'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
19 Temmuz 2022 Salı - 17:41

Rezidanstaki ikinci işkence olayında 3 sanığa tahliye

KONYA'nın Selçuklu ilçesinde Merve Kaya'yı (27) çağırdıkları rezidansta işkence yaptığı iddiasıyla 37'şer yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan Kaya'nın eski sevgilisi Murat Demirci (41), nişanlısı Sara Demir (24) ve arkadaşları Tuğba Demirci'nin (22) tahliyesine karar verildi.

Rezidanstaki ikinci işkence olayında 3 sanığa tahliye
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 8 Nisan'da, Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki rezidansta meydana geldi. Merve Kaya, eski sevgilisi Murat Demirci'nin davetiyle WhatsApp üzerinden kendisine gönderdiği adrese gitti. Kaya dairede, Demirci'nin nişanlısı Sara Demir ve arkadaşı Tuğba Demirci ile karşılaştı. Demir ve arkadaşı, Merve Kaya'ya, Murat Demirci ile ilişkisini sorup, iddiaya göre saçlarını ve kıyafetlerini keserek, yüzünde sigara söndürdü. Evden kurtulan Merve Kaya, polise giderek şikayetçi oldu.

Murat Demirci'nin kendisine WhatsApp üzerinden adres gönderdiğini belirten Merve Kaya, ifadesinde, "Ben de gönderdiği adresteki rezidansa gittim. Bulunduğu daireye girdiğimde, kapıyı Murat açtı. İçeride iki kadının daha olduğunu görünce şaşırdım. Murat, evdeki kadınlara dönerek 'Merve Kaya bu' diyerek beni gösterdi. Kadınlar, bana Murat ile neden görüştüğümü sorup, tehdit ve hakaretlerde bulundu. Bir anda kesici bir aletle saçlarımı kestiler. Yanağımda, ellerimde sigara söndürdüler. Üzerimdeki kıyafetleri parçaladılar. Neye uğradığımı şaşırdım, çok korktum. Daha sonra gitmeme izin verdiler. Ben de o şekilde eve döndüm. Murat, bana buluşma teklifi ederek işkenceye davet etmiş" dedi.

37'ŞER YIL HAPSİ CEZASI İSTEMİ

Şikayetin ardından gözaltına alınan Murat Demirci, nişanlısı Sara Demir ve arkadaşı Tuğba Demirci, ifadeleri sonrası sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede 'birden fazla kişi tarafından silahlı tehdit', 'yağma', 'hakaret', 'cebir', 'mala zarar verme' ve hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından Murat Demirci, nişanlısı Sara Demir ile Tuğba Demirci için 37'şer yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame, Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın 2'nci duruşmasına 3 sanık ile Merve Kaya ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti ilk olarak olay günü Merve Kaya'nın yanında bulunan arkadaşı İmran Gökçe'yi tanık olarak dinledi. İmran Gökçe, ifadesinde "O gün oruç günüydü. Merve ile iftar yaptık. Daha sonra arkadaşım çağırıyor diyerek kafeye gittik. Murat'ı orada bulamayınca Merve beni evime bırakarak yanımdan ayrıldı. Merve yanımdan ayrılırken tedirgin veya korku halinde değildi" dedi.

'BÜTÜN İŞ HAYATIM BİTTİ'

Murat Demirci ise mahkemedeki ifadesinde, "Mağdurum. Bütün iş hayatım 4 ay içerisinde bitti. 3 okuyan çocuğum var. Tahliyemi talep ediyorum'' dedi.

'MERVE KADAR BİZDE MAĞDURUZ' 

Tuğba Demirci ise "Polisten de devletten de korkuyoruz. İspatları mesajlarda sabit. 4 aydır içerideyiz. Merve kadar biz de mağduruz. Pişmanım, özür diliyorum. Tahliyemi talep ediyorum" dedi. 

Sara Demir de "Üzgünüm, özür dilerim. Mağduruz ve mağduriyetimizi görün. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı, 3 sanığın tutukluluk hallerinin devam etmesini talep etti. Mahkeme heyeti de 3 kişiyi adli kontrolle, yurt dışı yasağı ve Merve Kaya'nın evi ve iş yerine verilen uzaklaştırma kararıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

BAŞKA BİR KADINA İŞKENCEDEN TUTUKLULUKLARI DEVAM EDECEK

Sanıklar, aynı gün, aynı rezidansta Murat Demirci'nin başka bir eski sevgilisi Demet A.'ya da işkence yaptıkları gerekçesiyle haklarındaki tutukluluk kararı nedeniyle, tutuklu kalmaya devam edecek.

 KONYA'NIN SELCUKLU ILCESINDE MERVE KAYA'YI (27) CAGIRDIKLARI REZIDANSTA ISKENCE YAPTIGI  IDDIASIYLA 37'SER YILA KADAR HAPIS CEZASIYLA YARGILANAN KAYA'NIN ESKI SEVGILISI MURAT DEMIRCI (41)(FOTOGRAFTA), NISANLISI SARA DEMIR (24) VE ARKADASLARI TUGBA DEMIRCI'NIN (22), TAHLIYESINE KARAR VERILDI. 3 KISI, AYNI GUN, AYNI REZIDANSTA MURAT DEMIRCI'NIN BASKA BIR ESKI SEVGILISI DEMET A.'YA DA ISKENCE YAPTIKLARI IDDIASIYLA HAKLARINDAKI TUTUKLULUK KARARI NEDENIYLE, CEZAEVINDE TUTUKLU KALMAYA DEVAM EDECEK.  (FOTO:KONYA, DHA)

  KONYA'NIN SELCUKLU ILCESINDE MERVE KAYA'YI (27) CAGIRDIKLARI REZIDANSTA ISKENCE YAPTIGI  IDDIASIYLA 37'SER YILA KADAR HAPIS CEZASIYLA YARGILANAN KAYA'NIN ESKI SEVGILISI MURAT DEMIRCI (41), NISANLISI SARA DEMIR (24) (FOTOGRAFTA) VE ARKADASLARI TUGBA DEMIRCI'NIN (22), TAHLIYESINE KARAR VERILDI. 3 KISI, AYNI GUN, AYNI REZIDANSTA MURAT DEMIRCI'NIN BASKA BIR ESKI SEVGILISI DEMET A.'YA DA ISKENCE YAPTIKLARI IDDIASIYLA HAKLARINDAKI TUTUKLULUK KARARI NEDENIYLE, CEZAEVINDE TUTUKLU KALMAYA DEVAM EDECEK.  (FOTO:KONYA, DHA)

  KONYA'NIN SELCUKLU ILCESINDE MERVE KAYA'YI (27) CAGIRDIKLARI REZIDANSTA ISKENCE YAPTIGI  IDDIASIYLA 37'SER YILA KADAR HAPIS CEZASIYLA YARGILANAN KAYA'NIN ESKI SEVGILISI MURAT DEMIRCI (41), NISANLISI SARA DEMIR (24) VE ARKADASLARI TUGBA DEMIRCI'NIN (22), TAHLIYESINE KARAR VERILDI. 3 KISI, AYNI GUN, AYNI REZIDANSTA MURAT DEMIRCI'NIN BASKA BIR ESKI SEVGILISI DEMET A.'YA DA ISKENCE YAPTIKLARI IDDIASIYLA HAKLARINDAKI TUTUKLULUK KARARI NEDENIYLE, CEZAEVINDE TUTUKLU KALMAYA DEVAM EDECEK.  (FOTO:ARSIV- SALIH BUYUKSAMANCI/KONYA, DHA)

Salih BÜYÜKSAMANCI/ KONYA, (DHA)

 
Berivan'ın cinayet sanığının cezası 5 yıldan 25 yıla çıktı
 
'Ünlülerin psikoloğu'nun diploması ve klinik açma yetkisi yokmuş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Berivan'ın cinayet sanığının cezası 5 yıldan 25 yıla çıktı
BURSA’da Berivan Yaprak Turga'yı (17) öldürdüğü gerekçesiyle tutuksuz ...
Kız Arkadaşa Hediye Seçimi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli? Mutlu Edecek Öneriler
Sevgililer gününde veya doğum günü gibi özel günlerde kız arkadaşa hediye ...
Somtaş: Modern ve Kaliteli Kâğıt Poşet Yapma Makineleri
Kâğıt poşetler, hayatın her alanında kullanılan poşet türleridir. Kâğıt ...
 
Boğulma tehlikesi geçiren Sümeyye, hastanede yaşamını yitirdi
KOCAELİ’nin Kandıra ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçiren, cankurtaranlar ...
Manisa'da orman yangını çıktı
MANİSA'nın Gördes ilçesinin kırsal Karayağcı Mahallesi'nde orman yangını ...
4 katlı binanın giriş katında yangın
KAĞITHANE'de 4 katlı binanın giriş katında yangın çıktı. Yangın itfaiye ...
 
Tarlaya zehirli varil bırakan işletme faaliyetten menedildi
ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca, Konya'nın Kayacık ...
20 çocuk zehirlendi; 8'i yoğun bakımda
BOLU'da zehirlenme belirtisi gösterip, hastaneye kaldırılan 20 çocuktan ...
Ormanda kaybolan Şehmus, 8’inci günde bulundu
TEKİRDAĞ ile İstanbul sınırları içinde kalan Çamlıkköy Tabiat Parkı'na ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva