanya başarabilecek mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Gerçek iktidarın sahibi halktır
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya Kepez’de bitmeyen elektrik çilesi
İsa Altun
İsa Altun
Tatile çıkarken...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül'de Satürn'ün geri hareketle Balık burcuna dönmesi bu hafta sizi görünür olmayan yüklerle daha fazla yüzleştirebilir; ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva