Önce Prag’da açıldı şimdi Muratpaşa’da
Önce Prag’da açıldı şimdi Muratpaşa’da
Antalya'da kamyon sürücüsü kazada can verdi
Antalya'da kamyon sürücüsü kazada can verdi
Antalya'da bayram öncesi marketlere fiyat denetimi
Antalya'da bayram öncesi marketlere fiyat denetimi
Konyaaltı'nda 'Gün Batımı' konserleri
Konyaaltı'nda 'Gün Batımı' konserleri
20 Eylül 2017 Çarşamba - 00:53

O ayıbı yapanın adresi belli oldu

Antalya'da ormanlık bir alanda çalılıkların içine atılan Atatürk heykelinin Kepez Belediye'ne ait olduğu ortaya çıktı.

O ayıbı yapanın adresi belli oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA'nın Kepez İlçesi'nde, Atatürk heykelinin çalılık alana atılmasıyla ilgili 3 belediye çalışanı gözaltına alındı. Heykele ise Kemer Belediyesi talip oldu.

18 Eylül Pazartesi günü Kepez Göçerler bölgesinde oturan CHP il delegesi Mustafa Çiftçi ve aynı bölgedeki bir sitenin bekçisi, yürüyüş yaptıkları sırada çalılıklar içinde Atatürk heykeli buldu. CHP'li delegenin İl Başkanı Mustafa Erdem'e haber vermesiyle ortaya çıkan olayla ilgili Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı olay yeri inceleme ekipleri ve Foto Film Şubesi ekipleri bölgede incelemeler yaptı. Ardından heykel çalılık alandan kaldırılarak muhafaza altına alındı.

KAYMAKAMLIK AÇIKLAMA YAPTI

Kepez Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, makilik alanda bulunan Atatürk heykelinin güvenilir bir yerde koruma altına alındığı açıklandı. Açıklamada, Kepez İlçesi Göçerler Mahallesi Çetirli Mevkii'ndeki asfalt yoldan 30 metre uzaktaki makilik alan içerisinde, zeminde yatar vaziyette polyester malzemeden imal edilmiş, yaklaşık 10-15 yıllık Atatürk heykelinin bulunduğu ve ihbar üzerine emniyet görevlilerinin harekete geçtiği kaydedildi.

CHP'DEN SORU ÖNERGESİ VE SUÇ DUYURUSU

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Atatürk heykelinin çalılık içine atılmasıyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi. CHP Antalya İl Başkanlığı da heykeli makilik alana atan kişi ya da kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Antalya'nın Kepez İlçesi Göçerler Mahallesi'nde ormanlık alanda bulunan yaklaşık 2 metre boyundaki Atatürk heykelinin, kapanan eski Varsak Belde Belediyesi'nin bahçesinde yer alan ve mevcut imar planlarına göre 5 yıl önce yol yapım çalışmaları sırasında zarara uğramaması için kaldırılan Atatürk heykeli olduğu kaydedildi.

Kepez Belediye Başkanı Ak Partili Hakan Tütüncü, yaptığı yazılı açıklamada, Göçerler Mahallesi'nde boş bir arazide Atatürk heykelinin bulunduğuna ilişkin haberlerin basına yansıdığını ve bu haberlere vakıf olunmasının akabinde, olayın ilçeler sınırlarında gerçekleşmesi nedeniyle konuya hassasiyet gösterdiklerini belirtti.


Basında yer alan fotoğraflar incelendiğinde, haberlere konu Atatürk heykelinin, kapanan eski Varsak Belde Belediyesi'nin bahçesinde yer alan ve mevcut imar planlarına göre 5 yıl önce yol yapım çalışmaları sırasında, herhangi bir zarara uğramaması için kaldırılan Atatürk heykeline benzediğinin fark edildiğini kaydeden Tütüncü, bunun üzerine heykelin 5  yıldır özenle muhafaza edildiği Fen İşleri Müdürlüğünün Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki deposunda gerekli kontroller yapıldığını ifade etti.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Daha birkaç gün önce orada olduğu bilinen Atatürk heykelinin yerinde olmadığının tespit edildiğini vurgulayan Hakan Tütüncü, derhal Fen İşleri Müdürlüğü tarafından tutanak tutularak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulunduklarını ifade etti. Ayrıca Belediye bünyesinde, kasıt veya ihmale yönelik bir hususun bulunup bulunmadığının araştırılması için idari soruşturma başlatıldığını aktaran Tütüncü, şunları kaydetti:

"Hiç şüphesiz ki Atatürk, milletimizin ortak değeridir. Kepez Belediyesi olarak bugüne kadar Atatürk'ün aziz hatırasına her zaman sahip çıktık. Kendisinin manevi hatırasına herhangi bir saygısızlıkta bulunmak bir yana, fikirlerini gelecek nesillere aktarmaya yönelik birçok proje ve etkinlik gerçekleştirdik. Bu husus Antalya kamuoyu tarafından da yakından bilinmektedir. Bilgimiz ve dahlimiz dışında gerçekleşen, kamuoyunda infiale sebep olan bu elim hadiseyi, en ağır biçimde ve şiddetle kınıyoruz. Kepez Belediyesi'nin böyle talihsiz bir olayla yan yana anılması en büyük üzüntümüzdür. Söz konusu olayın fail ya da faillerinin bulunup hukuka teslim edilmesi için gereken her türlü çalışmayı sürdürüyoruz."

Olayın aydınlatılmasına yönelik çalışmaların Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Antalya Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde devam ettiğini işaret eden Hakan Tütüncü, sorumluların bir an evvel tespiti ile gerekli cezai işlemlerin yürütülmesi için kararlı olduklarının bilinmesini istedi.
 

Etiketler:
 
Antalya'da 3 taze dedikodu
 
Japonlar'ın Konyaaltı keyfi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da 3 taze dedikodu
Dursun GÜNDOĞDU yazdı
İntiharını, kendisini terk eden sevgilisine izletti
ANTALYA'da otomobil servisinde çalışan 27 yaşındaki Mustafa Gökçe, kendisini ...
Kız arkadaşını otomobil içinde av tüfeğiyle öldürdü
BURDUR'da, 20 yaşındaki Seda Kuzucu, erkek arkadaşı 21 yaşındaki İ.G. ...
 
Mal Müdürü vekili zimmet suçlamasıyla tutuklandı
ANTALYA'nın Gündoğmuş İlçesi Mal Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten ...
Emniyet müdür vekili göreve başladı
ANTALYA Kemer İlçe Emniyet Müdür vekilliğine atanan Murat Karaman göreve başladı.
Mühendislerin KHK tepkisi
ANTALYA İl Koordinasyon Kurulu, TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları ...
 
Hareket halindeki kamyon yandı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde hareket halindeyken motor bölümünden alev ...
Uyuşturucu şüphelisi tutuklandı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde uyuşturucu madde sattığı iddiasıyla yakalanan B.Ç., tutuklandı.
Okul çevresinde sıkı denetim
ANTALYA İl Emniyet Müdürlüğü tarafından çocukların korunmasına yönelik ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe Cumhuriyeti 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Tablo vahim
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva