Antalya'da dolandırıcılığa karşı bilgilendirme çalışması
Antalya'da dolandırıcılığa karşı bilgilendirme çalışması
Hacısüleyman: Yıllık enflasyonda gerileme sürüyor
Hacısüleyman: Yıllık enflasyonda gerileme sürüyor
Antalya’daki otobüs kazasında ölen Sudem, toprağa verildi
Antalya’daki otobüs kazasında ölen Sudem, toprağa verildi
Kepez’de çevre kirliliğine sıfır tolerans
Kepez’de çevre kirliliğine sıfır tolerans
3 Şubat 2026 Salı - 16:59

Önce bahar havası sonra sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son hava durumu tahminlerine göre yurt genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava yerini bahar havasına bırakmaya hazırlanıyor. Hava sıcaklıklarında artış beklenirken, Meteoroloji’den hafta sonu için yeniden sağanak yağış uyarısı geldi.

Önce bahar havası sonra sağanak yağış geliyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hava sıcaklığı yurdun iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji tarafından yayımlanan yeni haritaya göre yurt genelinde cuma gününden itibaren sağanak yağışlar etkili olacak. Rüzgarın ise yurdun batı kesimleri ile Karadeniz kıyılarında kuzeyli, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve batılı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK: 9 İLDE SARI KODLU ALARM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Yurt genelinin çok bulutlu, Marmara ve Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Isparta ve Afyonkarahisar çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Önce bahar havası sonra sağanak yağış geliyor Meteoroloji tarih verdi: Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ve İç Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Hakkari, Şırnak, Bitlis ve İskenderun Körfezi çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji tarafından Bitlis, Hakkari, Hatay, Kahramanmaraş, Siirt, Van, Batman, Şırnak ve Osmaniye illerine sarı kodlu uyarı verildi.

Önce bahar havası sonra sağanak yağış geliyor Meteoroloji tarih verdi: Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

HAFTA SONUNA DİKKAT

Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları hissedilir derecede artacak. Sıcaklıkların yeniden 15 derecelere kadar yükselmesi beklenirken cuma gününden itibaren yurt genelinde sağanak yağışlar etkili olmaya başlayacak. Yağışların Antalya, Muğla, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay illerinde kuvvetli gök gürültülü yağışlar şeklinde olması öngörülüyor.

İstanbul'da soğuk hava etkisini sürdürürken Çarşamba günü sıcaklıklar yeniden yükselecek. Ancak AKOM'dan yapılan açıklamada da İstanbul'da perşembe akşam itibariyle sağanak yağışlar başlayacak. Hafta sonu da hava yağışlı olacak.

Önce bahar havası sonra sağanak yağış geliyor Meteoroloji tarih verdi: Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Hakkari, Şırnak, Bitlis ve İskenderun Körfezi çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, kar örtüsüne sahip düşük rakımlı yerlerde yağışla birlikte kar erimesi, çığ riski ile yağmur yağan yerlerde sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve batılı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunduğundan oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIYOR

Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişinde kar etkili oluyor. Kar yağışı, otoyolun Yumrukaya, Abant kavşağı, Bolu Dağı Tüneli ve viyadükler mevkisinde, D-100 kara yolunda ise Yumrukaya, Abant kavşağı, Elmalık, Bolu Dağı Polisevi, Bakacak ve Karanlıkdere kesimlerinde görülüyor.

Kara yolları ekipleri, bölgede kar yağışına bağlı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem aldı. Bölgede görev yapan polis ve jandarma ekipleri ise sürücüleri dikkatli seyretmeleri, hız yapmamaları ve kış lastiği olmadan yola çıkmamaları konusunda uyarıyor.

TRAKYA'DA SOĞUK HAVA ETKİLİ OLUYOR

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da soğuk hava günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Edirne'de dün akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olan kar yağışı, yerini soğuk havaya bıraktı. Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 4 dereceye düştüğü kentte, soğuk hava nedeniyle sokak hayvanları karla kaplı alanlarda yiyecek bulmakta zorlandı.

Vatandaşlar, bere, şapka ve atkılarla soğuktan korunmaya çalıştı. Edirne İl Özel İdaresi ve Edirne Belediyesi ekipleri de yollardaki buzlanmaya karşı çalışma yürütüyor.

Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı hafif şekilde devam ediyor. Kofçaz, Demirköy ve Bulgaristan’a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı’nda iki gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 derece ölçüldüğü kent merkezinde ise süs havuzları buz tuttu. Tekirdağ’da da kar yağışı ve soğuk hava günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

HATAY'DA ŞİDDETLİ SAĞANAK SELE NEDEN OLDU

Hatay'ın İskenderun ve merkez Antakya ilçelerinde aniden bastıran şiddetli sağanak sele neden oldu. Yağış nedeniyle cadde ve sokaklar suyla doldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Antakya ve İskenderun ilçelerinde öğle saatlerinde sağanak etkili oldu. İlçe merkezi ile İsmet İnönü ve Mustafa Kemal mahallelerinde birçok cadde ve sokaklar göle döndü. Trafikte aksamalar yaşanırken, tek katlı ev ve iş yerlerini su bastı. Vatandaşlar, ev ve iş yerlerine dolan suyu kendi imkanlarıyla tahliye etti. Ekipler de tahliye çalışmalarına destek verdi.

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde de etkili olan yağış nedeniyle bazı caddeler göle döndü. Sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. İlçe merkezindeki kanallar da suyla doldu.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ÇANAKKALE °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

EDİRNE °C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah erken saatlerde hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu

KOCAELİ °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, Afyonkarahisar'ın hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu

DENİZLİ °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

MUĞLA °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Isparta çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İskenderun Körfezi çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.

ADANA °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu

ANTALYA °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu

HATAY °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Çok bulutlu, güney ve doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, doğu ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

KONYA °C, 9°C
Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

SİVAS °C, 3°C
Çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BOLU °C, 3°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DÜZCE °C, 6°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu

SİNOP °C, 10°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 6°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, Doğu kıyılarında yerel kuvvetli olmak üzere, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve batılı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA °C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ARTVİN °C, 9°C
Çok bulutlu, kıyı kesimleri yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN °C, 9°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TRABZON °C, 12°C
Çok bulutlu, doğu kıyıları yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya, Elazığ ve Şırnak çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Şırnak, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM °C, 3°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KARS °C, 3°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MALATYA °C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu

VAN °C, 5°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneyinde toz taşınımı bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

GAZİANTEP °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SİİRT °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ŞANLIURFA °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

(Hürriyet)

 
'ASSAN Group' soruşturması tamamlandı
 
10 ölümlü kazadaki firmaya ait bir başka otobüse, aşırı hız cezası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'ASSAN Group' soruşturması tamamlandı
'ASSAN Group'a yönelik 'Askeri casusluk' soruşturması tamamlandı. 5 şüpheli ...
Gırgıriye müzikali için geri sayım başladı
Yeşilçam’ın unutulmaz fenomenlerinden "Gırgıriye", Müjdat Gezen’in imzasıyla ...
Nimet Kılıç'ın cansız bedeni bulundu
Diyarbakır'da, 21 Ocak'tan bu yana kayıp olarak aranan 45 yaşındaki Nimet ...
 
Ufuk Özkan bugün ameliyat olacak
Karaciğer yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gören ve sağlık durumu ...
Barış Akarsu'nun ailesinden 'suikast' yanıtı
Epstein dosyalarının ardından sosyal medyada yeniden dolaşıma giren iddialar, ...
Özlem’in eşi tarafından öldürüldüğü görüntüler ortaya çıktı
MUĞLA'nın Milas ilçesinde Nihat Arslan'ın (39), işe gitmek için evden ...
 
Tartıştığı oğlunu bıçaklayarak öldürdü
ÇANAKKALE'nin Çan ilçesinde Muzaffer E. (68), kendisine olan altın borucunu ...
Özgür Özel, depremde ölenlerin mezarlarını ziyaret etti
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’teki depremlerde ...
Öğrenci servis minibüsü devrildi: 14 yaralı
SİVAS'ın Yıldızeli ilçesinde servis minibüsünün şarampole devrilmesi sonucu ...
 
Dursun Gündoğdu
Kriz kapıyı çaldı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Sonbaharda sürpriz seçim
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
**Yıllar Sonra Barış Manço…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
İspanya 39 ölümlü bu kazayı konuşuyor
İsa Altun
İsa Altun
Bağımlılık bir sonuçtur
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
2025'e veda, yeni yıla merhaba
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Şubat ayında sosyal hayatınız ön planda; etkinlikler artabilir, daha çok arkadaşlarla veya çevrenizle plan yapabilirsiniz. ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva