'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
31 Ağustos 2023 Perşembe - 13:34

SMA'lı Gül'ün annesi: Test yaptırmadığıma pişmanım

İZMİR'in Karabağlar ilçesinde 3 yıl önce evlenip, 4,5 ay önce doğan kızı Gül Sima’ya SMA (Spinal Musküler Atrofi) Tip 1 teşhisi konulan Evin Önder, (26) taşıyıcısı olduklarını bilmeden anne baba olduklarını söyledi.

SMA lı Gül ün annesi: Test yaptırmadığıma pişmanım
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Karabağlar ilçesinde yaşayan Evin Önder ve Mehmet Önder çiftinin 4,5 aylık kızı Gül Sima'ya, henüz 17 günlükken topuktan alınan kanla SMA Tip 1 teşhisi konuldu. Hamileliği süresince hiçbir sıkıntı yaşamadığını anlatan Evin Önder, Gül Sima'nın hastalığını öğrendiklerinde büyük bir şaşkınlık yaşadığını ifade etti. O günden beri mücadelelerinin sürdüğünü anlatan Önder, "Kızımız beslendiği sırada yutkunurken biraz zorlanıyor. Boynunu tutarken yorulmaya başladı. Kabullenmek istemesek de hastalık kendisini yavaş yavaş gösteriyor. Zamanımız çok dar, bunun farkındayız 4,5 aylık olmasına rağmen kampanyamız yüzde 1'in bile altında. Kas kaybı yaşamadan tedaviye ulaşmak istiyoruz. Zamanı durdurmak isterdik ama maalesef elimizden hiçbir şey gelmiyor. İnşallah kas kaybı yaşamadan gerekli miktarı toplayabiliriz" ifadelerini kullandı.

'RÜYALARIMA GİRİYOR'

Her gün içindeki korkunun arttığını söyleyen Evin Önder, geceleri bebeğinin rahat nefes alıp almadığını kontrol etmenin kendisine büyük üzüntü verdiğini belirterek, "Her sabah kalktığımda ya yeni bir semptom ile karşılaşırsam, diye korkuyorum. Rüyalarıma bile giriyor, sürekli kızımın hastalığı ile mücadele ediyorum. Bu hastalığı öğrendiğim andan itibaren lohusalık dönemim de kötü geçti. Anne olmanın keyfini alamadım. Evladımı kucağıma aldıktan 2 hafta sonra bu savaşa girmek bana anne olmanın mutluluğunu yaşatmadı. Çok zor günler geçirdim. O kadar kan verdik ama bu hastalığa bakılmadı. Hep kendimi de suçladım. Neden test yaptırmadığımızı bilmiyorum. Ama çare yok. Şu an tek temennimiz bundan sonra tedavimiz gecikmesin" dedi.

'TEST YAPTIRMAK AKLIMIZA GELMEDİ'

Meyve sebze halinde yevmiyeli olarak hamallık yaparken kızının hastalığı nedeniyle işini de bırakmak zorunda kaldığını belirten Mehmet Önder (27) ise kızının tedavisi için gerekli parayı toplamak için mücadele ettiğini dile getirdi. Valilik izinli bağış kampanyasının bir hafta önce açıldığını belirten Önder, "Ben meyve sebze halinde çalışıyordum ama kızım için işten ayrılmak zorunda kaldım. Etrafa koşturuyorum, kızım için dilencilik yapıyorum. Anne baba olmadan önce taşıyıcı olup olmadığımızla ilgili bir test yaptırmak aklımıza gelmedi. Kim evladının böyle olmasını ister? Testle ilgili bilgimiz yoktu. Keşke o testi yaptırsaydık. Sesimizi duyuramadığımız için kampanyamız çok yavaş ilerliyor. Gül Sima'ya nefes olun. Bebeğimiz sağlığına kavuşsun" diye konuştu.

'TORUNUMA BAKTIKÇA İÇİM PARÇALANIYOR'

Torunun tedavisi için destek isteyen Azize Önder de şunları söyledi:

"Amcamın torunu 3 yaşında. Ona da bu teşhis konmuştu. Nikah günü alırken kan vermişlerdi ben de test yapıldı sandım. Torunuma baktıkça içim parçalanıyor. İnsanın elinden hiçbir şey gelmiyor. Elimiz kolumuz bağlı. Devletimizden yardım istiyoruz. Bir an önce SMA hastalarına el uzatılsın."

IZMIR'IN KARABAGLAR ILCESINDE 3 YIL ONCE SEVEREK HAYATLARINI BIRLESTIREN VE KISA SURE ONCE 4.5 AYLIK GUL SIMA'YI (FOTOGRAFTA)  KUCAGINA ALAN EVIN ONDER (26) (SAGDA) VE MEHMET ONDER (27) (SOLDA) CIFTI, GENETIK BIR HASTALIK OLAN SMA (SPINAL MUSKULER ATROFI) TASIYICISI OLDUKLARINI BILMEDEN ANNE BABA OLDU.

IZMIR'IN KARABAGLAR ILCESINDE 3 YIL ONCE SEVEREK HAYATLARINI BIRLESTIREN VE KISA SURE ONCE 4.5 AYLIK GUL SIMA'YI KUCAGINA ALAN EVIN ONDER (26) VE MEHMET ONDER (27) CIFTI, GENETIK BIR HASTALIK OLAN SMA (SPINAL MUSKULER ATROFI) TASIYICISI OLDUKLARINI BILMEDEN ANNE BABA OLDU. (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR, DHA)

IZMIR'IN KARABAGLAR ILCESINDE 3 YIL ONCE SEVEREK HAYATLARINI BIRLESTIREN VE KISA SURE ONCE 4.5 AYLIK GUL SIMA'YI KUCAGINA ALAN EVIN ONDER (26) VE MEHMET ONDER (27) CIFTI, GENETIK BIR HASTALIK OLAN SMA (SPINAL MUSKULER ATROFI) TASIYICISI OLDUKLARINI BILMEDEN ANNE BABA OLDU. (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR, DHA)

IZMIR'IN KARABAGLAR ILCESINDE 3 YIL ONCE SEVEREK HAYATLARINI BIRLESTIREN VE KISA SURE ONCE 4.5 AYLIK GUL SIMA'YI (SAGDA) KUCAGINA ALAN EVIN ONDER (26) VE MEHMET ONDER (27) CIFTI, GENETIK BIR HASTALIK OLAN SMA (SPINAL MUSKULER ATROFI) TASIYICISI OLDUKLARINI BILMEDEN ANNE BABA OLDU.TORUNUN TEDAVISI ICIN DESTEK ISTEYEN BABAANNE AZIZE ONDER (SOLDA) SUNLARI SOYLEDI: "AMCAMIN TORUNU 3 YASINDA. ONA DA BU TESHIS KONMUSTU. NIKAH GUNU ALIRKEN KAN VERMISLERDI BEN DE TEST YAPILDI SANDIM. TORUNUMA BAKTIKCA ICIM PARCALANIYOR. INSANIN ELINDEN HICBIR SEY GELMIYOR. ELIMIZ KOLUMUZ BAGLI. DEVLETIMIZDEN YARDIM ISTIYORUZ. BIR AN ONCE SMA HASTALARINA EL UZATILSIN." (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR, DHA)

Nevra UÇKAÇ/İZMİR, (DHA)

 
Kepez’in Bilim ve Teknoloji Tırı’na TEKNOFEST’te yoğun ilgi
 
Evinde silahlı saldırıda öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Paw Guards yöneticisi Erkin Erdoğdu tutuklandı
HAYVAN hakları derneği Paw Guards'ın yöneticilerinden Erkin Erdoğdu, hakkındaki ...
Özel okullara 'fahiş fiyatlı kitap' incelemesi
Milli Eğitim Bakanlığı, Milliyet’in gündeme getirdiği özel okulların devletin ...
Eve geç geldiği için kendisini uyaran babasını bıçakladı
BOLU’da, Umutcan Ç., (19) eve geç saatte geldiği için kendisini uyaran ...
 
Ailesi Veli Eren’i, duvar ve direklere yapıştırdığı afişlerle arıyor
İZMİR'de, 15 Temmuz'da Çeşme'ye giden ve aradan geçen 47 güne rağmen hala ...
Salvador Dali maskesiyle soygun girişimi
GAZİOSMANPAŞA’da Salvador Dali maskesi takarak silahla kuyumcu soymaya çalışan 2 şüpheli tutuklandı.
Simge Sağın'ın kıyafeti olay oldu
Aşkın Olayım adlı şarkısıyla son dönemin en çok konuşulan isimlerinden ...
 
Canan Karatay'dan 2025 için 'kıtlık' öngörüsü
İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, “2025’te büyük bir kıtlık ...
Sıcaklıklar düşmüyor: Güneş çarpmalarına dikkat!
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelere göre 29 ilde sıcak hava ...
Taşınmaz ve ikinci el araç ticaretinde yönetmelik değişiklikleri Resmi Gazete'de
İKİNCİ El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti ve Taşınmaz Ticareti Hakkında ...
 
Dursun Gündoğdu
Belediye işletmeleri siyasilerin avutulma yeri mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva