Can Holding soruşturmasında 11 şüpheli tutuklandı
Can Holding soruşturmasında 11 şüpheli tutuklandı
Aile içi tartışmada oğlunu öldürüp, eşini ağır yaraladı
Aile içi tartışmada oğlunu öldürüp, eşini ağır yaraladı
CHP'li Ali Mahir Başarır hakkında soruşturma başlatıldı
CHP'li Ali Mahir Başarır hakkında soruşturma başlatıldı
Trafik kazasında ölen profesör için hatıra ormanı
Trafik kazasında ölen profesör için hatıra ormanı
21 Ekim 2025 Salı - 10:33

Antalya'da 6'ncı kattan düşen Burak'a yardım eli uzatıldı

ANTALYA'da, annesi Gülizar Yılmaz'ın (43) hediye olarak aldığı muhabbet kuşunu yakalamak isterken 6'ncı kattan beton zemine düşen Burak Kara'ya (11), DHA'nın haberinin ardından destek ulaştı.

Antalya da 6 ncı kattan düşen Burak a yardım eli uzatıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muratpaşa ilçesinde yaşayan Burak Kara'ya annesi Gülizar Yılmaz, nisan ayında doğum günü hediyesi olarak muhabbet kuşu aldı. Kaya, ertesi gün evin içerisinde uçması için kuşu kafesinden çıkardı. Ancak kuş 6'ncı kattaki evin terasından kaçtı. Burak, terasın köşesinde duran kuşa uzanmak isterken dengesini kaybedip 6'ncı kattan beton zemine düştü. Çevredekilerin ihbarıyla adrese sevk edilen sağlık ekibi, çocuğu hastaneye götürdü. Oğlunun haberini alan Gülizar Yılmaz da iş yerinden hastaneye geldi. Vücudunun farklı yerlerinde ve başında kırıklar oluşan Burak için doktorlar, kolu ve bacağının kesilebileceğini söyledi. 7 kez ameliyat edilen Burak'ın bacaklarına platin takıldı.

200 LİRA NAFAKA NEDENİYLE ENGELLİ MAAŞI ALAMADI

Futbol oynamayı çok seven Burak Kara, artık sadece yürüteçle yürüyebiliyor. Oğluna bakabilmek için işinden ayrılan Gülizar Yılmaz, zor günler yaşamaya başladığını anlattı. Anne ve oğlun kirasını, bir süre Yılmaz'ın arkadaşları ödedi. Bankalardan kredi de kullanan Yılmaz, borçlarını ödemekte zorlandı ve eski eşinden aldığı 200 lira nafaka nedeniyle oğluna engelli maaşı da bağlatamadı.

DESTEK OLDULAR

DHA'nın haberinin ardından gönüllüler ve yetkililer, Burak Kara'nın yardımına koştu. Eğitiminden geri kalmaması için Burak'ın evde eğitim almaya başlanmasına karar verilirken, fizik tedavi süreci de hızlandırıldı. Kısa sürede desteksiz yürümek için çabalayan Burak'a gönüllüler tarafından akülü tekerlekli sandalye, fizik tedavi için evde kullanması gereken cihazlar ve çok istediği Fenerbahçe forması alındı. Borçlarının bir kısmı da ödenen aileye ise Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından destek sağlanacağı belirtildi. Ancak alınan 200 liralık nafaka nedeniyle engelli maaşı henüz bağlanamadı.

Kendilerine destek verenlere teşekkür eden Gülizar Yılmaz, "Burak son süreçte fizik tedaviyle birlikte kısa sürede değişti. Sadece yürüteciyle yürürken şimdi ona tutunmadan yürümeye çalışıyor. Fizik tedaviyle bileğini daha rahat hareket ettiriyor. Öğretmenlerimiz eve gelip evde eğitim vermeye başladı. Burak onları görünce daha çabuk okula başlama hevesi gelişmeye başladı. Hayırseverlerimiz birikmiş kiralarımızı ödedi, akülü tekerlekli sandalyesi alındı, en çok istediği Fenerbahçe forması alındı. Eski Bakanımız Ersin Taranoğlu Bey, Burak ile çok ilgileniyor. Kaymakamımız evde Burak'ı ziyarete geldi. Ancak 200 liralık nafaka olayını hala çözemedik. Bu nedenle engelli maaşını alamadım. Ancak maaş bağlanana kadar her ay nakdi desteğe başvuracağız. Herkes yanımızda olmaya çalıştı. Sadece maddiyat değil manevi olarak da çok iyi hissettik" diye konuştu.

'DAHA İYİYİM VE DAHA RAHAT HAREKET EDİYORUM'

Bir an önce okuluna ve arkadaşlarına kavuşmak istediğini söyleyen Burak Kara, "Yürüyemediğim ve ayağımdaki platin nedeniyle okulda belki düşerim diye gidemiyorum. Öğretmenlerim eve geliyor. Son 2 haftadır daha iyiyim ve daha rahat hareket ediyorum. Önümüzdeki yıl okuluma gitmek istiyorum. Futbol oynamayı çok istiyorum" dedi.

Ailenin borcunun bir bölümünün hala durduğu belirten Antalya Yardımlaşma Platformu üyesi Halit Mert, "Burak'ın akülü sandalye ihtiyacı olduğu için aileyle tanıştık ama yaşanan zorluklardan da haberdar olduk. Yurt dışında yaşayan gönüllülerimiz sayesinde kira borçlarını ödediler, akülü sandalyesini aldılar ve Burak'ın çok istediği Fenerbahçe formasını hediye ettiler. Ailenin biriken başka borçları da vardı. Bu borçların da bir bölümüne destek olduk. Fizik tedavi için gerekli cihazları aldık. Kendisinin bir an önce ayağa kalkmasını istiyoruz. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)

 
Antalya'da iş hanında korkutan yangın
 
Mattia Ahmet Minguzzi davasında 6'ncı duruşma başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da iş hanında korkutan yangın
ANTALYA'nın işlek noktalarından İsmet Paşa Caddesi'ndeki iş hanının bodrum ...
Serik Spor, 13 puanla 13'üncü sırada
TRENDYOL 1. Lig'de Serik Spor A.Ş., Amed Sportif Faaliyetler mağlubiyeti ...
Antalya'da film gibi evlilik teklifi
ANTALYA'nın Serik ilçesinde, orman işçisi İsmail Deveci (23), arazöze ...
 
'Kaleiçi'nde bulunan mihrap etnografik açıdan önemli bir eser'
ANTALYA Kaleiçi'nde halı satılan bir iş yerinin merdiven girişinde bulunan ...
Uluslararası Antalya Mimarlık Bienali Kepez'de yapılacak
TÜRKİYE'nin ilk ve tek uluslararası mimarlık bienali olma özelliğini taşıyan ...
Antalya'da 2 haftada 36 bin 496 sürücüye ceza
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, kent genelinde son ...
 
Antalya'da 27 bin öğrenciye güvenlik bilgilendirmesi
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Gençlerle Beraberiz' projesi ...
SBÜ'nün Akademik Yılı açılışında 75 akademisyen cübbe giydi
SAĞLIK Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Antalya Sağlık Uygulama ve Araştırma ...
Antalya'da pazarda turist yoğunluğu
ANTALYA'nın Serik ilçesine tatile gelen turistlerin alışveriş için semt ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'da vurgun yiyen iş insanlarının tam listesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Bütçeye sihirli dokunuş gerek
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Boş tencerenin sesi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya sahnesinde kadınların gücü
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Oktoberfest başladı...
İsa Altun
İsa Altun
Tatile çıkarken...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ekim ayı sizin için spot ışıklarının tamamen üzerinize döndüğü, kişisel bir zirveyle başlıyor ve ayın ikinci yarısında ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva