Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
4 Haziran 2016 Cumartesi - 10:01

Reza mafyanın avukatını da bağlamış!

ABD'de önceki gün yargıç karşısına çıkan Zarrab'ın avukatının yaptığı savunma dikkat çekti.

Reza mafyanın avukatını da bağlamış!
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bugüne dek birçok kirli ismi savunduğu için adı ‘mafya avukatı'na çıkan Brafman'ın Zarrab'tan 60 milyon dolar alacağı öne sürüldü. Çıkacak karara göre bu miktar artabilir.
ABD'de ‘kara para aklama', ‘dolandırıcılık' ve ‘İran'a yönelik ambargoları delme” suçlamalarıyla yargılanan 17 Aralık soruşturmasının kilit ismi Reza Zarrab, önceki gün kefalet talebinin değerlendirildiği duruşma için yargıç karşısına çıktı. Duruşmada Zarrab'ın avukatı Benjamin Brafman, yaklaşık 1 saat süren bir savunma yaptı. Brafman, el hareketleri, jestler, mimikler ve ağdalı cümlelerle süslediği savunmasında, Zarrab'ın ev hapsine alınması için yargıcı ikna etmeye çalıştı. Yargıcın önceki gün vermesi beklenen kararı 7 Haziran'a ertelemesi de avukatın bu performansına bağlandı.
67 yaşındaki Brafman, ABD'de oldukça ünlü bir hukukçu. 30 yaşından beri sürdürdüğü mesleğinde bugüne kadar birçok mafya babası, uyuşturucu çetesi lideri ve ünlü ismi savundu. Bu nedenle adı “Mafya avukatı”na çıktı. Brafman'ın Zarrab'ı savunmak için de oldukça iyi bir sözleşmeye imza attığı öne sürüldü. Haberdar isimli internet sitesinin iddiasına göre, ünlü avukat Zarrab'ın davasında bir yıl için 60 milyon dolar alacak. Dava sürecinde çıkacak kararlara göre, bu miktara ‘bonuslar' da eklenecek. Örneğin Zarrab hakkında ev hapsi kararı ya da başka bir olumlu hüküm çıkarsa Brafman'ın geliri milyonlarca dolar daha artacak.

İKİ KEZ EN İYİ AVUKAT SEÇİLDİ
1997 ve 2005'te New York'un en iyi ceza avukatı seçilen Brafman, cinsel taciz iddiasıyla yargılanan IMF eski başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın savunmasını da üstlenmişti. Bunun dışında çocuk tacizinden yargılanan sanatçı Michael Jackson, siyasetçi Carl Kruger, rap yıldızı Jay-Z, hip hop yıldızı Sean Combs, sporcu Plaxico Burress, gece kulübü işletmecisi Peter Gatien, 16 yaşında cinayet işleyen bebek yüzlü katil olarak bilinen Daphne Abdela, Gambino mafya ailesinden Sammy Gravano, kanser ilacının fiyatını bir gecede 5 bin dolara çıkaran girişimci Martin Shkreli gibi çok sayıda tanınmış kişinin avukatlığını yaptı.

Ebru Gündeş, bir kaçağın eşi olarak anılmak istemez
NEW York'ta önceki gün yapılan duruşmada Reza Zarrab'ın avukatı Benjamin Brafman, müvekkilinin 50 milyon dolarlık kefalet karşılığında ev hapsine alınmasını istedi. Brafman, Zarrab'ın kirasını ödeyip Manhattan'da bir binanın 15'inci katında ev tuttuğunu, mahkemenin de getirebileceği ek şartlar doğrultusunda güvenliğinin en iyi şekilde sağlanacağını söyledi. Brafman, müvekkilinin güvenliğinin eksiksiz 24 saat süreceği vaadinde bulundu. Zarrab'ın kaçmayacağını savunan Brafman, 33 yaşında olan müvekkilinin mutlu bir aile yaşantısı olduğunu söyledi. Brafman, 5 yaşında bir kızı olan müvekkilinin tanınmış bir uluslararası şarkıcı olan Ebru Gündeş ile evli olduğunu, kaçak yaşayıp bu mutluluğu feda etmeyeceğini belirtti. “Sanatçı Gündeş bir kaçağın eşi olarak anılmak istemez. Zarrab, burada yargı sürecinde kalıp aklanmak istiyor” dedi.
Savcı, Zarrab'ın ev hapsine alınmasına bu sözlerle karşı çıktı

‘Sürekli yalan söylüyor'
19 Mart'tan beri ABD'de tutuklu bulunan Reza Zarrab'ın önceki gün yapılan duruşmasına, New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara katılmadı. Onun yerine Zarrab hakkındaki iddiaları, yardımcısı Michael Lockard mahkemeye sundu. Zarrab'ın avukatının ‘kefaletle bırakılması ve ev hapsine alınması' talebine kesinlikle karşı çıkan Lockard, “Sürekli yalan söylüyor. Uluslararası bağlantılarını kullanarak çok rahat bir şekilde bazı ülkelere kaçmak için girişimlerde bulunabilir. Kaçarsa geri getiremeyiz” diye konuştu. Lockard, “Ev hapsine alınacağı yerde bulunacak silahlı güvenlik görevlileri New York halkı için büyük tehdit oluşturur. Nedeni, Zarrab'ın şaibeli uluslararası bağlantıları ve ciddi kaçma riski taşıması. Kaçmaya çabalayan Sarraf'ı engellemeye çalışan güvenlik görevlileri çevredeki kişilerin hayatını tehlikeye atabilir. Güvenlik görevlilerinin silahlarından çıkan mermilerle New York halkı zarar görebilir” dedi.

Sözcü - 

 
AÜ’deki yolsuzluk operasyonu
 
Lisede skandal kitap!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şırnak ve Nusaybin’de operasyonlar sona erdi
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde ve Şırnak'ta 14 Mart'ta başlatılan PKK'ya yönelik operasyon sona erdi.
Akdeniz'de deprem!
Akdeniz'de Richter Ölçeği'ne göre 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Tuğrul Türkeş: Ben de onlar kadar Kürdüm
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Güneydoğu’daki operasyonların sona ...
 
Taziye yolunda kaza: 3 ölü, 1 yaralı
ANTALYA'dan Şanlıurfa'ya taziye ziyaretine gidenleri taşıyan otomobil, ...
Dondurma ve cips helal mi?
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kayseri'de Şule Yüksel Şenler Kız ...
Gaz patlaması; 65 işçi zehirlendi
Henüz nedeni belirlenemeyen patlamada yaralanan işçilerin, hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı
 
TSK IŞİD’ı vurdu
TSK, Türkiye'ye saldırı hazırlığında olduğu düşünülen IŞİD hedeflerinin vurulduğunu açıkladı.
7 ilde cemaat operasyonu: 80 gözaltı
Kocaeli merkezli 7 ilde yürütülen Cemaat operasyonunda 80 kişi gözaltına alındı.
Antalyalı gencin Bursa'daki dehşeti
BURSA'da parası olmadığını söyleyip otelde ücretsiz konaklamak istemesine ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva