Serik Belediyespor'da Cenk Doğan dönemi
Serik Belediyespor'da Cenk Doğan dönemi
KONSEM yıl sonu sergisi açıldı
KONSEM yıl sonu sergisi açıldı
'Yalancı aranıyor' ile perde açıldı
'Yalancı aranıyor' ile perde açıldı
Dostluk Golf Turnuvası'nda şampiyon Türkiye oldu
Dostluk Golf Turnuvası'nda şampiyon Türkiye oldu
6 Kasım 2017 Pazartesi - 16:42

Türel, SKB Başkanı seçildi

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, istifa eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yerine Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği (SKB) başkanı seçildi.

Türel, SKB Başkanı seçildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe'nin istifasının ardından boşalan Türkiye SKB Başkanlığı'na, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Büyükşehir Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel aday gösterildi. Belediye Başkanı Menderes Türel, bugün Bursa'da gerçekleştirilen Genel Kurula katılarak adaylığını açıkladı. Başkan Türel, kullanılan 91 oyun tamamını alarak Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığı'na seçildi. Başkan Menderes Türel, öncelikle kendisini başkanlığına aday gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve genel kurul üyelerine teşekkür etti.

ANTALYA'NIN SELAMINI İLETTİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Sağlıklı Kentler Birliği'ne ilk belediye başkanlığı dönemi olan 2006 yılında üye olduklarını hatırlatan Başkan Türel, aynı zamanda çok farklı birliklerde de görev aldıklarını söyledi. Tarihi Kentler Birliği, Akdeniz Belediyeler Birliği gibi birliklerde çalıştıklarını anlatan Başkan Türel, “BM çatısı altında Strong City gibi dünyanın en önemli belediyelerinin üye olduğu belediyelerle birlikte görev alıyoruz. Aynı zamanda Avrupa Konseyi'nde yerel ve bölgesel yönetimlerde görev yapıyorum" dedi.

TÜRKİYE'NİN SAĞLIĞI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Genel kurul üyelerine Antalya ile ilgili de bilgi veren Başkan Türel, şunları söyledi:

"Antalya 10 milyondan fazla yabancı turiste ev sahipliği yapan bir şehir olarak Türkiye'nin misafir odalarından birisi. Bizim için 81 ilimizin her biri ayrı güzellik ve zenginliktir. Her ilimiz, her ilçemiz gönlümüzdedir. Birlik bünyesinde Türkiye'nin sağlığı için çalışıyoruz. Önemli olan bizim isimlerimiz değildir, kurumlar kişilerden her zaman daha önce gelir. Kişiler değişir, kurumlar devam eder. Bize düşen hizmet bayrağını en iyi şekilde koruyup, bir sonraki arkadaşımıza devretmektir."

RADİKAL DEĞİŞİKLİK YAPMAYACAĞIZ

Görevi devir aldıktan sonra birliğin faaliyetlerini en güçlü şekilde devam ettirmek için çalışmalar yürüteceklerini belirten Başkan Türel, "Birliğimizin Bursa'da kurulmuş olması ve faaliyetlerini Bursa merkezli sürdürüyor olması önemlidir. Biz görevi devraldıktan sonra inşallah birliğin bugüne kadarki faaliyetlerini en güçlü şekilde devam ettirerek, öyle taşları yerinden oynatarak değil taşların yerini daha da sağlamlaştırarak bir adım atacağımızı, radikal değişiklikler yapmayacağımızı da dile getirmek isterim" dedi.

SAĞLIKLI ŞEHİRLER YARATMALIYIZ

“Şehrinin aşığı olan insan için makamın, koltuğun önemi yoktur" diyen Başkan Türel, “Belediye başkanlığı da birlik başkanlığı da sadece ve sadece bir sorumluluktur, bir görevdir. Birliğimizin çalışmaları zaten siyasi karakterde çalışmalar değildir. Burada her siyasi partiden başkanlarımız, arkadaşlarımız vardır. Hepimizin ortak gayesi Türkiye'nin bütün şehirlerinin sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaktır" diye konuştu.

BÜTÜN BELEDİYELERİMİZ İLERLEME KAYDETTİ

Sağlıklı Kentler Birliği çalışmalarının kurumsal bir hüviyet kazandığına dikkat çeken Başkan Menderes Türel, "Birlik bünyesinde uzman arkadaşlarımız, danışman hocalarımız birlik çalışmalarını belirli bir noktaya getirmişlerdir. Bildiğiniz gibi, Sağlıklı Kentler Birliği çalışmaları Dünya Sağlık Örgütü prensipleri çerçevesinde üç temel üzerinde yürütülmektedir. Sürdürülebilirlik, kapsayıcılık ve sağlıktır. Eğer meclisimiz, yönetim kurulumuz uygun bulursa, 2018, hatta 2019-2023 dönemi için yeni bir stratejik plan çalışması yapılmasını da ele almamız iyi olacaktır. Çünkü Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 hem ülkemiz hem de şehirlerimiz için önemli bir tarihtir. 2023'e kadar şehirlerimizin eksiklerini azami ölçüde ortadan kaldırarak 21. Yüzyıl Türkiye'sinin iddiasını şehircilik sahasında ortaya koymalıyız" diye konuştu.

ESTETİK VE KİMLİKLİ ŞEHİRLER İNŞA ETMELİYİZ

Şehir estetiğine de vurgu yapan Türel, şunları söyledi:

"Estetik ve kimlikli şehirler inşa etme görevimiz, muasır medeniyet hedefimizde bugün en önemli şart haline gelmiştir. Ne pahasına olursa olsun, bu yarışı kazanmak mecburiyetindeyiz. Şehirlerimizi kat sayıları, renkleri, biçimleri birbiriyle uyumsuz beton yığını görüntüsünden çıkarmalıyız. Mahalle kültürünü güçlendirecek sosyal mekanlar kurmalıyız. Akıllı şehir teknolojilerinden daha iyi sağlık hizmeti için, daha kapsayıcı sosyal hizmet için faydalanmalıyız. Ağaçlandırılmış yürüyüş yolları, bisiklet yolları, yeşil alanlarla insanların daha sağlıklı ve huzurlu olmasını destekleyecek bir şehir hayatının önünü hep birlikte açmalıyız. Sağlıklı Kentler Birliğimiz, bu konuda bilgi üretme, yol gösterme, tecrübe paylaşımı sağlama platformudur."

BÜTÜN İLLER DENGELİ GELİŞMELİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Şırnak'ın içme suyu şebekesinin yapımına yardımcı olduklarını ifade eden Menderes Türel, "Şırnak'ta 2-3 sene daha biz çalışsak, Şırnak'ın çehresini değiştiririz. Birlik olarak, belediye başkanları olarak, ben sadece kendi şehrimden sorumluyum dememeliyiz. Sorumlu her vatandaş gibi bizler de ülkenin her yerinin derdini çekiyoruz. Ben, Antalya gelişsin, diğer şehirlerimiz beni ilgilendirmez diyemem. Ülkenin bir bölgesi gelişmezse diğer bölgelerin gelişmesi yarım kalır" diye konuştu.

Menderes Türel, seçimin ardından Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin ilk encümen toplantısına başkanlık etti. (DHA)

Etiketler:
 
Raylı sistem referandumundan evet çıktı
 
Polisin aracı kundaklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TRT'nin acı kaybı: Derya Kaya kalbine yenik düştü
Ses sanatçısı Onur Akay, TRT'nin sevilen program yapımcısı ve sunucusu ...
Ekim ayında 40 kadın öldürüldü
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun (KCDP) yayımladığı ekim ...
Akıllı tuvalet projesi madalya getirdi
BREZİLYA’da düzenlenen 32'nci Uluslararası Mostratec Bilim ve Teknoloji ...
 
Evde patlama; 5 yaralı
DENİZLİ'nin Merkezefendi ilçesinde, Ahmet Yıldız'a ait evde meydana gelen ...
Rekor zamlar kapıda
2017 için vergi, ceza ve harçlarda artış oranı yüzde 3,83 iken; 2018’de ...
FETÖ'den yargılanan müdürün şaşırtan savunması
DENİZLİ'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün emniyet abisi olduğu ...
 
Pastırma sıcakları geliyor
İstanbul'da güneşli günlerin haftasonu itibariyle yerini yağışlı havaya ...
İsmail Kahraman'a AKP içinden 5 rakip
Mevcut başkan İsmail Kahraman göreve devam etmek istiyor.
Hakkari'den kahreden haber: Şehit sayısı 8'e yükseldi
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Can sıkıcı gelişmeler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ukrayna’ya yeşil ışık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva