Sıla’nın son hali takipçilerini şaşırttı
Sıla’nın son hali takipçilerini şaşırttı
Muratpaşa'dan şehit aileleri ve gaziler için protokol
Muratpaşa'dan şehit aileleri ve gaziler için protokol
Murat Cemcir ile ilgili açıklama geldi
Murat Cemcir ile ilgili açıklama geldi
37 ilde FETÖ operasyonları: 58 tutuklama
37 ilde FETÖ operasyonları: 58 tutuklama
2 Aralık 2025 Salı - 13:26

Şikayetvar: Kasım indirimlerinde 40 bin barajı aşıldı

ÇÖZÜM platformu Şikayetvar, kasım indirimlerinde tüketici şikayetlerinde rekor artış yaşandığını açıkladı. Şikayetvar’ın verilerine göre e-ticaret ve kargo sektörleri toplamda 40 bini aşkın şikayetin odağı olurken, pazaryerleri ve teslimat süreçleri en çok sorun yaşanan alanlar olarak öne çıktı.

Şikayetvar: Kasım indirimlerinde 40 bin barajı aşıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Çözüm platformu Şikayetvar’ın açıkladığı verilere göre, indirim döneminde tüketiciler e-ticaret ve kargo süreçlerine ilişkin toplam 40 bini aşkın şikayet bildirdi. E-ticaret tarafında kaydedilen 28 bin 864 şikayet içinde en yüksek artış pazaryeri platformlarında yaşandı. Bir önceki aya göre yüzde 18 artışla 9 bin 602 şikayete ulaşan pazaryerlerini, yüzde 20 artış gösteren marka web siteleri ve e-satış kanalları takip etti.

Platform tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Şikayetvar verilerine göre, şikayet artışının yalnızca büyük platformlarla sınırlı kalmadığı görülüyor. Bilgisayar oyunu ve sanal ürün platformları, ayakkabı-terlik siteleri, tesettür giyim markaları ile çanta ve aksesuar satış siteleri de e-ticarette sorunların yoğunlaştığı kategoriler olarak öne çıktı.

“Tüketicilerin e-ticarette en sık şikayet ettiği konuların başında ürün iade ve değişim süreçlerinde yaşanan aksaklıklar geliyor. Bunları ödeme ve fiyatlandırmaya ilişkin anlaşmazlıklar, yanıltıcı ya da düşük kaliteli ürün gönderimleri ve teslimat gecikmeleri izliyor. Müşteri hizmetlerine erişimde yaşanan sorunlar, memnuniyetsizliği artıran temel unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

“Kargo tarafında da tablo benzer. Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 6 artış gösteren kargo şikayetleri 12 bin 108’e ulaştı. Tüketiciler en çok geciken teslimatlar, kaybolan gönderiler, eksik veya yanlış ürün teslimleri ve “adres bulunamadı” gerekçesiyle yapılamayan teslimatları bildirdi. Kargo hasarları ve tazmin süreçlerindeki yetersizlikler de yoğun şikayet alan başlıklar arasında yer aldı.

“Pazaryeri platformlarına yönelik şikayetlerde özellikle yanlış veya kusurlu ürün gönderimleri ve iade süreçlerinde yaşanan gecikmeler dikkat çekti. Yetersiz müşteri desteği, geciken para iadeleri ve faturasız satışlarla ilgili bildirimlerin artması, bu platformlarda operasyonel yükün kampanya dönemlerinde belirgin biçimde arttığını gösteriyor.

“Kasım indirimlerinin ardından ortaya çıkan tablo, kampanya dönemlerinin yüksek satış potansiyelinin yanında ciddi operasyonel riskler de barındırdığını ortaya koyuyor. Uzmanlara göre hızlı teslimat, şeffaf iade süreçleri ve daha etkin müşteri hizmetleri, yoğun kampanya dönemlerinde tüketici memnuniyetini korumak için kritik önem taşıyor.”

İSTANBUL, (DHA)

 
KRC Elektromarket: Sektörün Öncü Gücü ve Klemens Çözümleri
 
Sivrisinekler ölüm saçtı: 33 kişi hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sıla’nın son hali takipçilerini şaşırttı
Sıla’nın son sosyal medya paylaşımları, kilo verişi ve iddia edilen estetik ...
Taklit-tağşiş gıdalar listesine 3 yeni ürün eklendi
TARIM ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan gıdalar listesini güncelledi. ...
Yurt dışına kaçırılan 110 tarihi eser, ana vatanına getirildi
KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne ...
 
Karadeniz'de bir gemi saldırısı daha
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Karadeniz'de ...
AYM'den sürücü belgesi kararı: 'Özel hayata saygı'
Anayasa Mahkemesi, Karayolları Trafik Kanunu'ndaki aday sürücülerin sürücü ...
Saçlarınıza bu içerikleri sakın kullanmayın
Modern saç bakım dünyası artık yalnızca parlaklık vaatleriyle sınırlı ...
 
5 ilde borsa manipülasyonu operasyonu
Borsa İstanbul'da bazı hisse senetlerinde spekülasyon yapılarak yapay ...
29 yaşında kalp krizinden öldü
Aydın'ın Söke ilçesinde 29 yaşındaki Mehmet Dıvarcı isimli sporcu evinde ölü bulundu.
Murat Cemcir ile ilgili açıklama geldi
Ünlü oyuncu Murat Cemcir, bugün geçirdiği sağlık sorunuyla magazin gündeminde ...
 
Dursun Gündoğdu
Başlarına neler geldi?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Antalya'da yaşlı bir hastanın feryadı yankılandı
Turgut Güngör
Turgut Güngör
CHP'de doğru duvar yıkılmaz
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya sahnesinde kadınların gücü
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Oktoberfest başladı...
İsa Altun
İsa Altun
Tatile çıkarken...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Kasım ayı sizin için ufkunuzu genişleten cesur bir adımla başlıyor, ancak bu adımın maddi ve manevi bedellerini yeniden ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva