Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 Eylül 2019 Cumartesi - 09:16

Turizmde tehlikeli ve güvenli ülkeler sıralaması

Turist alan ülkeler için güvenlik ve tehlike durumu önemli konuların başında geliyor. Buradan hareketle ülkelerin turistler için güvenli ve tehlikeli durumları araştırıldı. Amerika ise Türkiye için seyahat uyarısını güncelledi.

Turizmde tehlikeli ve güvenli ülkeler sıralaması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Control Risks adlı danışmanlık şirketinin turizm güvenliği alanında faaliyet gösteren International SOS ile birlikte yaptığı araştırma ile turistler için en güvenilir ve en tehlikeli ülkeler belirlendi.

Buna göre turistler için en güvenli ülkeler; Finlandiya, İsviçre, Slovenya ve Lüksemburg.

Araştırmada Türkiye, Hindistan , Endonezya, Meksika ve Mısır gibi ülkeler ile aynı kategoride turistler için güvenlik açısından “orta” düzeyde yer alıyor.

Ülkelerin turistlere yönelik sağlık hizmetleri, bulaşıcı hastalıklar durumu ve korunma önlemleri, ilaç, ambulans varlığı ve standartları yanında siyasal nedene dayalı riskler, terör kaynaklı saldırılar ile suç oranlarının baz alındığı araştırmada ülkelerin turistler için güvenlik düzeyi beş kategoride ele alınarak önemsiz, düşük, orta, yüksek ve aşırı olmak üzere beş grup olarak tasnif ediliyor.

Ülkelerin bu durumu da harita üzerinde renklerle belirtiliyor.

Haritada “yeşil” renkler, turistler için riskin en az olduğu ülkeleri gösteriyor. Bu bölümde Norveç , Finlandiya, İzlanda, Grönland,

Danimarka ve Slovenya, Lüksemburg ve İsviçre yer alıyor.

Bunların yanında Çin, ABD, Kanada, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman da turistler için güvenli ülke kategorisinde bulunuyor.

Buna karşılık turistller için tehikeli olarak belirlenen ülkeler; Libya, Irak, Suriye, Afganistan, Somali, Yemen, Gazze Şeridi ve Sina Yarımadası’nın “üst” kısmı gösteriliyor.

Bir de Afrika’da birkaç istisna dışında, neredeyse ülkelerin tamamı kırmızı renk ile gösterilen tehlikeli ülkeler olarak belirtiliyor. 

Bu ülkelerden yalnız Zambiya, Gabon ve Fas nisbeten düşük tehlike düzeyi olan ülkeler olarak gösteriliyor.

TÜRKİYE İÇİN İYİ HABER

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın dün yayınladığı seyahat tavsiyesinde, Türkiye'ye gidecek olanların "terörizm ve keyfi gözaltılar" nedeniyle "çok ihtiyatlı" olmaları gerektiği belirtildi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada da, Türkiye'ye yönelik seyahat tavsiyesinin güncellendiği belirtilerek, Türkiye'ye yönelik seyahat tavsiyesinin birçok Avrupa ülkesi gibi 2'inci seviyede olduğu belirtildi.

ABD'nin 4 farklı seviyede tanımladığı seyahat tavsiyelerinden, en riskli seviye 4, en risksiz seviyenin ise 1 olduğu belirtiliyor. "Yükseltilmiş tedbir" olarak tanımlanan 2'inci seviyede ise bölgede güvenliğe ilişkin risklerin arttığına dikkat çekiyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında Türkiye'de "Güvenlik güçleri daha önce aralarında ABD vatandaşlarının da olduğu onbinlerce kişiyi terörist örgütlerle ilişkisi olmak iddiası ile yetersiz veya gizli delillere dayanarak gözaltına aldı" denilerek, bunun "Gerekçesinin siyasi olduğu görünüyor" ifadesi kullanıldı.

Uyarıda hükümeti eleştiren sosyal medya paylaşımlarının ve protestolara katılımın da tutuklamayla sonuçlanabileceği belirtildi.

"SINIR BÖLGESİNE GİTMEYİN"

Bunun yanı sıra, ABD vatandaşlarına Türkiye'nin Suriye ve Irak sınırındaki bölgelerin "terörizm" tehdidi dolayısıyla riskli olduğu belirtilerek, bu bölgelere "seyahat etmemeleri" tavsiye edildi.

Türkiye'nin doğu ve güneydoğusundaki Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van illerine seyahat konusunun da yeniden gözden geçirilmesi tavsiyesinde bulunuldu.

Tavsiyede, "teröristlerin" turistik bölgeleri, ulaşım merkezleri, süpermarket, alışveriş merkezleri, yerel hükümet binaları, oteller, restoranlar, eğlence mekanları, ibadethaneler, büyük spor karşılaşmaları ve kültürel  aktiviteleri hedef alabileceği belirtildi.

TÜRKİYE'DEN ABD'YE TEPKİ GELDİ

Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'ye yönelik yayımladığı son seyahat uyarısı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın seyahat uyarısında genel olarak Türkiye'nin güvenlik koşullarının güçlü olmasına bağlı olumlu değerlendirmelerde bulunulmakla birlikte, Doğu ve Güneydoğu'daki şehirlere yönelik tespit ve değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye'nin terörle mücadelesini anlamaktan uzak olan bu yaklaşımlar, hükümetimizin bu yöndeki kararlılığını sekteye uğratamayacaktır. Bir seyahat uyarısının maksat ve mahiyetini aşan ifadeler içeren bu açıklamanın iyi niyetle kaleme alındığını söylemek mümkün değildir. Söz konusu açıklamada, ülkemizdeki güvenlik ortamını doğru şekilde yansıtmayan iddialar tekrarlanmakta, bir tehdit ve güvenlik açığı olduğu yönünde asılsız unsurlara yer verilmektedir. Türkiye’nin her şehrinde vatandaşlarımız ve ev sahipliği yaptığımız misafirlerimiz huzur ve güven içerisinde yaşamaktadır. Öte yandan, seçilmiş olmak terörü ve terör örgütlerini destekleme özgürlüğüne sahip olmak demek değildir. Ülkemiz terörle etkin şekilde mücadele etmeye kararlıdır. Terörü destekleyenlere karşı hukuki ve meşru zeminde aldığımız tedbirler de ülkemizin bu tehditle kararlı mücadelesinin tezahürüdür. ABD makamlarını ideolojik yaklaşımdan vazgeçerek ülkemizin gerçeklerini referans almaya, aklıselim ve mantıktan uzak bu değerlendirmeyi düzeltmeye davet ediyoruz."

 

Etiketler:
 
Dumandan etkilenen muhabbet kuşlarına suni teneffüs
 
Antalya'da turistlere uyuşturucu satan kişi tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rus basını Antalya'daki bu ölümleri araştırıyor
Rus basını, Antalya başta olmak üzere Türkiye’nin tatil beldelerinde yaşanan ...
Turizmde eylül beklentisi çift haneli büyüme
TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Antalya'da ...
'Antalya, 16 milyon turisti rahat görecek'
ANTALYA'da, yıl başındaki 16 milyonluk turist hedefinin 10,7 milyonu, ...
 
Antalya'da gün doğumu turizmi
ANTALYA'nın turistik bölgesi Adrasan, gün doğumu manzarasıyla hayran bırakıyor. ...
Antalya'da bir otel sahibi tutuklandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde piyasaya sahte içki sürmeye çalıştığı iddia ...
Bu yatın günlük kirası 2.5 milyon TL
MARMARİS'e gelen dünyaca ünlü zenginlerin günlüğü 400 bin Euro'ya kiraladığı, ...
 
Bir kararname ile otel arazisi oldular
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, özelleştirme kapsamında bulunan Antalya’nın ...
Antalya'da 5 yıldızlı otelde dehşet
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde, Gürcistan uyruklu İstanbul Mursagulov (25), ...
Vural Öger; 'En büyük hatam...'
Almanya’da kurduğu Öger Tours ile Türk kökenli tur operatörlüğünü başlatan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva