Alparslan Kuytul ve eşi tutuklandı
Alparslan Kuytul ve eşi tutuklandı
Antalyaspor evinde 3-2 mağlup oldu
Antalyaspor evinde 3-2 mağlup oldu
Beşiktaş, Antalya'ya geldi
Beşiktaş, Antalya'ya geldi
Antalya Kaş'ta orman yangını
Antalya Kaş'ta orman yangını
26 Aralık 2020 Cumartesi - 13:00

Üç işçi konfederasyonundan ortak 'asgari ücret' açıklaması

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK tarafından yapılan ortak açıklamada, "Üç işçi konfederasyonu, 4 Aralık 2020 günü ortaklaştırdıkları 'insan onuruna yaraşır bir asgari ücret' belirlenmesi talebinin arkasında durmaktadır" denildi.

Üç işçi konfederasyonundan ortak  asgari ücret  açıklaması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK, asgari ücret konusundaki gelişmelere ilişkin ortak açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, işçiler ve aileleri için insana yakışır yaşam düzeyini sağlayacak bir asgari ücret belirlenmesinin milyonlarca işçinin beklentisi ve ortak talebi olduğu belirtilerek, "İşçilere aileleriyle birlikte yeterli yaşam şartlarını sağlayacak bir ücretin güvence altına alınması günümüz yeni Covid-19 salgını döneminde daha da önem kazanmıştır. Üçlü yapıda çalışmalarını sürdüren Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), asgari ücret düzeyinin belirlenmesinde işçilerin ve ailelerinin ihtiyaçlarının dikkate alınması gereğini önemle belirtmektedir. Asgari ücret işçilerin aileleriyle birlikte geçimini sağlayacak ücrettir. Tüm aile bireylerinin hakkı vardır. Pazarlık konusu edilmemelidir. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından görev verilen Türkiye İstatistik Kurumu’nca bekar bir işçi için hesaplanan yaşama maliyeti Kasım 2020 ayı itibarıyla net 2 bin 792 TL'dir. Açıklanan bu tutarda aile unsuru yoktur, dikkate alınmamıştır. 2020 Aralık ayında gerçekleşecek fiyat artışı ile asgari ücretin geçerli olacağı 2021 yılı muhtemel fiyat artışları da bulunmamaktadır. Bütün bu unsurları kapsayacak bir asgari ücretin, tüm bir yıl boyunca kesintiler nedeniyle azalma olmadan işçinin eline geçmesi sağlanmalıdır" denildi.

HÜKÜMET VE İŞVEREN, TEKLİFİ PAYLAŞMALI'

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda belirleyici olan hükümetin tutumu olduğu vurgulanarak, "Geçmiş kimi yıllarda olduğu gibi hükümet tercihini, iktisaden dar ve sabit gelirli kesimler için kullanmalıdır. İnsan onuruna yaraşır bir geçimi sağlayacak bir asgari ücretin yürürlüğe girmesi için tüm imkanlarını seferber etmelidir. İşçi temsilcileri insan onuruna yakışır bir düzeyde asgari ücret belirlenebilmesi için komisyon çalışmaları sırasında temel alınması gereken ilkeleri belirlemiş ve kamuoyu ile paylaşmıştır. Üç işçi konfederasyonu, 4 Aralık 2020 günü ortaklaştırdıkları 'insan onuruna yaraşır bir asgari ücret' belirlenmesi talebinin arkasında durmaktadır. Çalışanların kabul edeceği, işçilerin mutlu olacağı bir asgari ücret ancak bu şekilde mümkün olacaktır. Hükümet ve işveren, asgari ücretle ilgili tekliflerini kamuoyuyla paylaşmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

ANKARA, (DHA)

Etiketler:
 
 
Fatih Ürek'in sağlık durumuna ilişkin kritik gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trabzon’da kısıtlamada balığa ilgi
TRABZON’da sokağa çıkma kısıtlamasında çalışmaya devam eden balıkçı esnafı, ...
Silah zoruyla fuhuş yaptıran çete çökertildi
KONYA’da silah zoru ve ölümle tehdit ettikleri 12 kadına zorla fuhuş yaptırdığı ...
Yaban keçisinin karla mücadelesi görüntülendi
HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde, yarım metre kar ...
 
'Denizlerin prensi' lüferin kilosu 100 liraya düştü
ÇANAKKALE’de koronavirüs tedbirleri kapsamında restoranların kapalı olması ...
Eve kumar baskınında 10 kişiye 43 bin 750 lira ceza
SAKARYA’nın Geyve ilçesinde evde kumar oynadığı tespit edilen 10 kişiye, ...
Demir Ali’nin tedavisi olumlu sonuç veriyor
ORDU'da yaşayan İbrahim Kubilay ve Ezgi Bayraktar çiftinin Spinal Musküler ...
 
Otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü, hayatını kaybetti
BURSA’da motosiklete otomobil çarptı. Kazada ağır yaralanan motosiklet ...
Tarihi şekercide yeni yıl yoğunluğu
Kadıköy’deki ünlü şeker dükkanı yılbaşı konseptine uygun bir şekilde süslendi. ...
Vedat Milor; midye yemek, pil yemek gibidir
Denizlerdeki kirlilik seviyesinin artması, deniz ürünlerinde de ağır metal ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalyaspor canımız ama markalarımıza kıymayın
YAZARLAR
Akif Aktuğ
Akif Aktuğ
Koltuktan sonra ne olacak?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Er gazilerin sesini duyun
İsa Altun
İsa Altun
Mobil hesabınızı şarjla boşaltabilirler
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Ateş sadece ormanı değil, vicdanları da yakıyor...
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
İtalya ‘Mancini‘ dedi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Teneffüs Park maceramız
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
3 Ağustos'ta Boğa burcunda geri harekete başlayan Chiron ile adım atıyoruz. Bu durum, sahip olduklarınız ve kendinize ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva